« Върни се назад Публикувано на 09.05.2014 / 8:40

ЗАКОНА ЗА МВР Е СДЕЛКА – МВР ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА!

 

В ефира на bTV Минчо Христов разкритикува закона за МВР, наричайки го сделка. Премахнато е конкурсното начало, което прави МВР държава в държавата. „Почтените хора в МВР ще бъдат тежко демотивирани да си изпълнят задълженията. Защо да работят, като нищо няма да произлезе от това?!”, заяви и ген. Атанас Атанасов.

Бетонирането на длъжността главен секретар на МВР, който може да бъде махнат само ако умре, е ужасяващо, каза още Атанасов.

На високи длъжности се назначават удобни, послушни лица, назначени са ВРЕМЕННО, за да бъдат държани на каишка и да се види кой ще издържи „теста” за прислужна послушност.

Новият закон е звучен шамар за служителите в МВР, които искат да се развиват кариерно, бяха категорични анализаторите в студиото.

Този закон трябва да бъде в услуга на гражданите, а не на определени фигури, които ръководят МВР, заяви Минчо Христов. Дали ще получават надбавки полицаите и други социални придобивки не е работа на закона, каза още той.

Така шумно прокламираните пък социални придобивки на полицаите обслужват министъра на вътрешните работи, а не редовите полицаи.

Afera.bg

«