« Върни се назад Публикувано на 16.09.2014 / 12:43

Законът урежда кой „отваря и затваря“ границата. Скандалното нарушаване на правата на българските турци ще има мобилизиращо въздействие. Бюлетините за ДПС в секциите в Турция ще валят като летен порой.

Сотир ЦацаровЦацаров, ако Бареков затвори границата с Турция, значи няма държава. Кой е отговорен?!
Главният прокурор Сотир Цацаров не може да запази мълчание по скандала със заплахата, че Николай Бареков щял да затваря границата с Турция – „граждански“. Нещо повече – не може да бездейства, ако бъдат предприети незаконни действия. Няма как обект на критичната инфраструктура с ключово значение за националната сигурност да бъде поставен под заплаха, а отговорните за това институции да не се задействат по закон. Няма да ги изреждаме. Шефовете им знаят по какъв ред трябва да се активират. Никой не може да се гаври с българската държавност. Законът урежда кой „отваря и затваря“ границата.

Кой внушава на такъв като Бареков, че може да поругава знаци на българската държавност? Кой? Как е възможно някой дотолкова да се е разпищолил, че да се изживява като недосегаем? Дали това не са същите самозабравили се „кукловоди“, които се изживяват като задкулисните фактори, определящи правилата на играта в България? Да не би пък това да са отговорни фактори, които са на Сцената под прожекторите, но са изпаднали в зависимост от олигарси и задкулисници? Кой създава условия и възможности за гавраджийско отношение към държавността?
Нима не са публична тайна връзките на Бареков и Пеевски? Да не би да не се знае позиционирането на Д.П. в най-близкия кръг на Ахмед Доган? Тогава кого обслужва провокативното поведение на Бареков? Кого? Скандалното нарушаване на правата на българските турци ще има допълнително мобилизиращо въздействие, разбира се. Бюлетините за ДПС в секциите в Турция ще валят като летен порой. Политическата съставляваща е очеизвадна – разиграване „под индиго“ на операция „Скачени съдове“. Само единият от играчите на Терена е сменен.
Скандалът би имал международен отзвук. Ако се стигне до сблъсъци на границата, това ще представи България пред света по ужасяващ начин. На фона на събитията в Украйна само етнически сблъсъци в държава член на НАТО и ЕС им липсват на „партньорите“. Тогава? Нали страната ни уж „генерираше стабилност“, нали беше „остров на стабилността“. Кой носи отговорност за държавността, Цацаров?!

www.bgsniper.com

«