Публикувано на 03.08.2020 / 7:07

ЗАКОННО ЛИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИЯ ГЕРБ И КАК МОЖЕ ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТА

ЗАКОННО ЛИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИЯ ГЕРБ И КАК МОЖЕ ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТА

Доста време ме измъчваше мисълта за нещо чуто, видяно, но останало без дължимото внимание.

И понеже на всеки български гражданин мисълта трябва непрекъснато да бъде насочена към най-чистата, най-светлата, най-почтената и най-любима партия-държава ГЕРБ, днес най-после ми изплува спомена-естествено свързан точно с нея.

Преди години още преди модата на навитите ръкави бяха разпространени два видеоматериала с официални изказвания на ББ, който пространно благодари на две германски фондации за подкрепата, която оказват на ГЕРБ с наливане в нея на едни големи пари и по този начин обезпечили пълноценно функциониране на партията.

Отворих и прочетох Закона за политическите партии, няма да правя коментар, а ще посоча само какво пише в него:

–чл.23 изброява законовите начини за осигуряване средства на политическите партии / ПП /

–чл.24 ал.1- Политическите партии не могат да получават

……………………………………………………………………………………………..

–– т.4 средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или ЧУЖДЕСТРАННИ ОРГАНИЗАЦИИ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ.

–чл.24 ал.2 ПП не могат да получават движими и недвижими вещи за безвъзмездно ползване, както и безвъзмездни услуги под каквато и да е форма от субектите по ал.1 т.2 , 3 И 4.

Поинтересувах се, какво следва, ако една ПП се захранва по непозволен начин с пари от фондации на чужда държава и стигнах до следните правни норми :

–чл.40 ал.1 Софийски градски съд ПОСТАНОВЯВА РАЗПУСКАНЕ на политическата партия само в случаите, когато :

–– т.1 с дейността си НАРУШАВА СИСТЕМНО ИЗИСКВАНИЯТА на този закон.

–чл.40 ал.2 Решението на съда по ал.1 се постановява ПО ИСК НА ПРОКУРОРА.

Законът е много ясен и изводът е един – Софийска градска прокуратура да слезе временно от прокурорския пиедестал, сътворен от Гешев, да не се потрива, а на базата на двата видеоматериала и задължителните официални годишни отчети на ПП ГЕРБ да внесе в СГС иск за разпускане на тази партия противозаконно действала в продължение на много години.

Аз съм юрист от ниско ниво и гласът ми не може да бъде чут.

Само че къде са бележитите, известните прависти, които са в състояние да дадат гласност, да задвижат нещата и чийто имена чуваме твърде често като опоненти на ГЕРБ – Христо Иванов, адв. Хаджигенов, Крум Зарков и много, много други. Ще се задействат ли, за да бъде разрешен един тежък проблем по много бърз, кардинален и напълно законен начин.

И последно-искам да споделя твърдото си убеждение, че ние – юристите имаме голям дълг към обществото.

Появиха се колеги, които лъжат съвсем откровено и други, които са тотално некомпетентни и заблуждават хората със свободни съчинения. Освен това започна едно приказване, повлияно от политиците- с много и витиевати приказки, с вдигане на лозунги, при болезнен стремеж за индивидуална изява на всяка цена и печелене на престиж.

Затова за мен е удоволствие да чета конкретните и компетентни коментари на колегите в този форум.

NON BIS IN IDEM

Коментари 41 за
“ЗАКОННО ЛИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИЯ ГЕРБ И КАК МОЖЕ ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТА”

 1. НИЕ СМЕ ЮРИСТИ ОТ ВИСОКО НИВО . НИ НЕ ПУКА ОТ НИКОЙ , включително и от Веселина , която много се ядосва , че от нейните любимци и любимки няма никой на нашето ниво !

  Веселина, и да публикуваш този пост, и да не го публикуваш, това не променя факта, че не твоите любимци са първите, които са подали жалба до Главния Прокурор против узурпацията .

  Копират, Веселина, копират , с шест години закъснение .

  ГЕНЕТИКА, КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ?

  Всякаква измет ние подлудяваме, престъпните мозъци с ум унищожаваме .

  Трудовете ни от по 700- 800 страници ги четат в цял свят –и накрая става това, което пише в тях .

  Започна меренето, кой е по- най , пръв в жалбите против узурпаторите .

  Не не е Велизар Енчев, един от любимците на Веселина . Старо ченге ! Който стана опозоционер след като вече не е на държавната хранилка !

  И НЕ Е ВЯРНО , ЧЕ ПРОКУРОРИТЕ НЕ ОТГОВАРЯТ ! НА НАС НИ ОТГОВЯРАТ. Но какво ще отговорят след тях съдиите ? – Нищо ! Те не смеят да осъдят един крупен бандит, та цели партии ще вземат да заличават

  ЕТО ВИ ОЩЕ ЕДИН ВЕЧНОЗЕЛЕН ХИТ ОЩЕ ОТ 2013 Г.

  (критикарите, преди да критикуват, да имат предвид, че тази жалба е подадена още през 2013 г. )

  ЩЕ АРЕСТУВА ЛИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР УЗУРПАТОРИТЕ НА ВЛАСТТА? – ПИТА НИ КАКВО ДА НАПРАВИ

  СЕГА Е МОМЕНТА ДА ОТГОВОРИМ ?

  БЕЗСИЛНО ЛИ Е ПРАВОСЪДИЕТО СРЕЩУ НАЙ-ТЕЖКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? – КРАЖБАТА НА НАРОДНА-ТА ВЛАСТ

  КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА, СЛЕД КАТО ПРАВОСЪДИЕТО Е БЕЗСИЛНО ПРЕД НАЙ-ТЕЖКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ?

  С НЕНАКАЗУЕМО ДОРИ И ПО ЗАКОНИТЕ НА УЗУРПА- ТОРИТЕ НЕВЪОРЪЖЕНО ВЪСТАНИЕ !

  ЩО Е ТОВА ОБЩЕСТВЕН РЕД И КОЙ ГО НАРУШАВА?

  – ОСТАВИЛИТЕ ЗА САМИТЕ СЕБЕ СВОЯТА СИ ЧАСТ ОТ НАРОДНАТА ВЛАСТ ГРАЖДАНИ ИЛИ УЗУРПАТОРИТЕ НА ВЛАСТТА ИМ ?

  ПОЛИЦИЯТА И ГЛАВАТАРИТЕ Й ДА СИ ОПИЧАТ АКЪЛА, АКО НЕ ИСКАТ НАСРЕЩА ИМ ДА ИЗЛЕЗЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И ЦЕЛИЯТ НАРОД ЗА ЗАЩИТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, КОЙТО ЗАБРАНЯВА СДОБИВАНЕ С ПРАВОТО НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАРОДНАТА ВЛАСТ С КРИМИНАЛНИ И ДИСКРИМИНАЦИОННИ СПОСОБИ !

  МАЛКО ПРЕДИСТОРИЯ .

  • През 2000 г. -2003 г. вместо да взема да отговоря с оръжие в ръка на най-бруталния и нагъл грабеж на една цяла една община извършен от държавно-организирани бандити и с оръжие в ръка да отговоря на дивашкия и варварски полицейски произвол извършен срещу самия мен по заповед на същите тези бандити, като , че ли полицията им е някаква лична , „главорежеща“ преторианска гвардия

  • изхвърлянията ми от заседания на общински съвет -потресли цяла Европа, в който съвет съм избран, като НЕзависим кандидат с най-голямото мнозинсто , изхвърляния със закани за саморазправи с мен от цели орди полицейски башибозук – поединично тях ги я страх от мен – да не взема позовайки на института на крайната необходимост, и на неизбежната отбрана да ги изпонеутрализирам набързо ведно с главатарите им, затова идват по цели орди, изхвърляния в моменти, когато като изпълняващ контролните си задължения си общински съветник показвам документи,

  • че срещу общинския кмет-адвокат от управляваща партия и председателя на общински съвет, чийто брат е началник на същите тези полицейски орди са започнали – по мои и на други съветници жалби – наказателни преследвания

  и вместо да призова всички мои избиратели набързо да приключим с тези издевателства и гаври на държавно-организираните бандити: по-добре един ужасен край за държавно-организираните бандити, отколкото един ужас безрай за окрадения и заробен от тях българския народ ,то:

  • за пореден път в моя живот аз – – съставих един огромен доклад от 886 (осемстотин осемдесет и шест) страници до ЕС, доклад с приложени към него повече от 140 (сто и четиредесет) официални документи съставяни от кметове, председатели на общински съвети, областни управители и пр. , чрез които те извършват грабежа на българския народ

  • и документи издадени от отказващи да ги разследват полицаи и прокурори, и отказващи да ги съдят по граждански дела съдии, мотаещи делата години наред (за което някои бяха и наказани), доклад, представляващ пълна дисекция на държавно-организирания бандитизъм и доказващ криминалната същност на намиращата се в Родината ни държава, и именно въз основа на този мой доклад бяха наложени предпазните клаузи на България по теми правосъдие и вътрешен ред .

  • И сега по същия начин, притежавайки добри анализаторси способности, благодарение, на които не е кой знай колко трудно да се прогнозира , че България върви към гражданска война предизвикана от наглостта, гаврите, грабежите и издевателствата на узурпаторите на народната власт, и желайки да направя всичко възможно за това, щото по мирен способ и със съществуващия правен инструментариум да бъде прекратена узурпацията на произтичащата от народа власт, а узурпаторите да бъдат „дръпнати“ към съд и затвор, то :

  • на 24 юли 2013 г. , подадох жалба до Главния прокурор, тогава той беше Сотир Цацаров против узурпацията на Централната Законодателна и Централната Изпълнителна власт , като в съпровождащото я писмо съм поискал да предприеме необходимите мерки за прекратяване на узурпацията и за изправянето пред съд на узурпаторите .

  Текстът на жалбата и направените в нея доводите, че Централната Законодателна и Централната изпълнителна власт са узурпирани, са същите като тези, които прочетохте, или може да прочетете на страницата от този сайт , с наименование:
  • Прочети Защо Намиращата се в Родината ни Държава е Противо-Конституционна, Нелегитимна и Криминална ! – щракните тук, ако искате пак да я прочетете !

  Тази моя жалба е регистририрана във Върховна Касационна Прокурату- ра с входящ № 11180-2013 г..

  • Копие от тази жалба, изпратих до всички национални медии – БНТ, БТВ, Нова Телевизия и други , за да видя , аждеба, на кого служат работещите в тях журналисти – на Нейно Величество Истината или на завладялите Родината ни демони .

  Да видя дали поне един от тях (поне тези, които се издържат в БНТ от парите на българския народ), ще съобщи тази новина, че :

  • за пръв път в Историята на България – български граждадин е подал до Главния Прокурор, една и то доста сериозно „подкована с доводи и аргументи“ жалба против узурпирането на Централната Закодателна и Централната Изпълнителна власт ,

  • с направени в нея искания за предприемане на наказателно преследване на всички тези физически лица, които се сдобиха с правото да използват произтичатата от народа власт по един криминален, забранен от Конституцията начин,

  • което деяние може и да може да се подведе под състава на най-тежкото престъпление от Наказателния кодекс – това по чл. 95 от него визиращо посегателствата върху-, и кражбата на произтичащата от народа власт

  А пък самото приемане от узурпаторите (крадците) на произтичащата от народа власт на дискриминационни за 95 % от българските граждани избирателни закони може да се подведе под съставите най-малко на още две престъпления против политическите и конституционите права на българскиге граждани .

  С приемането на такива анти-конституционни избирателни закони, дискриминиращи 95 % от българските граждани и поставящи в привилегировано положение не повече от 5 % от гражданите, то:

  • всеки, който е гласувал за приемането им е извършил масови предумишлени престъпления срещу собствения си народ , с които се осигурява извършването на още по-тежкото престъпление – краж- бата (узурпацията) на принадлежащата на българския народ власт .

  • И тези деяния на власт- ползващата клика са именно „серийно“ извършвани в условията на опасен рецидив умишлени престъпления и то именно по силата на налаганите ни от самите „анти-народни“ избраници Наказателни закони, за извършваните, по който Наказателен закон от самите тях престъпления против политическите права на българските граждани те изобщо не биват преследвани от никой за нищо , а продължават да се разхождат на свобода вместо да са зад решетките .

  Ето какво разпорежда наложения от самите „анти-народни“ избраници Наказателен Кодекс .
  Раздел III.

  Престъпления против политическите права на гражданите
  Чл. 167. (1) КОЙТО ЧРЕЗ насилие, ИЗМАМА, заплашване ИЛИ ПО ДРУГ НЕЗАКОНЕН начин ПРЕЧИ НА НЯКОГО да осъществи избирателното си право или ДА БЪДЕ ИЗБРАН, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева.

  Чл. 169б. КОЙТО чрез насилие, заплашване или ПО ДРУГ НЕЗАКОНЕН НАЧИН ПОПРЕЧИ НА НЯКОГО ДА ОСЪЩЕСТВИ СВОИТЕ КОНСТИТУЦИ- ОННИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева.

  Е, ИМЕННО ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЗВЪРШВА ТАЗИ КЛИКА СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .

  Защото приемането на избирателни закони, с които се въвеждат „имуществени“ и „подписвателни“ цензовe – преставлява точно извършването на тези две престъпления , тъй като с тези анти-конституционни закони ,

  • то чрез измама – въвеждането в заблуждение на българския народ, че това са действителни и едни Конституционно-съобразни закони

  • както и по други незаконен начин – поставянето на „имуществени“ и „подписвателни“ цензове

  ПРЕЧАТ НА 95 % (ДЕВЕТДЕСЕТ И ПЕТ ПРОЦЕНТА) ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ (как да бъдат избирани , като не могат да преодолеят тези избирателни цензове) и

  ПРЕЧАТ на всички тях също така да осъществяват своите конституционни права , които конституционни права са :

  • да не бъдат поставяни в дискриминационно положение спрямо други по признак на своите политически убеждения, политическата при- надлежност, личното и общественото положение и имуществено състояние .
  И досега никой Главен Прокурор (с изключение на този, който през юли 2013 г. публично призна, че гражданите с основание недоволстват и се бунтуват против тези дискриминиращи ги изборни закони )не взе да погне тази престъпна група и да повдигне на участниците в нея обвинения за тези рецедивни престъпления против целия български народ, чрез които тази престъпна клика узурпира (краде) произтичащата от народа власт .

  КАКВО СТАНА СЛЕД ПОДАВАНЕТО НА ТАЗИ МОЯ ЖАЛБА ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР .

  – Какво стана ли ? -Да видим най-напред какво направиха журналистите, тези на които, когато Мая Манолова има сказа, че в Костинброд имало напечатани повече бюлетини, вдигнаха вой до небето, като че ли с тези бюлетини щеше да бъде избран някой друг депутат, извън групата на узурпиралата народната власт клика.

  • Ами 99 % от тези „служейки на диктаторските и узурпаторските истини и интереси“ журналисти, явно неподозирайки доста значителните ми способости в различни сфери (имам предвид и тези в областта на информацинонните технологии) ИЗТРИХА писмото ми от електорните си пощи – без дори да го прочетат, въпреки, че като („subjekt“- „относно“) , на това писмо беше написано – „Жалба до Главния Пруророр против узурпацията на Централната Законодателна и Централнана Изпълнителна власт „.
  Т.е. така тези „борци“ за истината (търсачи на кървави сензации)- показаха, че изобщо не им пука за истината, за свободата, демокрацията и за правовия ред в нашата Родина,

  • а предпочитат да стане една кървава война, която те да излъчват на живо, от която те да печелят пари и да я гледат за развлечение, така както патрицианската публика в древен Рим е гледала избива- нето на гладиаторите за кефа на диктатори, императори и узурпа-тори .

  Аз разполагам с пълен списък на тези журналисти, които изтриха това писмо, без да го отворят (има такава прорама) и ще публикувам имената им, за да знае българския народ, че и тези медии, с „тези борци“ в тях за свободата на словото и „търсачи“ на истината в момента са част от вредоносното за наро-да статукво .

  • А този 1 % (един) процент от тях, които прочетоха тази уникална жалба до Главния Прокурор, запазиха пълно мълчание – явно или от страх , или поради финансовите си интереси !

  Ако поне държавните медии (като издържани от българския народ) бяха дали известност за тази жалба до Главния Прокурор, може би нямаше вече да сме на ръба на така желаната от тях зрелищна гражданска война, може би вече, след като българския народ узнаеше, че все пак има правен механизъм за прекратяване на узурпарцията на произтичащата от народа власт, щеше да подкрепи Главния Прокурор да ги арестува (тези физически лица са всеизвестни, не са някакви неизвестни крадци на властта) и да повдигне обвинения срещу тях – пък да видим какво щеше да реши българсият съд – Върховният Касационен съд – извършили ли са тези страшни и с нагла упоритост масови престъпления, или не !

  • Дали са се сдобили с правото да използват произтичащачата от народа власт Конституцино- съобрзазно , или са извършили най-тежкото престъпление от Наказателния Кодекс – завземането на Централната Народна Законодателна и Централната Народна Изпълнителна власт с криминални способи .

  Също така Главният прокурор може да издири по списък, един по един всички тези тях, които са извършили и другите престъпления против политическите и конституционните права на българските граждани, а именно престъпления по :

  Чл. 167. (1) КОЙТО ЧРЕЗ насилие, ИЗМАМА, заплашване ИЛИ ПО ДРУГ НЕЗАКОНЕН начин ПРЕЧИ НА НЯКОГО да осъществи избирателното си право или ДА БЪДЕ ИЗБРАН, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева.
  и по
  Чл. 169 „б“. КОЙТО чрез насилие, заплашване или ПО ДРУГ НЕЗАКОНЕН НАЧИН ПОПРЕЧИ НА НЯКОГО ДА ОСЪЩЕСТВИ СВОИТЕ КОНСТИТУЦИ- ОННИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева.

  Които престъпления преобладаващото множеството от тези власт-ползващи лица са извършили с приемането на такива анти-конституционни избирателни закони, дискриминиращи 95 % от българските граждани и поставящи в привилегировано положение не повече от 5 % от гражданите , които са самите те – вечните крадци на произтичащата от народа власт .

  Като извършването на тези престъпления против политическите и конституционните права на българските граждани, чрез приемането на анти-конституционни закони, може да бъде разглеждано и като едно „подготвително“ деяние , чрез което да бъде извършено най-тежкото престъпление по Наказателния Кодекс – това по чл. 95 от него визиращо сдобиване с правото да се използва произтичащата от народа власт по противоправни (криминални) способи .

  • Нека издири тези лица, да издаде заповед за арестуването им, и да им повдигне тези обвинения пък да видим какво ще реши накрая Върховният Касационен Съд .

  НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ОТ ЕДИН ЧОВЕК НЕ ЗАВИСИ НИЩО . Зависи, зависи кой е човекът . От едни не зависи нищо в собствените им семейства, а от други зависят съдбините на цели народи .

  Специално от този човек зависи много, почти всичко. Той може да предотврати, ставащата почти неизбежна гражданската война в България, като направи всичко, което е в правомощията му за възстановяването на свободата , демокрацията и правовия ред .

  • Главен Прокурор изобщо не е така безпомощен пред държавно-организираните бандити, тъй като за разлика от брутално отнетите и брутално погазезените права и свободи на обикновените български граждани, то все още неговите огромни правомощия не са отнети от власт-ползващата клика с някой анти-конституционен закон .

  • Какво още може да направи и то веднага, за да предотврати бъдещи узурпации на произтичащата от народа власт и да даде шанс и надежда на многострадалния български народ изправен срещу свирепите и озверелите крадци на властта му ?

  Той е опитен съдия (става въпрос за предишния Главен Прокурор Сотир Цацаров) , вече прокурор и знае, че на бандити в никакъв случай не трябва да се вярва .
  Той не трябва да вярва, че тези узурпатори (приелите анти- конституционните избирателни закони), сами ще преправят избирателните закони, така, щото вече изборите в България да не се провеждат по дискриминационни и анти-коституционни правила, които досега гарантираха „възпроизводството“ на същите тези узурпатори и гарантираха постоянната кражба на произтичащата от народа власт. Не трябва да чака, самите тези узурпатори да вземат да се подкопават, отслабват, прекатурват , бутнат и т.н.

  Не трябва да разчита , че тези узурпатори сами ще направят нещо, което не им е угодно , а даже е твърде вредно за тях, защото не са ли по парламенти и пр. – най-вероятно ще са по затворите . (Ден след ден излизат все нови и нови факти за наглите грабежни престъпления на най-високо-поставените от тях – Главатарите на държавно оргинизирания бандитизъм.)

  • И самият той – Главният Прокурор има правомощия да жали пред Коституционния съд всички дискриминационни, анти-конституционни разпоредби на сега действуващите изборни закони (кодекси).

  • И по този начин, вече НЕ всичко да зависи само от „добрата воля“ на тези узурпатори, САМИ – с приеманите от самите тях (изборни) закони да се само-отслабят, само-подкопаят, само-бутнат, само-остранят от „убежищата“ си .

  Така, че ако пък този – в последно време ставащ анти-народен – съд, стреснат от народните недоволства против дискриминацията на българските граждани и открадната свобода, стреснат и от световното обществено мнение, стреснат и от мнението на Главния прокурор, стреснат и от мнението на всички неправителствени юристи, вземе, че обяви едни или други разпоредби от избирателните закони за противо-конституционни, тези узурпатори да не могат отново да се възползват от тях и да лъсне призната и от този съд нелегитимност (криминалност) на избора им .
  И, ако едновременно с това Главният Прокурор им повдигне :

  • обвинения за престъпления против политическите и против конституционните права на българските граждани,

  • обвинения за сдобиване с правото за изполвзане на произтичащата от народа власт по противоправни (криминални) способи и

  • обвинения за приготовления (опити) за сдобиване с правото за изполвзане на произтичащата от народа власт по противоправни (криминални) способи, които приготовления (опити) за сдобиване с правото за използване на произтичащата от народа власт по противоправни (криминални) способи те са извършили и извършват с приемането на дискриминационни изборни закони ,

  • и вземе след като ги е издирил поименно, да издаде и заповед за арестуването им ,

  то може така и по мирен начин, набързо да се приключи с узурпаторите и с узурпаторските (крадливите) им „подвизи“ , без да е нужно цял един народ да страда, заради шайка престъпници .

  Ако пък Главният Прокурор счита, че полицията (чиито главатари също са сдобили по криминален способ, от криминално избрани депутати с правото за използват централната изпълнителна власт министри) няма да изпълни заповедта му да арестува и да отстрани от заеманите им длъжности тези крадци на произтичащата от народа власт, ТОЙ ИМА ПРАВОТО ДА ПРЕДЛОЖИ НА ПРЕЗИДЕНТА ДА ОБЯВИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ.

  И при това извънредно положение армията, чийто Върховен главноко- мандващ е Президенът ще вземе:
  • най-напред да защити българския народ от проявленията и насилията на свирепия полицейския башибозук действуващ като лична, главочупеща, косто-трошеща, и невъоръжени хора биеща прето- рианска гвардия на узурпаторите на властта,

  след което армията да арестува самите узурпатори, да разформирова крепялата ги полиция (самата тя „източник“ на доста престъпления) и да прекрати узурпацията на произтичащата от народа власт, докато бъдат проведени избори по едни НЕпротивоконституционни, НЕкриминални и НЕдискриминационни правила, осигуряващи АБСОЛЮТНО РАВНО ПАСИВНО и активно избирателно право .

  • (Абсолютно равно пасивно избирателно право означавава всеки един български гражданин да може да се кандидатира за депупат, без каквито и да е било поставяни пред него бариери – като сега поставените имуществени цензове – заплащане на държавата за правото ти да бъдеш избиран и избран и т.н.)

  И ТАКА, ДА ВИДИМ КАКВО СТАНА СЪС САМАТА МИ ЖАЛБА ПРОТИВ УЗУРПАЦИЯТА НА ВЛАСТТА .

  И все пак, въпреки, че „борците“ за истината и свободата на словото, горепосочените журналисти укриха от българския народ тази уникална новина, аз получах отговор от Върховна Касационна Прокуратура .

  Този отговор е доста странен , или може би интересен ? – Ето го тук :
  ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА
  № 11180 / 2013 г. V ж.
  София, 13.08.2013 г.
  До г-н ………………………………,
  Г-н …………………. във връзка с жалбата Ви подадена на елекронния адрес на Върховна Касационнна Прокуратура, моля да контретизирате Вашите искания .
  Прокурор, завеждащ отдел
  „Административен“ при ВКП: (подпис)
  (СЛ.Славова)

  – Много интересен, или странен отговор на една жалба адресирана до Главния Прокурор, с която той е сезиран за извършването на възможно най-тежкото престъпление по Българския Наказателен Кодекс – противоправно сдобиване с правото за използване на произтичащата от народа Централна Законодателна и Централна Изпълнителна Власт !

  • Ами аз най-контретно в придружаващото жалбата мое писмо съм ПОИСКАЛ Главният Прокурор да предприеме предвидените по за- кон мерки против узурпацията на произтичащата от народа власт и да прекрати тази узурпация .

  След като получих този интересен или странен отговор, явно за пръв път във Върховната Касационна Прокуратура се получава жалба против това най-тежко престъпление – узурпацията на властта, та и самите прокурори явно са се стреснали след като ми задават такъв въпрос: „Какво контретно искам от тях“ , то :

  Първоначално мислех да се „консултирам“ с видната „правозащитничка“, много по-способната от мен в разкриването на „изборни“ престъпления депутатка, известилата за бюлетините в Костинброд г-жа Мая Манолова, която също така питаше протестиращите срещу пребивававането й в парламента български граждани, защо трябва да се махат от парламента, след като били избрани „демократично и честно“.

  • Мислех да я питам, тя като е сезирала прокуратурата за отпечатаните в повече бюлетини в Костинброд какви КОНКРЕТНИ искания е направила – да вземат да ги вкарат в оборот, или да вземат да разследват защо и как са възникнали тези бюлетини и какво е предназначението им и ви- новниците за пръкването им на бял свят да вземат бъдат подведени под наказателна отговорност .

  И така, нарочно досега не съм отговорил на това писмо до мен, макар, че в придружаващото жалбата ми писмо, съм поискал да бъдат взети предвидените по закон мерки за прекратяване на узурпацията на произтичащата от народа власт .

  • Нарочно не отговорих досега на този поставен ми от Върховната Касационна Прокуратура въпрос, за да дам възможност, чрез този сайт на всички дискриминирани с изборните кодекси власт-неползващи български граждани, заедно да формулираме „какви конкретни може да са исканията ми към прокуратурата“ ?

  И така : Когато един човек изпрати на прокуратурата една жалба, с която се оплаква от извършени престъпления и е посочил извършителите на престъпленията, то какви може да са исканията на този човек ?

  • Да вземе прокуратурата да предложи престъпниците за някаква награда, или да вземе предвидените от закона мерки за пректратяване на продължаващите престъпленията – в случая за прекратяване на узурпацията на произтичащаща от народа власт, и да вземе да предприеме тяхното наказателно-.правно преследване .
  И така предлагам всеки власт-неползващ български гражданин, който не е давал своите правомощия, не е давал своята част от народната власт на никой от сега пребиваващите в парламента депутати, като не е гласувал за никой от тях, защото на никой от тях не иска да дава своите правомощия, да каже, какво да поискаме от прокуратурата с тази жалба против узурпацията на произтичащата от българския народ власт.

  ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПЪРВО :

  • Да предложим на президента да вземе да ги награди с ордени „Стара планина“ за най-наглата и най-успешна кражба в историята на човечеството ! Откраднаха всичко, дори и произтичащаща от народа власт .

  ПРЕДЛОЖЕНИЕ ВТОРО : –
  • Да помолим Главният Прокурор в името на мира, свободата и равенството пред закона на всички български граждани, да ходи да води преговори с узурпаторите, като ги убеди да прекратят противоправното използване на придобитото с криминални способи право за използване на народната власт, като им обещае един по-леки обвинения и едни по-леки присъди в бъдещите процеси .

  ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТРЕТО :

  • Главният Прокурор да издаде заповед за ареста на всички тези физически лица от този парламент, които са гласували в предишния и в по-предишния такъв, за приемането на дискриминационни-те избирателни закони, чрез които са осъществели противоправното си сдобиване с правото да използват произтичащата от наро- да власт .
  Той може да ги арестува ведната и без ничие друго съгласие и разрешение и това е така,

  • защото те нямат имунитет, защото не е е действителен изборът им за народни представители, тъй като е станал въз основа на противоречащи на Конституцията и на задължителното за България Международното право- криминални и дисриминационни способи, брутално погазващи равното пасивно избирателно право .

  А, пък нека после те да ходят да се жалят до Страстбург и обратно, ако арестите им се окажат неправилни, и ако дотогава не са вече осъдени и не лежат в българските затвори . Все пак, ако арестите и отстраняванията им, чрез тези арести от Народното събрание се окажат неправилни, то и българският съд може да измени тази тяхна мярка за неотклонение, докато дойде времето да се гледат процесите срещу тях . Нали те ни съветват да имаме доверие в съда !

  • Пък ако полицията не пожелае да изпълни тази заповед, тогава да се обърне с искане към Президента да издаде такава заповед на военната полиция, която като част от армията е на негово подчинение, и като Президентът обяви извънредно положение, да разформирова полицията, да възложи нейните функции на армията, и да състави едно служебно правителство С ЧЛЕНОВЕ НОТАБИЛИ-ЕСТЕСТВЕНИТЕ ЛИДЕРИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, неоцапали ръцете си с кражби, грабежи и НЕизползвали досега Народната власт, което да проведе едни честни и при равно избирателно право избори .

  А, ако президентът не направи това, тогава Главният прокурор да се обърне към българския народ и да признае, че както той, така и самата българска право-охранителна и право-раздавателна система са безсилни и не разполагат с мирен, правен инструментариум за прекратяване на узурпацията народната власт и за предотвратяване на сдобиването с правото за използване на народната власт с дискриминацинно-криминални способи.

  Т.е. да признае че в България е невъзможно да се преследват и наказват извършителите на най-тежкото престъпление по Наказателния кодекс -узурпацията (кражбата) на народната власт .

  Може да се ловят само дребни законо-нарушители, които пречат на власт-ползващата клика, подавляващото мнозинство, от която всъщност преставлява тежката, държавно-организираната престъп- ност .

  – И, при това положение да вземем нещата в свои ръце самите ние, както намерим за добре, да прекратим, колкото се може по-бързо узурпацията на произтичащата от самия български народ власт . Като неутрализираме и изолираме от обществото крадците и използвателите на властта ни .

  • Неутрализацията и изолацията от обществото на крадците и из- ползвателите на властта ни трябва иможе да стане с НЕВЪОРЪ- ЖЕНО ВЪСТАНИЕ .

  Никой не трябва да се плаши от участие в такова НЕВЪОРЪЖЕНО ВЪСТАНИЕ, защото дори и по законите, приети от самите узурпатори, участието в невъоръжено въстаниеи не е наказуемо . За участие в невъоръжено въстание не се влиза в затвора .

  За да не започне използването и на този фундаментален труд от мушмуроци , с цел да се представят за „дисиденти” и визионери, то се забранява цитирането и използването му в други сайтове , освен „Афера” , и се забранява да се цитира без да се посичи източинкът му :

  „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО –ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ”

  И , всеки, който иска, може и сега да напише същата такава жалба и да я занесе лично на Иван Гешев . Ако го е страх, аз и моите съмишленици ще идем с него . Ама много ни се иска, да я подпишат и някои от тук подвизаващите се бивши съдийки и настоящи адвокати , е след тях още стотина човека .

  С процесия ще я връчим !

  1. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората каза:

   Благодарим Веселина,

   И тези трудове изобщо не са тайна .

   „Кой управлява България ? Легитимни органи или тайни криминални оргаанизации ? “ обяснява как с четиридисет шмекерски -диверсии , сабогажи , шантажи и измами с юридически средства стъпки бе узурпирана властта на българския народ , а третата част: „Всичко за унищожаването на държавно-организирания бандитизъм“ , показва контра-мерките, които трябва да се извършат, за да се приключи с тази бандитска система .

   Просто не сме имали време да ги популяризираме . Сега горе-долу насттана това време. И като се въртят няколко години 2-3-5 , то на почтените хора очите им се отварят , намират отговорите на търсените многобройни въпроси .

   И който ще да го направи в политиката – леви, десни , прави тесни, няма значение . По-добре е да са неоцапани, по-добре е да са от нашата страна на бариерата . Там ти разследвай : кой с кои си е стискал ръцете .

   Важното е да го направи . И какво толкова страшно има ? Който го е страх от мечки, да не ходи в гората !

  2. Много бла, бла и какво от това? От 2013-та какво нормално се случи до сега? Писаници на празен стомах. Удовлетворяване на мегаломански мераци и графоманство! Седем години чакане на свестен отговор, и чакане, и чакане…. Голееем герой!

   1. А вие, вие Шмент и Капели , какво сте направили каза:

    Ами може да обвините по същия начин в мегаломманснство и графомания всички писатели, учени и философи ! Ние не страдаме от комплекси и имаме съзнание за собствената си значимост ! Просто сме вдигнали факела на Светлината, и който иска нека си се лута в тъмнината !

    А, ако ги бяхте изчели още през 2013 г. Бойко нямаше да бъде избан за втори и трети път ! А какво ще се случи ли ? Ами това, което е написано в тях ! То се случва в момента ии акто следствие от тях !

    А вие, вие Шмент и Капели какво сте направили ,къде и кога сте го направили и и какво е произлязло от това , бла, бла, бла ?

 2. Capo di tutti capi и фондация Ханс Зайдел, основател на ГЕРБ:
  https://www.youtube.com/watch?v=n3d7nlU-uNc

  Злокобното самопризнание -Мутрата-Премиер признава, че партията му се финансира от антибългарската еврейско-германска Фондация Ханс Зайдел.
  В Закона за политическите партии има един член. 24 точка 4, който гласи
  „Политическите партии не могат да получават средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или чуждестранни организации с идеална цел.“
  Ето какво казва в благодарствената си реч към чуждата агентура, която го финансира:
  „Много, много преди ние да се формираме като партия, в Германия бяха преценили, че България има нужда от такава партия… И затова си харчат парите вече сигурно 10 години за нас!“
  https://www.youtube.com/watch?v=n3d7nlU-uNc

  Б.Б: „Всички педераси са умни по-принцип. И аз почвам вече да викам, че съм пидал.“

  https://www.youtube.com/watch?v=NTUPDi3_kSw

  1. ТОВА ПОКАЗВА ДВЕ НЕЩА:
   1) т.н. „юристи“ СА АБСОЛЮТНИ ПОМИЯРИ и т.н и т.н.
   2) Това ДОКАЗВА, ЧЕ ОТДАВНА В ДЪРЖАВАТА ИМА УСТАНОВЕНА ДИКТАТУРА и т.н и т.н.

   Лично съм чул от устата на Тиквата, че е финансиран от Германи (еврейски фондации), но също прочетох, че източник на парите са от Българското златно съкровище, което бай Тошо е доверил на телохранителя си Боко (по онова време).
   За съжаление много съм се чудил и не съм си правил труда да прочета закона за политическите партии, но в САЩ е
   абсолютно забранено и е КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ политик да получава пари от чужди физически и юридически лица – заради откритите заявления на Тиквата останах с впечатление, че в БГ това е разрешено.

 3. Сиктер на всички, които пишат фермани и чешат пръстите си по клавиатурата! Каква законност търсите? 10 години цари беззаконие в нашата държава, а вие вместо да помогнете на младите на БАРИКАДАТА, само пишете. Как не ви е срам, бре? Вие българи ли сте? Нямате ли родители, семейства, деца? Гнус ме е от вас! Искате народа да ви спечели слава с победата си? Това ли искате? Защо спите?

 4. Това е формалната страна на въпроса,би могло да се добави и помощта за създаване на ГЕРБ от германските фондации Ханс Зайдел и Конрад Аденауер,редовно фалшифицираните избори,дебелооки злоупотреби с държавните финанси,тотална деформация на стопанския и обществено-политически живот,докарали страната ни на последно място в света.Провеждането на геноцид спрямо коренното население и създаване условия за ескплозивно развъжнане на чужди етнически елементи като циганите и турците.Основания има не само за скоростно разпускане и обявяване на Герб ЗА ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ,но и даване под съд на водачите и в Хага за провеждането на геноцид.

  1. „З.Стоянов“, точно поради основната роля на ХДС/ХСС на Германия при създаването, финансирането и подкрепата за ГЕРБ наши сънародници ще протестират срещу Борисов този петък /07.08./ от 15,30 до 18.00 ч. пред канцлерството в Берлин.Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на германското правителство за ситуацията в България. През последните 11 г. (през които на власт е Меркел) управляващия ХДС и канцлерката подкрепят безусловно Бойко Борисов, са написали в поканата за протеста организаторите. Целта им е да привлекат вниманието на канцлера Ангела Меркел, сътрудниците ѝ и германската общественост към ставащото в страната ни. Това е пореден протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред посолството на РБ, централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага. Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на канцлерството по следните въпроси:
   Липсата на съдебна реформа в България; Срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; Злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; Силно ограничената медийна свобода в България; Абсолютният провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията;

  2. НИКОЯ МЕСТНА, ЛОКАЛНА ХУНТА, НЕ МОЖЕ ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА ДЕСЕТКИ ГОДИНИ БЕЗ ОПЕКАТА НА ДРУГА, ПО-ГЛОБАЛНА ХУНТА! В СЛУЧАЯ ТОВА Е ВЯРНО НА 200% И Е ВИДИМО И ДОКАЗУЕМО! ОТ ЕС И ЗАПАДА НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКАЙТЕ! И ОЩЕ НЕЩО: ГЕРБ БЕШЕ СЪЗДАДЕНА ОКОЛО ГОДИНА СЛЕД КАТО „АТАКА“ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА С ГРЪМ И ТРЯСЪК! СЛЕД ОНЗИ ГРАНДИОЗЕН МИТИНГ, НА КОЙТО ИМАШЕ ОКОЛО 50-60 000 ДУШИ. ЯСНО Е ЗАЩО БЪРЗО БЕШЕ ЗАДЕЙСТВАН ПРОЕКТА“ГЕРБ“, ЗАЩО ОЩЕ ТОГАВА ДИРЕКТИВАТА ОТ ЕНП БЕШЕ: КОАЛИРАТЕ СЕ С ВСЕКИ ДРУГ, ОСВЕН С „АТАКА“!

 5. Април 2005 е закона, ГЕРБ е от март 2006. Законът е в сила, но за ГЕРБ не важи. Бойко си спомня – „казаха да направим партия, направихме“. Мафията е купила на Бойко секретарското място в МВР, а после му казали и партия да направи. Най-лесно се назначава мафия за колониална администрация. Бойко като в църква в централата на ЦРУ, цвъцко с ръкавелите, но германците плащат, щото американците не обичат да плащат. Спиране на строежа на АЕЦа, на проекта за нефтопровод, завой на газопровода към Турция, купуване на виртуални изтребители, изказване на дигиталната патка, управляваща 140 милиарда на ЕС, че ние гугъл няма да правим, след като САЩ издадоха патенти в областта на българи. Всичко това са проявления на мафиотската колониална администрация, нея закон не я лови. По принцип е така – партиите на мафията нарушават законите. ГЕРБ -законът за партиите, а ДПС конституцията.

 6. КС е пазител на Конституцията и е задължен да установява противоречие между отделни закони или части от тях с Конституцията на РБългария. Конституционните съдии,както и още лица на т.н. „високи постове”,получават „по право” пенсия над тавана на пенсията. Очевидно много по-важно за конституционните съдии е грижата за получаване от тях на пенсия над тавана на пенсията установен със закон .Как се формулира юридически това определение „по право” и свързването му с „равенството пред закона”. Интересни разсъждения се демонстрират от съвременен български юрист, в негова статия относно „служебното правителство”.Авторът се притеснява от съществуващо противоречие.В какво се състои „противоречието” според пишещия.То е, че правителството се назначава от НС т.е. това била волята на народа. Служебното правителство се назначава от Президента и заради това то било временно и с определени, ограничени задачи.Все едно Президентът избран с пряк вот от народа няма определящо значение за волята на народа. Четете Конституцията,нали. А колко юристи,не липсват интелигентни такива, реагират остро на това,че сегашната България не е легитимна държава поради грубо неизпълнение на Конституцията приета от ВНС и влязла в сила на 13.07.1991 г.? Интелигентните юристи добре знаят,че поставеният срок в тази Конституция има задължителен характер с преклузивен ефект. КС дали изобщо си задава такъв въпрос или не? Какво ги интересува занаятчиите от КС, че законите в България се пишат и приемат от неграмотни филистери, след като последна грижа им е и самата държава.

 7. „И последно-искам да споделя твърдото си убеждение, че ние – юристите имаме голям дълг към обществото.”
  Споделям твърдото Ви убеждение! Всички имаме вина за формирането на днешната жалка полудържава България,но вината на юристите е основна! Поради тази причина съществува политическият произвол в карикатурна схема на управление от неграмотни и алчни политикани. Тези политикани създадоха и българския КС,който е правна карикатура. За какво изобщо съществува този съд председателстван от преизбрания неграмотен юрист без сериозна практика.Учудващо е сегашното тълкуване на КС касаещо упражненията на смешника с каскета,но то е ЕДИНСТВЕНО заради протестите на хората на улицата.Този жалък съд допусна /и продължава престъпното си поведение/ на политическата сцена на неконституционната партия дпс?!? Това „движение” не си сменя името,въпреки че негови представители редовно търкат пейките в т.н. народно събрание.Вероятно се борят за права и свободи да управляват директно цялата държава,което не е далече от практиката. Имат си и външни помощници,които участват в прякото управление на български специални служби – доказателство за липса на вътрешна сигурност на държавата. Нямаме и национална сигурност поради факта,че сегашната българска армия съществува проформа – пълна с генерали без боеспособна армия, която е на равнище жандармерия – и по състав и по въоръжение. Протестираме срещу неграмотния Гл.прокурор,а неграмотният председател на КС не го забелязваме?!? Сегашният премиер не е първия неграмотник на този пост,просто е съвсем естествен в поведението си на завършен простак. Сегашният Гл.прокурор не е първият неграмотник на този пост,той е от същия модел – съвсем естествен простак с каскет. Интелигентните хора се питат отдавна „Защо е калпава прокуратурата ни?” Отговорът е:Защото ѝ липсват първите седем години! Визиран е друг неграмотник – лицето Ив.Татарчев. Както е споделил Молиер „Ученият глупак е по-голям глупак от невежия глупак”. Дори Съдът с хоризонталната си структура на управление се е превърнал в жалка патерица на безправното управление в България. Примат трябва да има ПРАВОТО,а не начело да се избират примати! Но това зависи от дискрецията в главата на съдията,което е съмнително за поне 90% от съдиите в България.Не е учудваща интелектуалната пустош във ВСС. Това означава,че липсва изобщо работеща правна система,а се представяме за правова държава,което не е вярно.По съвсем ясни съображения,на ЕС това му е удобно.Както е удобен и келешът от Банкя.

 8. Срам ме е от варненци. Как е възможно страхът да скове умовете? Варна е „окупирана“ от ГЕРБ. Време е това СПРЕ!

  Стреснѝ се, племе закъсняло!
  Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
  След теб потомство иде цяло –
  какво ще да му завещайш?

 9. Варна е „окупирана“ от озлобени гербаджии. Защо морската столица е апатична към случващото се? Защо толкова се страхуват хората във Варна? Това е срамно! Страхът е сковал умовете…

  1. Положението е идеално за некрадливата част от народа каза:

   Ами защото яхналите организираниет от Иван Гешев протести, по нищо не се различават от тези срещу , които са насочени.

   Положението е идеално за некрадливата част от народа .

   В люта схатка са адвокати – защитници на най-богатите крадци и тези, които арестуваха тези крадци , или които са помагали преди това на същите тези крадци . НЕКА СЕ ИЗТОЩАВАТ ВЗАИМНО . Това е идеално .

   КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО ПРОДЪЛЖАТ БУРИТЕ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЩЕ СЕ ОТВЕЕ ПЛЯВАТА ОТ ЗЪРНОТО, ОТ ИСТИНСКОТО ЗЪРНО, ОТ КОЕТО ЩЕ ИЗБУИ НОВОТО ВРЕМЕ .

   А , ако няма НОВО зърно в тази плява, значи нищо ново няма да избуи .

   А за Ренета Инджова . НЕ Е КРАДЛА . Но не е и само-издигнала се . За служебен премиер на България я назначи някогашният президент Желю Желев . Преди това си беше чиновничка. Чиновникът няма нужда да мисли, защото в края на всеки месец заплата пристига .

   НЕЙНИЯТ „КОМПЕТЕНТЕН” СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ТАКА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ ,ЧЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 1995 г., ПАК ДОЙДЕ БКП с огромни фалшификации, с евтини подкупи – с кебапчета за мало-грамотните, с бутилки олио , с капачки за буркани .

   И през следващата година – 1996 г. започнаха третите по ред бунтовете срещу БКП .

   Ренета участва на няколко избори за президент, но не печели повече от 1-2% (един-два процента) . Никой не й е пречил да вземе повече, но няма визия, няма идеи, с които да уврече окрадената част от народа . ТИПИЧНИЯТ ЧИНОВНИК .

   После, през 2010 г. Бойко Борисов, против който сега се бори я назначи за управител на Националния статистически Институт . ПАК ЧИНОВНИК, ПАК СЛАДКИ И ТЛЪСТИ ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ. Ситият войник не е войник, няма идеи , няма и пътища, по които да постигне реализацията на липсващите й идеи.

   И, ако сега се окаже, че никой не я бутнал, и че това е измислица, това ще е нейният окончателен край в политиката .

   На пазара грай „Герена” има камери през 20 метра . Такива камери има от нейната кооперация, тя е от другата страна на „Герена” – та, чак до 500 метра след края на Герена .

   ТРЯБВАТ САМОИЗДИГНАЛИ СЕ ХОРА . Такива – след 1989-1991 г. няма. Всеки следващ от тогава досега е издигнат и натресен (явно или тайно) от предишните , включително и Румен Радев – неизвестен , с неизвестни идеи, с неизвестни планове, преди да го издигне БКП .

   Това е. Пълководците, водачите, визионерите НЕ се назначават . Те са предопределени от Бог . Те имат Божествената искра в себе си .

   АПОСТОЛЪТ НА СВОБОДАТА И НЕГОВИТЕ СЪРАТНИЦИ – БОТЕВ, БЕНКОВСКИ, СТАМБОЛОВ – НИКОЙ НЕ ГИ Е НАЗНАЧАВАЛ .

   Това е. Прехласвайте се по чиновници , издигнати за политици от предишните управници и ще се въртим все в този омагьосан кръг .

   1. „НЕЙНИЯТ „КОМПЕТЕНТЕН” СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ТАКА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ ,ЧЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 1995 г., ПАК ДОЙДЕ БКП с огромни фалшификации, с евтини подкупи – с кебапчета за мало-грамотните, с бутилки олио , с капачки за буркани .“

    Според психодясната ти логика циганите излизат по-скъпи на купувачите на гласове?
    А какви „мало-грамотни“ през 1994 г.? (Парламентарните избори в България през 1994 г. са на 18 дек. 1994 г. Избирателната активност е 75,3%. БСП печели с 2 258 212 гласове (43,4%)) . Мало-грамотността ни нападна от времето на министърчето веси методиев …

    1. Объркала сте се госпожо ! Няма ляво, няма дясно ! Има само факти ! Кръщавай си ги както искаш .

 10. NON BIS IN IDEM
  Моите уважения за всички изразени от Вас точни, ясни и правдиви позиции тук в Афера, но бих искал в интерес на истината да отбележа, че във връзка с Вашия упрек към обществениците свързани с политическия живот у нас не сте съвсем прав. За първи път подобно питане със същите аргументи срещнах в едно мнение на големия български политик и журналист Велизар Енчев в негов пост още през 2016г. https://m.facebook.com/enchev.velizar/photos/a.778938165533903/976786685749049/?type=3
  По-късно през май месец тази година въпросът беше поставен и от ПП Възраждане и се вижда, че сигнали към прокуратурата вече са продавани:
  https://trakiaworld.com/c/Bulgaria/Koy-finansira-sazdavaneto-na-GERB-
  Вероятно исканото заличаване на Възраждане е свързано именно с тази атака към ГЕРБ. Възможно е през годините да има и други които да са по вдигали въпроса, но аз не разполагам с информация.
  Поздравления към Вас за позицията отново!
  Въпреки, че въпросът не е нов, той трябва да бъде поставян постоянно и от различни български общественици с надеждата прокуратурата да се събуди от своята дълбока летаргия и да предприеме предвидените законови мерки.

  1. Благодаря за това,което научих от Вас,колега „veritas….“- тези неща не са ми били известни. Явно с моето мнение не е открита топлата вода,но е важно,че е имало хора,които своевременно са забелязали беззаконието и са реагирали по съответния ред. Изводът,който си правя е,че „огънят“ трябва да се поддържа и занапред,макар и при нищожни шансове за успех. Нахалният и демонстративен начин,по който се погазват закони и от Глутницата, и от прокуратурата е абсолютно нетърпим.

 11. Положението е идеално за некрадливата част от народа каза:

  Положението е идеално за некрадливата част от народа .

  В люта схатка са адвокати – защитници на най-богатите крадци и тези, които арестуваха тези крадци , или които са помагали преди това на същите тези крадци . НЕКА СЕ ИЗТОЩАВАТ ВЗАИМНО . Това е идеално .

  КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО ПРОДЪЛЖАТ БУРИТЕ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЩЕ СЕ ОТВЕЕ ПЛЯВАТА ОТ ЗЪРНОТО, ОТ ИСТИНСКОТО ЗЪРНО, ОТ КОЕТО ЩЕ ИЗБУИ НОВОТО ВРЕМЕ .

  А , ако няма НОВО зърно в тази плява, значи нищо ново няма да избуи .

  А за Ренета Инджова . НЕ Е КРАДЛА . Но не е и само-издигнала се . За служебен премиер на България я назначи някогашният президент Желю Желев . Преди това си беше чиновничка. Чиновникът няма нужда да мисли, защото в края на всеки месец заплата пристига .

  НЕЙНИЯТ „КОМПЕТЕНТЕН” СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ТАКА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ ,ЧЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 1995 г., ПАК ДОЙДЕ БКП с огромни фалшификации, с евтини подкупи – с кебапчета за мало-грамотните, с бутилки олио , с капачки за буркани .

  И през следващата година – 1996 г. започнаха третите по ред бунтовете срещу БКП .

  Ренета участва на няколко избори за президент, но не печели повече от 1-2% (един-два процента) . Никой не й е пречил да вземе повече, но няма визия, няма идеи, с които да уврече окрадената част от народа . ТИПИЧНИЯТ ЧИНОВНИК .

  После, през 2010 г. Бойко Борисов, против който сега се бори я назначи за управител на Националния статистически Институт . ПАК ЧИНОВНИК, ПАК СЛАДКИ И ТЛЪСТИ ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ. Ситият войник не е войник, няма идеи , няма и пътища, по които да постигне реализацията на липсващите й идеи.

  И, ако сега се окаже, че никой не я бутнал, и че това е измислица, това ще е нейният окончателен край в политиката .

  На пазара грай „Герена” има камери през 20 метра . Такива камери има от нейната кооперация, тя е от другата страна на „Герена” – та, чак до 500 метра след края на Герена .

  ТРЯБВАТ САМОИЗДИГНАЛИ СЕ ХОРА . Такива – след 1989-1991 г. няма. Всеки следващ от тогава досега е издигнат и натресен (явно или тайно) от предишните , включително и Румен Радев – неизвестен , с неизвестни идеи, с неизвестни планове, преди да го издигне БКП .

  Това е. Пълководците, водачите, визионерите НЕ се назначават . Те са предопределени от Бог . Те имат Божествената искра в себе си .

  АПОСТОЛЪТ НА СВОБОДАТА И НЕГОВИТЕ СЪРАТНИЦИ – БОТЕВ, БЕНКОВСКИ, СТАМБОЛОВ – НИКОЙ НЕ ГИ Е НАЗНАЧАВАЛ .

  Това е. Прехласвайте се по чиновници , издигнати за политици от предишните управници и ще се въртим все в този омагьосан кръг .

 12. По всички спирки на градския транспорт в София тече зловещ надпис „Поради блокадата на Орлов мост…“ за промените в маршрутите на няколко превозни средства. Сякаш досега с нужда и без нужда не сме били принудени да трамбоваме с часове наред заради липса на транспорт – поради ремонти, поради аварии, поради минаване на боковия кортеж, поради нечии капризи (както е например сега с благоустрояването на кв. „Малинова долина“, където обитава прекрасната кметица-даскалица). Обаче непременно трябва да се изтъкне на софиянци, че тези лоши хора, протестиращите, им пречат да се придвижват нормално из града. И трябва да ги намразим, да ги заклеймим, да ги наплюем, да ги убием с бастуна, да им счупим ръцете.

 13. Жената с бастуна от Орлов мост. Жените с притворени клепачи, изпаднали в транс от близостта си с Боко на дансинга. Някакъв провинциален кмет, който твърди по нац. ТВ, че снимките и записите на Тиквоча нямали никакво значение. Е, докато ги има хора от подобен сорт, ще се крепи и герб. Време е да се запитаме и кой крепи бачо Валери с простотиите му и прасето „македонист“ с далаверите му. А също нискочелия Парапитек-аптекар… И т.н., и т.н. – тъжна картинка!

 14. НИЕ СМЕ ЮРИСТИ ОТ ВИСОКО НИВО . НИ НЕ ПУКА ОТ НИКОЙ , включително и от Веселина , която много се ядосва , че от нейните любимци и любимки няма никой на нашето ниво !

  ГЕНЕТИКА, КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ?

  Всякаква измет ние подлудяваме, престъпните мозъци с ум унищожаваме .

  Трудовете ни от по 700- 800 страници ги четат в цял свят –и накрая става това, което пише в тях .

  ЕТО ВИ ЕДИН ВЕЧНОЗЕЛЕН ХИТ ОЩЕ ОТ 2013 Г.

  ТЕЗИ ПАРТИИ СА ФАШИСТКИ .

  ФАШИСТКИ, КАЗИОННИ ЛИ СА УЗУРПИРАЛИТЕ НАРОДНАТА ВЛАСТ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ ?

  В нито един закон, в нито една международна конвенция няма дадено легално определение що е то фашизъм и що е то фашистка партия .

  А с много разпоредби е запретено пропагандирането на фашизма и е забранено образуването на фашистки партии и организации само , че ни- къде със силата на закон не пише що е то фашизъм и що е то фашистка организация. Това ще рече, че е забранено нещо , което никой законодател (вътрешен или международен такъв) не е обяснил какво точно е това, което е забранено .

  Така обективно погледнато като няма закон, който да даде дефиниция (опре- деление) на фашизма и на неговия по-голям брат – комунизма, то излиза , че тези прилагателни – „фашистки“ и „комунистически“ служат да се използват само за заклеймяването на едни или други субекти .

  – Как тогава да разберем, що-годе дали една партия е фашистка или не ?

  – Ами ще използваме изводите и заключенията направени по време на Нюрбер- гнския процес срещу вождовете на германската хитлерова партия – национал-социалистическата партия и срещу вождовете на италианската фашистка пар- тия на Мусолини.

  Тези две партия бяха разпуснати и забранени от Междунаронния трибу- нал, което ще каже, че международното право забранява такива като тях като фашистки (античовешки, кръволошки, нароубийствени, човеко-изтребителни.)
  – Какво е характерното за тези две фашистки партии ? – По какво се раз- личават те от всички други партии ?

  1. Ами тези партии (и съюзните им, по времето на хитлеровата власт, освен неговата партия са съществулали още няколко по-малки) са били официал- ните партии , казионнни („казио“ – официозна), държавни партии, държавно организирани, държавно субсидирани, издържани с парите на данъкоплатците, завлядали всички части на произтичащите от германския и италианския народ власти .

  2. Всички техни членове (като непригодни за някаква друга полезна работа) са били на държавни служби, било е невъзможно гражданин, който не е член на фашистката партия да заеме някаква държавна служба . (У нас така беше по времето на комунизма, така е и сега – не си ли член на някоя от узурпиралите властта партии, нямаш шанс да заемеш, каквато и да е било държавна или общинска служба.)

  3. Вождовете на фашистките партии са били над закона, били са недосегаеми, каквито и безчинства да извършват и е било невъзможно да бъдат арестувани и вкарани в затвора от вътрешните право-охранителни и право-раздавателни органи на Италия и на Германия .

  Е,СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ, ПО НЕЩО ДА СЕ РАЗЛИЧАВАТ СЕГА УЗУРПИРАЛИТЕ НАРОДНА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ ПАРТИИ ОТ ТЕЗИ ДВЕ ФАШИСТКИ ПАРТИИ ?

  – ПО НИЩО ? – ПО НИЩИЧКО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ! ! !

  ПЪРВО: Тези узурпаторски формирования се издържат от всички данъкоплатци, с невиждани по размера им държавни субсидии от четвърт милиард лева за един четеригодишен мандат . Това е нечуван партиен грабеж, на който до- ри и Хитлер би завидял . 250 (двеста и петдесет милиона лева) за това, от тези партии да има 240 депутати .

  Майко мила, боже мили ! ! ! По един милион лева ни „струва“ правото за избирането (назначаването на синекурната му служба) на всеки един пар- тиен депутат. Тези пари се дават на държавно издържаните партии, за това, дето са ни „ощастливили“ да ни изпратят 240 партийни депутати .

  Отделно от това са и самите грамадни заплати, бонуси, знайни и незнай- ни очетчни и безотчетни държавни пари за издръжката на тези узурпатори и на техните вождове .

  Значи по този първи признак – издръжката им от държавата и превръщането им в държавни, държавно издържани партии, узурпиралите властта партии в България са абсолютно еднакви със забранените от Международния трибунал фашистки партии .

  ВТОРО : Стоят ли над закона вождовете на тези държавно-издържани партии, бе ли арестуван и вкаран в затвора поне един вожд , на поне една узурпирала властта партия ?

  – Не, не и не ? – Каквито и кражби, каквито и всеизвестни далавери да напра- вят, фисософи да проектират язовири за милиони лева държавни пари, министър-председатели (някакви хазартни немски утрепки) си присвояват гори, планини и върхове, други айдуци раздават предприятия по лев парчето на съ- партийните си съучастници и нищо …. все са си на свобода и правят нови и нови кражби и зулуми.

  Пожарникари с власт трепят с държавни гранатомети дребните си съучастници, явно за да не останат в никакъв случай живи и да не издадат далаверите им .

  • Отрочета на комунистически сатрапи, без един ден стаж в реалната икономика дават милиони лева народни пари на прикриващите явните им хомосексуалните наклонности свои държанки, без тър- гове и конкурси, за да правели те никому ненужни и бездарни реклами .

  Земеделски министри обсъждат с прокурори, дали платените им с държавни средства любовници нямало да ги издадат за присвоени от народа пари и пак нищо . Плямпат си на свобода по радия и телевизии, като да са някакви лауреати на Нобелови награди за най-бърза ликвидация на ненужно и вече измамено население.

  • Вождове на забранени от Конституцията етнически и религиозни партии постоянно заплашват с кръвополития българския народ, при всеки опит да им бъде потърсена сметка за кражбите и произхода несметните им богатства , но и на тях нищо не се случва за тези ЗАКАНИ и ЗАПЛАХИ към цял един народ и цяла една нация .

  Само един смел човек се намери да опре пистолет в челото на всеизвестнен крадец и да го пита, кой е той, та да стои над закона, кой е той, та да заявява, че парите на българския народ той ги притежава и той ги бил раздавал, на когото си искал, кой е той – ПРИНЦЕПС, ИМПЕРАТОР, ЦАР, КРАЛ , СУЛТАН, за да краде безнаказано с пълни шепи парите на българския народ, и … вмес- то крадецът, в затвора влезе търсещият отговор герой.

  Но благодарение на този герой българският народ се събуди и взе да търси сметка от власт-ползващите крадци. Рано ли късно един свободно избран от българския народ президент ще реабилитира с почести този герой и борец против пладнешкия грабеж над българските граждани и името му ще остане записано със златни букви в най-новата народо-освободи- телна борба на българския народ против узурпаторите на властта му .

  Значи и по този втори признак – недосегаемостта на партийните вождове от ръката на закона , узурпиралите народната власт в Родината ни пар- тии са абсолютно еднакви със забранените от Международния трибунал фашистки партии .

  ТРЕТО : – Къде работят членовете на тези държавно-издържани партии ?

  -Ами предимно на сладки, високоплатени държавни и общински служби, бордове и бордчета на всевъзможни дружества с държавно или общинско участие. Всички помнят публичните изцепки от рода на тези : „който не е в нашата партия … той няма бъдеще“ . Надявам се още е жива, лично познаващата ме адвокатка направила тези изцепки, с които изрече бруталната истина за същността и характера на узурпиралите народната власт партии в България.

  – Партиец гладен – няма. Безработен партиец – надали има . Ако съществуват такива субекти, явно вождовете им са ги смразили за нещо , или пък се съмняват във вероподаничеството им .

  Значи и по този трети признак – пълното обсебване на всички държавни и общински служби в страната от членовете на узурпиралите властта партии, то узурпиралите народната власт в Родината ни партии са абсо – лютно еднакви със забранените от Международния трибунал фашистки партии .

  По-нататък ще бъде доказан и геноцидния характер спрямо българския народ на тези партии (никога той не е намалявал с такава скорост на изтребление), по който четвърти признак – изтреблението с различни спосо- би и средства на собствения си народ, то тези узурпирали властта в България партии са абсолютно еднакви със забранените от Международния трибу- нал фашистки партии .

  ИЗВОД :
  • Ако сега съществуваше този международен анти- фашистки трибунал и ние – власт- неползващата част от българският народ можехме да дадем под съд тези пар- тии и техните вождове, то същият този трибунал би раз- пуснал тези организации, би ги забранил, а вождовете им би ги вкарал в затвора с едни доживотни присъди , с конфискация на личното и партийните им имущества, които биха били върнати обратно на българския народ .

 15. Точно така е ! Но това е част от конспиративна теория с която влязохме в ЕС. Западът не можеше да не контролира процеса на изливане и усвояване на мириярдните еврофондовете у нас. Затова и си финансираха и създадоха тяхна си партия, ГЕРБ. Тази партия се ползва с тяхното доверие независимо колко силно пищят българите от корупция и злоупотреби с властта, защото тази партия е коректна спрямо тях. Пример с най-големите средства бяха изляти в селското стопанство. Парите преминаваха през гръцките банки (които също не случайно а по германска дългова линия се появиха у нас). От там с евросредствата се използваха за закупуване на западна селскостопанска техника. Т.е. парите тръгваха от тях и пак се завръщаха за стимулиране на тяхната икономика преминавайки през банките, които имаха да връщат на немските заеми. За българските фермери оставаха техниката, заема който имат да изплащат по програмата и % отстъпка която получават. За търговските вериги на дребно и едро няма смисъл да се описва източването. ГЕРБ и Борисов са гаранта за връщането на % от еврофондовете обратно. Затова и няма да чуем нищичко от мути Меркел за върховенството на закона у нас. А дали това не е чиста проба състав на „държавна измяна“ в полза на чужда държава никога няма да разберем, защото никой никога няма и да посмее да изследва колко пари са се изляли у нас и къде са потънали ! Затова и оставането на Борисов във властта зависи не от български фактори. п.п По същата схема сега Цветанов и Плевнелиев ще бъдат проводници на американските интереси. Да и Плевнелиев. Плевнелиев през врътка с недвижим имот вече е получил инжекцията от когото трябва. Когато държавата е слаба нормално е да бъдем напълно зависими и чужди интереси да припознаваме като свои.

 16. въпросната немска фирма която финансира Герб още от създаването им , отговаряше за съхранението на изнесеното от Бългаска Народна Банка 30 тона злато! Бойко Борисов 1 подписа документ че Българското въпросното 30 тона злато срещу финансирането на ГЕРБ от същата фирма още през 2009 , то не само че е незаконно финансирането на политическа партия от чужда фирма , то не само че е кражба от държавата ,
  то
  ва е пълен абсурд в цялата история на човечеството , не разбвахте ли че Борисов е психически болен човек?

 17. Още няколко партии трябва да се разпуснат…
  Към 50-60 броя.

 18. Първа основна опорна точка на стожерите на Властта: „По-добре това правителство, защото след тях ще дойдат комунистите и рашките“. Фактите: ПРАВИТЕЛСТВО: Премиер Бойко Борисов – член на БКП и бодигард на Тодор Живков, Министър Лиляна Павлова – внучка на партизанин /Георги Павлов/. КОАЛИЦИЯ: Каракачанов – агент на ДС, Валери Симеонов Балевски – племеник на Активен борец /Кръстьо Балевски/; Веселин Марешки – личния живот /съпруга рускиня/ и генезиса на бизнеса му са изцяло свързани с Русия. ЗАДКУЛИСИЕ: „Братиньо“ Борис Велчев шеф на КС и внук на Член на Политбюро на БКП /Борис Велчев/. ИКОНОМИЧЕСКИ КРЪГ: Цветелина Бориславова официална екс приятелка на ББ, дъщеря на Агент на ДС и снаха на Кандидат член на Политбюро на БКП /Иван Абаджиев/. Валентин Златев, официален приятел на ББ по лов и на белот; Син на дългогодишен кмет на Правец по времето на Тодор Живков /роден град на Тато/, шеф на най-голямата компания в България Лукойл, собственост на руснаци; Александър Чаушев, „официален собственик“ на известната къща в Барселона, дългогодишен Търговски директор на Лукойл и дясна ръка на Златев. Внук на партизанин /Ангел Чаушев/. Премиера говори за него по повад Къщата като Сашо Чаушев, което показва, че са близки. Чаушев и Златев са състуденти в МГИМО, Москва. Братя Велчеви: Георги Велчев, зет на Стоян Марков „Стенмарк“, Кандидат член на Политбюро на БКП и Първи заместник- председател на Министерски съвет по времето но Тодор Живков. Милен Велчев, шеф на руската ВТБ, играеща главна роля около аферта за 1 млрд с Виваком. Тази информация не е взета от някакви тайнствени, секретни, митични или конспиративни документи, а е просто публична от уикипедия и стотици публикации относно споменатите лица и не трябва де си чел „Винету“ за да отгадаеш колко прави 1+1.

 19. До „NON BIS IN IDEM“:
  Поздравления за написаното, с изключение на изречението: „Аз съм юрист от ниско ниво и гласът ми не може да бъде чут“.
  Гласът на всеки български гражданин, включително и на всеки юрист, може да бъде чут. Стига да бъде изразен на подходящо място, каквото несъмнено е и сайта „Афера.бг“, но и пред съответния орган, който е в състояние да вземе необходимите мерки.
  Според мен, в днешно време, авторитета на юристите се определя не от мястото, което заемат в административната йерархия на държавата – в законодателната, изпълнителната или в съдебната власт, а от това доколко познават закона и и го прилагат в практиката. Нали виждате, че държавната администрация е пълна с юристи-калинки, при които единственото условие да заемат съответната длъжност, е да познават мутрата бойко.
  Затова Ви предлагам да изпратите официален сигнал до Софийска градска прокуратура.

  1. В потвръждение на изразеното мнение, че гласът на всеки български гражданин може да бъде чут, бяха и снощните новинарски емисии на Евронюз.
   От 20.00ч. до 24.00ч. на всеки половин час – протестите в София бяха ВТОРАТА ПО ВАЖНОСТ новина, включително и акцентиране върху двете основни искания на протистиращите – оставка на мутрата бойко и на главния прокурор гешев.

   1. Уважаеми г-н Спасов, вашето мнение за сигнала до прокуратурата е правилно, ноо ако живеехме в нормална държава. Ще ви дам пример с подаване на сигнал от мен през февруари месец тази година до кмета г-жа Фандъкова за безобразията на един шофьор на автобус №94 и какво стана с писмото пратено препоръчано с обратна разписка? До сега едно голямо НИЩО! Корона кризата и други алабалалогии и глас в пустиня. Каво направиха управляващите с убиеца на детето си Московски – назначиха го за директор на банка…..“Прокуратура установи, че дървото е виновно за убийството на детето, зощото не се преместило, като е видяло, че идва шейната….“

  2. Колега Спасов,обмислям подобен вариант,но същевременно ми е пределно ясно,че сигнал от никому неизвестен юрист е обречен да потъне без никакви последствия. Няма проблем да напиша сигнал и да го подпиша,но ми се иска да има все пак някакъв шанс за реакция от страна на СГП. Буквално преди минути проведох разговор и уговорих среща,на която се надявам да не само да проведем разговор на тази тема,но и да предприемем конкретни мерки за по-ефикасен начин на действие. На всички ни е ясно,в какво превърнаха прокуратурата и колко малък е шансът да се намери прокурор,който особено в конкретния случай да реагира по закон. Но сте прав-задължително трябва да се направи опит и да се наруши и в това отношение спокойствието на злокачествения тумор ГЕРБ. Желая Ви всичко най-добро !

   1. Колега, идеята Ви е отлична и съм убеден, че при процес ще получите сериозна подкрепа, дори и документална…

 20. Първа основно опорна точка на стожерите на Властта: „По-добре това правителство, защото след тях ще дойдат комунистите и рашките“. Фактите: ПРАВИТЕЛСТВО: Премиер Бойко Борисов – член на БКП и бодигард на Тодор Живков, Министър Лиляна Павлова – внучка на партизанин /Георги Павлов/. КОАЛИЦИЯ: Каракачанов – агент на ДС, Валери Симеонов Балевски – племеник на Активен борец /Кръстьо Балевски/; Веселин Марешки – личния живот /съпруга рускиня/ и генезиса на бизнеса му са изцяло свързани с Русия. ЗАДКУЛИСИЕ: „Братиньо“ Борис Велчев шеф на КС и внук на Член на Политбюро на БКП /Борис Велчев/. ИКОНОМИЧЕСКИ КРЪГ: Цветелина Бориславова официална екс приятелка на ББ, дъщеря на Агент на ДС и снаха на Кандидат член на Политбюро на БКП /Иван Абаджиев/. Валентин Златев, официален приятел на ББ по лов и на белот; Син на дългогодишен кмет на Правец по времето на Тодор Живков /роден град на Тато/, шеф на най-голямата компания в България Лукойл, собственост на руснаци; Александър Чаушев, „официален собственик“ на известната къща в Барселона, дългогодишен Търговски директор на Лукойл и дясна ръка на Златев. Внук на партизанин /Ангел Чаушев/. Премиера говори за него по повад Къщата като Сашо, което показва, че са близки. Братя Велчеви: Георги Велчев, зет на Стоян Марков „Стенмарк“, Кандидат член на Политбюро на БКП и Първи заместник- председател на Министерски съвет по времето но Тодор Живков. Милен Велчев, шеф на руската ВТБ, играеща главна роля около аферта за 1 млрд с Виваком. Тази информация не е взута от някакви тайнствени, секретни, митични или конспиративни документи, а е просто публична от уикипедия и стотици публикации относно споменатите лица и не трябва де си чел „Винету“ за да отгадаеш колко прави 1+1.

  1. Значи, по добре да са тези крадци защото си ги познаваме, а не допускаш ли че е напълно възможно и реално да дойдат други по-добри от тези. Защо всичко опирате до БКП и Русия. Нима „новия ни голям брат Америка“ е по близо от Русия и нейните ресурси, които са в пъти по-евтини от Америкианските. Ще префразирам един лаф „Щом не пише мейд ин Америка, значи не е оригинално“. Ние сме малка държава, но разположена на кръстопът и имаме прекрасната възможност да се оглеждаме навсякъде, без да ни е необходим „по-голям брат“, който да ни ориентира.

 21. Може би това се отнася за случаите в които една партия получава пари от чужбина след основаването си, а не за самото си основаване?

  1. „…вече десет години си харчат парите тук и за вас..“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *