« Върни се назад Публикувано на 01.05.2011 / 19:50

Зад гърба на Бойко Борисов шеф на ГЕРБ реди комплоти за да консумира властта във Варна

 

 

Председателят на ГЕРБ – Варна Павел Димитров сън не спи за да дойде заветния миг, в който партията му ще го номинира за кандидат –кмет на ГЕРБ за Варна. Сънищата са хубаво нещо, но когато се събудиш внезапно и единият ти крак е отвит, нещата хукват на провал. В случая с Димитров – и други части на тялото лъсват.

Павел Димитров не крие неистовата си болезнена амбиция да овладее общината. Въпреки че като шеф на ГЕРБ- Варна командари гербаджиите в Общинския съвет, откакто ГЕРБ поеха местния парламент, ситуацията е гротескно-плачевна.

След като създаде конфликт между себе си и областния управител на морската столица Данчо Симеонов, виждайки в него конкуренция за кандидат-кметското място, Павел Димитров замисли „активно мероприятие” от ерата му в ДС, свързано с „подводницата” – шефът на Гранд-хотел „Варна” Иван Портних.

Портиих, който пък е зет на общинския съветник Красимир Маринов, от партия „Родина” – креатура, близка до кмета Кирил Йорданов, е непрекъсат домакин на партита, запивки, коктейли и мероприятия на ГЕРБ.

В края на миналата година в местни медии, контролирани от Павел Димитров, бе пуснат слух-лакмус, че Иван Портних ще е кандидат-кметът на ГЕРБ за Варна. Евтиният пиниз целеше да се пробута името на Портних, който режисирано отричаше, разбира се.

Зад кулисите обаче Павел Димитров, Красимир Маринов и ексдепутатът Радослав Коев, изключително близък до кмета Кирил Йорданов, редяха проекта „Портних” като вариант, ако на Павел Димитров му мине черната котка на Бойко Борисов път.

Портних е напълно неизбираема кандидатура, която би провалила ГЕРБ. Същото е и с Павел Димитров, нищо, че е председател на ГЕРБ – Варна. Варненци винаги са диктували модата на местните избори досега и точно от морската столица са стартирали катастрофите на управляващите партии – справка Иван Костов.

Павел Димитров прасна абсолютно недопустимо и своя колега д-р Красимир Петров, като точно ГЕРБ не позволи на депутата Красимир Петров да вземе думата на сесия на Общинския свет. А Петров честно искаше да предупреди за нечисти интереси и сделка, която става и с участието на гербаджиите и лично на Павел Димитров.

Последното залитане в упадъчна посока на шефа на ГЕРБ – Варна е по повод „синята зона”, където лъсва подставена фирма на криминалния тип – боса на наркогрупировката „Фирмата” Веско Жеков, чийто адвокат е Димитров. Зад договорки за решения в местния парламент лъщят и сделки с Веселин Марешки, който срещу удоволетворяване на личните му интереси, е натискан да си даде аптекарските гласове на ГЕРБ.

Павел Димитров все още лелее илюзии, че той ще води „бащина дружина” за местните избори. Тесните му политически и бизнес връзки с шефа на общинското ДПС са обществена тайна и са скандални и шокиращи в очите на варненци, обаче.

Павел Димитров минава за човек на Цветан Цветанов, който е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Източници на afera.bg от извора обаче са категорични, че политическата гилотина ще резне скоро главата на шефа на ГЕРБ- Варна.

А що е написала afera.bg, все е вярно.

Afera.bg

«