« Върни се назад Публикувано на 31.05.2014 / 14:40

ЗАДЪРЖАНИЯТ ПОЛИЦАЙ ОТ ВАРНА: „НАТОПИ МЕ ШЕФЪТ НА „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ”, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ ПРИЯТЕЛ НА ПЛАМЕН ЦОЛЧОВСКИ!” ЦОЛЧОВСКИ Е СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ!

 

Варненският районен съд остави в ареста варненския спецполицай Павел Илиев от СПООР, съобщава www.varna.topnovini.bg Пред сайта Илиев в прав текст казва, че е бил натопен от шефа на „Вътрешна сигурност” Валентин Тренев – „Ебати”, заради негативното отношение на „Ебати” към бившия шеф на „Вътрешна сигурност” Пламен Цолчовски, с когото Павел Илиев бил приятел.

Topnovini.bg разкри първи, че на Илиев е повдигнато обвинение за съучастие в измама при сключване на сделка за продажба на два мобилни апарата /б.р. – изумителна акция на „Вътрешна сигурност – Ебати”, а?!!!!/. Престъплението било извършено на 23 октомври 2013 година в магазин „Германос“ в мол „Варна“.

Попитан дали се чувства натопен, спецполицаят заявява, че делото срещу него е скалъпено от настоящия директор на „Вътрешна сигурност“ към МВР-Варна Валентин Тренев, известен с прякора Ебати (вижте видеото на http://varna.topnovini.bg/node/516728

Причината полицейският шеф да нарочи Илиев се дължала на близките му отношения с предходния директор на „Вътрешна сигурност“ Пламен Цолчовски, който бе принудително пенсиониран от бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Впоследствие Цолчовски сигнализира за отказа на Цветанов да обезпечи с подслушване разследването срещу шефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, за което бившият министър бе осъден на 4 години затвор от Софийския градски съд.

Цолчовски е един от свидетелите срещу Цветан Цветанов.

В съдебната зала стана ясно, че срещу 35-годишния спецполицай се води още едно досъдебно производство – за аналогично престъпление. По всяка вероятност обвиняемият е снабдявал с лични данни извършителя Михаил Великов, вече осъждан, който обаче към момента е само свидетел по делото. „Нищо по-корумпирано не съм виждал от това – да се използват зависими лица. Какви обещания е получил този свидетел, за да не стане обвиняем“, попита защитникът на полицая адвокат Недков, но от прокуратурата не отговориха на този въпрос.

Защитата поиска от съда да наложи по-лека мярка на обвиняемия, „парична гаранция“ или „подписка“, тъй като той се грижел сам за болната си и безработна жена и за малката им дъщеричка. Чистото съдебно досие и 20-те награди, които е получавал за професионалната си работа по залавяне на опасни престъпници, също бяха изтъкнати като довод за налагане на по-лека мярка за неотклонение.

Вместо да се занимава с кокошкарски поръчкови акции за два мобилни телефона, Тренев – „Ебати” незабавно трябва да отговори на въпросите поставени от АФЕРА в ексклузивна наша публикация ЕКСЛУЗИВНО! „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ” ЗАЩО ПРОСПА ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ ПОЛИЦАИ НА ВИСОКО НИВО И ЛИЦАТА, КОНТРОЛИРАЩИ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И ПРОСТИТУЦИЯТА НА „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ”!

Afera.bg

На снимката: Шефът на „Вътрешна сигурност” – Валентин Тренев – „Ебати”

 

«