« Върни се назад Публикувано на 20.03.2014 / 13:56

ЗАД ЗЕЛЕНИТЕ Е ПРОКОПИЕВ!

 

Прочетох новината, че Атанас Чобанов, издател на сайта Биволъ, е станал водач на евролистата на ПП Зелените. Известно е, че Зелените са в обкръжението на най-христоматийния пример за олигархия у нас – Иво Прокопиев и имат двойни стандарти – не се борят с безобразията, които Прокопиев нанесе на околната среда и премълчават, че Прокопиев трябва да получи антинаграда за унищожаване на околната среда.

Твърдя го, защото не те и водачът на евролистата им Атанас Чобанов, а организацията, която представлявам, изкара Прокопиев на светло. Ние спечелихме делото във ВАС за отмяна на концесията на кварцовото находище „Балабана“ на Каолин. Изнесохме факти за находището „Великан“ в Меричлери, където фирмата на Прокопиев добива суровина и засипва частни земи, нарушавайки закона. Показахме как „Каолин“ застрашава съществуването на минералния извор в „Меричлери“ и съответно здравето на хората, но Зелените и водачът на листата им вместо да ни подкрепят, подминаха тези факти. И трябва да отговорят защо мълчаха? Защо не протестираха?

Факт е, че в битката ни срещу унищожителните действия на Прокопиев към околната среда, които са очевидни и доказани вече в съда, Зелените, вместо да ни подкрепят , предпочетоха да ни обвинят в защита на корпоративни интереси.

Истината е явна – как да противоречат на Иво Прокопиев, защото са „на хранилка“ при него. За съжаление това е зеленият октопод, който няма как да се бори сам срещу себе си, но пък който има претенции и раздава присъди.

При всички тези факти, аз лично не бих се доверил и на сайта на Чобанов – Бивол, който няма как да е независим, защото претендират за морал и заедно с това изпълняват поръчки.

И призовавам: Българи, внимавайте с шлайфаните демагози!

 

Емил Георгиев,

ПК „Екогласност“

 

 

 

«