« Върни се назад Публикувано на 09.01.2024 / 11:56

ЗАМЕСЕН В НЕЗАКОНЕН АРЕСТ, ПРЕБИВАНЕ НА ПОЛИЦАЙ И ИЗЧЕЗНАЛИ ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА РЪКОВОДИ „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ“ В МВР! (ЧАСТ 1)

Близкият до Бойко Рашков и любимец на Иван Демерджиев ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, признат от съда за виновен за нанасяне на побой над полицай оглавява борбата с корупцията в МВР!

Корупция и безхаберие тресе дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, а превенцията над полицейските служители е само химера!

Лично подчинената на министър Калин Стоянов дирекция, която между другото е призвана за борба с корупцията и превенция над полицейските служители се оплита сама в схемата на шуробаджанащината.

НА ВНИМАНИЕТО НА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Самозабравянето на Георги Георгиев вече води до опасни последици надолу по веригата.

Побой, рекети, корупционни практики и поръчкови назначения, прикриване на престъпления извършени от подчинените на Георги Георгиев служители са една малка част от палитрата визуализираща образа на някога престижната вътрешна сигурност в МВР.

Повод за провеждане на настоящото журналистическо разследване е скорошното заявление на бившият министър на МВР Иван Демерджиев относно наличието на оперативна информация, че заместник главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев е замесен в трафик на мигранти.

За непосветените в апаратните игри може и да изглежда шокиращо, но формално, погледнато такава „оперативна информация“ съществува.

Както е добре известно обаче, дяволът е в детайлите. Каква е истината и как се е появила тази „оперативна информация“ ще се постараем да обясним.

Докато е министър на вътрешните работи Иван Демерджиев влиза в остър конфликт с Димитър Кангалджиев и решава да го отстрани.

За целта използва директора на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР Георги Георгиев на когото е казано, че иска да види Кангалджиев с белезници.

Лично Георгиев чрез приближени нему полицейски служители, сътворяват толкова исканата от Демерджиев „оперативната информация“ и на нейно основание и разработката срещу Кангалджиев.

За да заметат следите, оперативните работници оповестяват, че информацията е от източници пожелали анонимност, от дочути разговори и прочие милиционерски номера.

Ръководителят на така наречената „операция“ е и истинският „герой“ на нашето разследване-Георги Георгиев – директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, готов да измисли, да изфабрикува и да предаде всеки само за да запази поста си.

На 01.04.2021г., денят на шегата, служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР пребиват не на шега свой колега пожарникар пред свидетели в гр. Костинброд.

Служителят в местната пожарна служба И.К. е нападнат ненадейно, докато лови риба в река Белица с малкото си момче. В следствие на побоя К. се озовава със счупено ребро и не иска и да чува за замазване, а настоява, че ще си търси правата по съдебен ред.

Според наши източници до фаталния побой се стига след като в началото 2021 година Георгиев след петнадесет години ръководен стаж в МВР се решава да вземе първото си сериозно професионално решение.

Парадоксалното е, че решението, което той взема е свързано с призванието му да разкрива престъпления, докато ръководи акция срещу служител на МВР, поискал подкуп.

Оперативни работници от МВР споделят, че Георги Георгиев бил толкова уплашен, че давал хаотични неразбираеми и рискови разпореждания и така се стигнало до задържане на мъж, който имал лошия късмет да премине в близост до него.

Всичко това изглежда треторазрядна сапунка, но и хаоса сътворен от Георгиев води и до изчезването на 2000 маркирани лева.

За да си върне парите, Георгиев организира екшън гонка по първокласния път от Костинброд до София и пред смаяния поглед на случайни минувачи той нанася ритници на съпротивляващия се задържан.

Въпреки „професионализмът“ Георгиев е осъден за нанасяне на леки телесни повреди, като е освободен от наказателна отговорност, като съдът в Костинброд му налага административно наказание – глоба.

През 2021г. на бюрото на Георги Георгиев попада сигнал за това как служител на ръководената от него дирекция, възползвайки се от това, че е полицай и най-вече познаващ добре функционирането на ГКПП Калотина успява в края на месец март 2021 година да преведе македонския гражданин Д.С. на 21 години без редовни валидни документи за самоличност.

Вместо служителят да бъде задържан и разследван, Георги Георгиев и заместник – директора Христов решават да оправят нещата, като замажат всичко по сигнала и по този начин го поставят в зависимост и използват за поръчкови цели.

Георгиев прикрива и схеми на подчинените му служители по трафикиране на чужди лица, като конкретно през 2021 година, Д.С от дирекцията със знанието на Георгиев поемат ангажимент към македонски гражданин за напускане на страната на лица притежаващи македонски паспорт, но пребиваващи у нас незаконно повече от няколко години.

Надяваме се, че министър Калин Стоянов ще вземе мерки за десетките нарушения и престъпления извършвани от Георги Георгиев, който е директор на дирекцията призвана да се бори с корупцията.

Честа и морала на българския полицай е поставена под съмнение, ако един директор на вътрешна сигурност за да прикрие изчезването на 2000 лева, нанася телесна повреда на нищо неподозиращ полицейски служител!

Неминуемо, когато страната ни е на прага на шенгенското пространство, няма как да останат незабелязани действията на Георгиев и служителите му по трафикиране на незаконно пребиваващи чужденци, та макар и македонци.

Възможно ли е директора на Вътрешна сигурност в МВР старши комисар Георгиев да разпространява данни от справка с ниво на класифициране „секретно“, което е и нарушение на ЗЗКИ, и то единствено с цел уронване престижа на бивш ръководни политически лица от системата на МВР.

Става дума за известен случай свързан с г-н Терзийзки. На 11.11.2021г.

Новинарският сайт narod.bg публикува снимки на класифицирани документи част от оперативни дела на дирекция „Вътрешна сигурност“.

Разгласяването на класифицирана информация само по себе си е обявено от закона за престъпление по смисъла на чл. 357, ал. 1 от НК.

Печално известният Бойко Рашков е поръчал на директора и заместник – директора на дирекция „Вътрешна сигурност“, съответно Георги Георгиев и Христо Христов, да изискат всички архивни и действащи оперативни дела на дирекцията, които биха били от полза в предизборната кампания за отминалите парламентарни и президентски избори.

От своя страна Георгиев и Христов, поръчали на друг компрометиран служител да свърши „мръсната“ работа. Става дума за В. Ц. – лично назначение на Бойко Рашков във „Вътрешна сигурност“, която буквално за часове е преместена от ОДМВР-София, където е работела като разследващ полицай. В. Ц. е съпруга на един от т.нар. външни консултанти, наети от ЦИК преди парламентарните и президентски избори.

Вече е добре известно, че тези консултанти имат пълен достъп до сорс кода на машините за гласуване, право да дописват този код и да надграждат софтуера им.

След като изискала и получила от архива на МВР множество оперативни дела В. Ц. някой е заснел документи съдържащи класифицирана информация и ги е разгласил в сайт за фалшиви новини с неясна собственост, за което законът предвижда лишаване от свобода до осем години.

Към момента не е ясно извършена ли е проверка във вътрешното министерство за „теч“ на информация класифицирана като държавна тайна. Ако е извършена установени ли са служителите отговорни за това и какво отношение е взето спрямо тях? Ако не е извършена проверка, защо това не е сторено? Информирана ли е Прокуратурата на Република България за извършено престъпление по смисъл на чл. 357 от НК?

Ако не е информирана кой ще понесе отговорността за прикриване на престъпление, което само по себе си също е наказуемо по смисъла на чл 294, ал. 4 от НК?

При друг случай, за който разполагаме с видео записи служители на ръководената от Георгиев дирекция са склонили лице, което регистрира автомобил в КАТ – София, да подхвърлили пари на служителите по време на процедурата.

В този случай Георгиев е решил да обслужи Тенчо Тенев, който в желанието си за отмъщение към бившите си подчинени не се спира пред нищо. Лицето, което при регистрация на автомобил опитва да подхвърли пари на техниците в КАТ, е представено на Георгиев от Тенев.

Планираното отмъщение на Георгиев и Тенев не се е състояло само поради факта, че служителят на КАТ, колкото и невероятно да звучи, е видял подхвърлените пари и ги е върнал.

За етиката и морала, за етичния кодекс и правовия ред са и въпросите на редакцията към министър Стоянов и то, възможно ли е днес в 21 век в страна член на ЕС, висш полицейски ръководител да открие по поръчка на силов министър към онзи момент Иван Демерджиев оперативна разработка на г-н Кангалджиев без никакви данни и доказателства единствено с цел уреждане на лични сметки на министъра.

Докато чакаме реакцията на вътрешния министър подготвяме продължение на нашето разследване, в което ще разкажем как се „замитат“ под килима преписки, как се уволняват неудобни служители, как се нагласят дисциплинарни проверки, как се ползват служебни автомобили за лични цели и много друго

www.novapress.today

«