« Върни се назад Публикувано на 02.03.2014 / 20:46

ЗАДЪРЖАХА СТРЕЛЕЦА СРЕЩУ ОФИСА НА БАРЕКОВ

 

Полицията залови 27 мъж, който снощи гърмя под прозореца на „България без цензура” и Бареков. Пред полицаите той обяснил, че е гърмял, за да изпробва пистолета си. Стрелецът е задържан в столичното Четвърто районно управление „Полиция“ в София. Полицията е установила, че той е произвел изстрелите с газово оръжие снощи. Той е стрелял със законно притежаван пистолет, който купил няколко дни по-рано и е подал документи за регистрацията му.

По-рано лидерът на България без цензура Николай Бареков обясни, че стрелбата е произведена на два местра от кабинета му във време, в което той обикновено е на бюрото си работи.

Лидерът на България без цензура Николай Бареков се появи с бронежилетка за пресконференцията в централата на партията си. Извънредният брифинг се проведе няколко часа след като неизвестен стреля под кабинета на Бареков в централата на България без цензура. Бронежилетката не е от страх, а проява на ирония към нападателите. Малко преди стрелбата Бареков е бил със сина си в кабинета си, който целият е в прозорци.Двамата си тръгнали по-рано от предвиденото, защото момчето искало да си ходи. Полицията е намерила на мястото на стрелбата гилзи от газов пистолет.

Някой много се страхува от нас,  коментира Бареков стрелбата. Според него поръчителите са искали хората в централата на ББЦ да се изплашат, а той да бъде унижен. Лидерът на България без цензура припомни, че това е поредният случай на агресия спрямо него и партията му.

„Наблюдава се ескалация – след фекалиите, пироните, имаше палеж на офиса, заплаха за живота ми по която прокуратурата и МВР работа. Стрелбата, обаче, е най-острото и най-провокативното досега”, каза той. Според Бареков стрелецът е очаквал той да е в офиса си, тъй като обикновено по това време той все още работи.

Бареков подозира, че  екшънът е свързан с думи на Красимир Каракачанов от вчера, по време на Националната конференция на ББЦ, че цялата кариера на Борисов се дължи на Ахмед Доган.

„Това е ахилесовата пета на Борисов и Цветанов”, каза Бареков и припомни, че лидерът на ГЕРБ е ходил поне три пъти в Сарите на Доган. В същото време Бареков обяви, че самият той не е виждал Ахмед Доган на живо.

Според лидера на „България без цензура“ е възможно стрелбата да е произведена и от човек, който не харесва партията заради негативната кампания, която тече от политическите му противници по медиите. Бареков призова поне този път да не се залага на тезата, че той си е инсценирал стрелбата.

С искане на прошка от лидера на „България без цензура“ Николай Бареков започна учредителното събрание в гр. Перник. „Моля да ми простите за всички грешки като журналист през годините, а сега – като политик“, започна Бареков. Той добави, че оттук насетне няма право на грешки. „В изборна война сме. Дори и снощният инцидент пред централата на партията, 30 минути след като съм си тръгнал от там и се стреля, значи, че страстите са нажежени и някой не може да си контролира нервите“, коментира Бареков.

Бареков добави още, че е възможно да започнат и разговори със СДС за евентуално коалиране. Той каза, че е имало анкета сред симпатизанти на „България без цензура“. Голяма част от тях първоначално са предложили коалиране с партия „Лидер“, но след това е получена информация, че председателят й Христо Ковачки е засечен в сделки с Моника Йосифова и Сергей Станишев. Оказва се, че той е получил поръчка срещу 50 хил. гласа, съобщи Бареков и допълни: „За да няма жълтении, искам да ги попитам двамата – обещавали ли са пари срещу гласове?“.

„Нашият дневен ред не е кокалът, а хората, подчерта лидерът на „България без цензура“. В основата на нашата програма са новите работни места, сигурност за младите хора. Демографската катастрофа може да бъде преборена с добра икономика, защото, когато няма икономика, хората бягат. Според него партиите са неспособни да създадат такъв продукт, който да е добър за хората. „Заради това се появихме ние“, подчерта Бареков и допълни, че партията има възможност да победи още на евроизборите и е алтернатива на статуквото. „Властта за нас е само средство. В основата на това, което правим, е законът „Чисти ръце“ той ще бъде внесен тази седмица в парламента и ще прокараме линия между чистите и мръсните политици“, каза той. Текстът има за цел да върне ограбените пари от хората в хазната и да вкара виновните политици в затвора.

Бареков прогнозира още, че краят на ГЕРБ идва скоро и той ще настъпи, когато лъснат връзките на Борисов с ДПС. „Всички зависимости на Борисов до месец-два ще излязат наяве и ще станат ясни много неща“, прогнозира още партийният лидер.

Afera.bg

«