« Върни се назад Публикувано на 15.08.2023 / 13:15

ЗАЕДНОСТ, ЗЛОБАРЧЕТА, ЗАЕДНОСТ! ЗАВИСТТА, ЛИПСАТА НА ПРИЯТЕЛИ И ЛЪЖИТЕ УБИВАТ. ДА НЕ КАЖЕТЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ВИ ПРЕДУПРЕДИЛА!

Никаква тайна не е, че с Ерджан Ебатин сме приятели. Ама никаква! Не сме длъжни да се обясняваме на никого, ама взе да ми писва!

Впрочем, Джани е „потърпевш“ от това наше приятелство, защото кой каквото прави и кой каквото не прави, все той е виновен, че … Веселина Томова написала нещо. Непрекъснато го обвиняват за щяло и нещяло, а чистата и безпощадна Истина е, че от Джани аз никога не търся никаква информация и приятелството ни няма нищо общо с професията ми – журналистиката.

Обаче. Аман от злобарчета, мръсни интригантчета, аман, бе!

Преглъщам непрекъснато – да не отвинтя главите на едни немощежи да живеят без да правят всеки ден интриги /и на политическо ниво/, които сън не спят да слухтят, следят и докладват какво правели Ерджан Ебатин и Веселина Томова и да лъжат толкова нагло, че изобщо не ми е жал за тях, а за онези, уж много мъдри и много големи философи, които обаче им вярват, неподозирано поддаващи се манипулация.

В какво време живеем, бе?!

То човек да не смее да си покаже приятелите във Фейсбук, да не посмее да се позабавлява, щото хоп! – започва да се лее на талази мръснишка завист, злоба и катерене по гърба ни.

Някаква „калинка“, дето години наред усърдно ближеше задника на Борисов и Цветанов, набутали я като полицейски глас на вътрешна дирекция на МВР, впоследствие изгонена от Цветанов, поради безобразно поведение, видяла снимките ни във фейсбук профилите ни – че сме били с Джани и приятели в Алачатъ и Истанбул, Турция, и айдееее …. запали /или някой и пъхна мръсните думички в устата/ определени кръгове с отвратителните безобразни лъжи – как Ерджан „извадил от касата на ДПС 60 000 /не е ясно какво – левове ли или евро/ и ми ги … дал!

Е, няма такива комплексирани идиоти!

Първо, не съм чувала ДПС във Варна да има „каса“, второ – от какъв зор да ми дава Джани 60 000 лв., трето – а бе, „калинки“ смотани, вие нямате ли собствен живот, че се катерите върху гърба на нашия?! Толкова ли ви липсват приятели, толкова ли сте намразили живота заради собствената си комплексираност и неосъщественост, толкова ли ви е гадно, че съществува някъде, извън вашите представи, извън вашите дребни душички и сърчица в лайна увити – нещото наречено ЧИСТО, ИСТИНСКО ПРИЯТЕЛСТВО?!

За сведение на „калинките“ злобарчета, които не спират да се занимават с мен и Джани, аз, за разлика от тях, 30 години работя денонощно, не идвам от нек’ви села, пълни с винкели, и не се чудя къде да се намърдам на сладка службица или да се долепя до някой „фактор“, и добре мога да се грижа за себе си, няма нужда Ерджан Ебатин да „вади от „касата“ на ДПС… 60 000“, че да ми ги дава.

Думичката е „Заедност“. Така бях озаглавила и една от снимките, които пуснах във Фейсбук над наша снимка с Джани от приключенията в Турция.

Заедност.

Ако въобще нискоенергийните „калинки“ могат да разберат какво означава това.

Мислех да напиша пътепис за Алачатъ, Чешме, Турция, ама сега си викам – лелееее, ама „калинките“ ще вземат да получат инфаркт. Защото завистта, липсата на приятели и лъжите убиват. Да не кажете, че не съм ви предупредила!

Най-тъжното е, че това е така наречената среда в България – и житейската, и политическата, и обществената. Ценностите се определят от собственото стъпало – „калинките“ лелеят единствено като „висша ценност“ някой да им даде „60 000 от … „касата“ и с това измерват всички останали, чиито човешки ценности никога не могат не само да достигнат, но и да докоснат.

Заедност, злобарчета, заедност. Заедността е винаги някъде другаде – извън парите!

Анадънмо?!

Хайде, бакалъм!

Веселина Томова

«