Публикувано на 04.11.2021 / 21:52

ЗАГРИЖЕНИ БИЛИ! ЗА КОЕ?!?!?! ЧЕ ВИ ЖИВЕЕМ В РОДИНАТА, КОЯТО ВИЕ ЗАЕБАХТЕ! ТЕ БАШ СЕ ЗАГРИЖИЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ УМИРА И ИЗЧЕЗВА!

Извинете ме, че пак ще се изкажа, ама най- трогателни са ми във воплите си тези, дето са се пренесли в чужбина и хабер нямат да се прибират, децата им вече граждани на другата държава и им говорят на български единствено, когато ще им искат джобни,  за да се подмажат, че не са го забравили, но иначе една дума не искат да кажат на български, щото се интегрират, та тези са ми най- трогателни, когато се гневят, че България се затрива и загива, щото всеки ден тук умираме от ковид. Ти да видиш!

Загриженост и набиване на канчетата. Естествено те са от ваксинираните. В онази другата държава, дето си живеят и там ще си умрат!

И те, и децата им, че и внуците им, дето даже няма и да знаят (внуците им, де) какво е туй нещо България.

Милинките ми те, загрижили са се за това, че се стапяло населението в България и смъртността била голяма.

Ами, приемете, драги, че ние пък  така сме решили да емигрираме от тази територия! Умирайки от ковид.

Загрижени били!

За кое?!?!?

Че ви живеем в родината, която вие заеб@хте!

Айде моля ви, малко по – спокойно с изказванията ви, че се мина вече една граница!

Те БАШ се загрижили, че България изчезва и умира!

Те! Чуждите граждани!

Два милиона напуснали България!

Ама загрижени, че с 25 000 починали се затривала България и нямало раждания!

Но с два милиона напуснали и раждащи извън България – виж, там няма проблем за изчезването на БГ.

Че и ще ми се карат.

Ще каже човек, че съм им подписала да им пазя държавата, в която са се родили, на отговорно пазене. Не, бе, не съм!

Както аз не ви държа сметка, ме сте заминали, така и вие не ми дръжте сметка, че ще изчезвам и мра.

Мария Константинова

Коментари 13 за
“ЗАГРИЖЕНИ БИЛИ! ЗА КОЕ?!?!?! ЧЕ ВИ ЖИВЕЕМ В РОДИНАТА, КОЯТО ВИЕ ЗАЕБАХТЕ! ТЕ БАШ СЕ ЗАГРИЖИЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ УМИРА И ИЗЧЕЗВА!”

 1. Ако всички напуснем Б-я, Б-я няма да я има. И тогава напусналите няма да има за какво да се притесняват, че се затрива и загива. Толкова е просто, няма какво да се коментира. Напълно съм съгласен с написаното. Когато напускат, никой не иска разрешение от обществото или държавата, а когато са на зор, искат помощ от тях. Нали са тръгнали по своя път, поели са своята отговорност? Преди няколко месеца някакъв искаше помощ от Б-я да напусне Афганистан. Работил в някаква хамериканска фирма като охранител в Афганистан. Защо не помислиха за него фирмата или държавата, в която е регистрирана фирмата, а ние? Когато всичко е било наред, сигурно се е хвалил, че е напуснал Б-я и е получавал хубаво възнаграждение, както имаше и други примери преди това. И защо трябва да даваме пари и да откриваме стотици секции в чужбина, при положение че гласуващите не плащат данъци у нас, и повечето нямат никакво намерение да се връщат, децата им – също.
  Имам един познат, който скоро след 1989 побърза да замине за сащ, с големите надежди. След няколко години взе и семейството си – жена и деца – момче и момиче. Продаде всичко тук, не остави никакви мостове за връщане. Тристаен апартамент, две места в северните райони, всяко с къща по на 2 етажа, чисто нова кола. Наследниците не можаха да поделят много декари земя около северната тангента, продадоха я и си разделиха много пари. Парите от къщите, които починалите им родители построиха по времето на социализЪма, отидоха да подкрепят хамериканската икономика. По моя преценка от тук към сащ заминаха не по-малко от 400 000 долара. Заминаха за адвокати, за лечение и т.н., но манната небесна не се спусна върху тях, както очакваха. Когато баща му почина, не можа да дойде да го изпрати, много такива случаи има.
  Затова винаги, когато ми казват колко пари били внесли в Б-я „българите“ от чужбина, искам да кажат и колко са изнесли. Тогава могат да се направят правилни изводи.
  И друго ми прави впечатление – много желаещи за лесен живот има в Б-я, много лесно я напускат, и много бързо се интегрират навсякъде по света.

 2. България там, където е Държавата България, всички мигранти, които са я напуснали за да живеят като роби при господарите са национални предатели… и стигнахме до там, да се даде право на предателите да гласуват и поставят СВОИТЕ си да управляват нормалните!

 3. България е там където са българите. Обикаляли сме половината свят. Има градове в чужбина с по 50-100 хиляди българи. Там е България. И е по-добре българите да се евакуират в нормална държава, отколкото в отвъдното. Няма спасение от другарите в България. Сега великите канадци дето пак ще ни оправят май са пак от същите, затова и Радев ги е припознал. Прекрачваш границата и онова, което те ядосва, ужасът, мизерията простотията, кражбите, наглостта остават оттатък. Има държави, които не знаят какво е комунизъм. Там нещата са прости. Много от хората не знаят кой е президента. Не им трябва. Ако свършиш нещо ти плащат и живееш ок.

  1. Де е България?
   Иван Вазов

   Питат ли ме де зората
   ме й огряла първи път,
   питат ли ме де й земята,
   що най-любя на светът.

   Тамо, аз ще отговоря,
   де се белий Дунав лей,
   де от изток Черно море
   се бунтува и светлей;

   тамо, де се възвишава
   горда Стара планина,
   де Марица тихо шава
   из тракийска равнина,

   там, де Вардар през полята
   мътен лей се и шуми,
   де на Рила грей главата
   и при Охридски вълни.

   Там, де днес е зла неволя,
   де народа й мъченик,
   дето плачат и се молят
   се на същият язик.

   Там роден съм! Там деди ми
   днес почиват под земля,
   там гърмяло тяхно име
   в мир и в бранните поля.

   До чукарите Карпатски
   е стигнала тяхна власт
   и стените Цариградски
   треперали са тогаз.

   Вижте Търново, Преслава —
   тие жални съсипни:
   на преминалата слава
   паметници са они!

   Българио, драга, мила,
   земля пълна с добрини,
   земля, що си ме кърмила,
   моят поклон приемни!

   Любя твоите балкани,
   твойте реки и гори,
   твойте весели поляни,
   де бог всичко наспори;

   твойте мъки и страданья,
   твойта славна старина,
   твойте възпоминанья,
   твойта светла бъднина.

   Дето ази и да трая —
   за теб мисля и горя,
   в теб родих се и желая
   в теб свободен да умра.

  2. Да, така беше и при комунизма, само дето всички знаехме за Тодор Живков…от вицовете 😉

 4. Доста чужденци и българи върнали се от чужбина изкупуват къщи в по-отдалечени и планински селца и паланки, за да избягат от това което ни застига ,благодарение на такива мерзави и продажни плъхове като Румбата. Локдауни, сертификати за щяло и нещяло, задължително боцкане през няколко месеца, поскъпване на ВСИЧКО , глобална диктатура и тормоз ще бъде новото нормално за тези, които стоят и чакат нещата да се върнат по старому в големите градове.

 5. За хората напускащи България, както и за тези оставащи в България, мисълта дали изчезва или не българската нация не е съществен въпрос. Което си е напълно нормално. Човек трябва да се грижи за себе си и за семейството си, не е негова работа да мисли за нацията. Има такива на които се плаща за това, те да мислят. Това им е работата…

 6. Има четири степени на преумора, четвъртата води до болест, така пише в медицинските учебници. Обаче са пропуснали да напишат, че има и пета степен, която води до смърт.

 7. Госпожата ако знае че на повечето ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ граждани ИНТЕРЕСИТЕ и ИНТЕЛЕКТА им е от ХАМБУРГЕРА до ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ няма да се чуства ОБИДЕНА… а ГОРДА!!!
  Колкото повече опознавам ИЗКУСТВЕНИЯ ЖИВОТ на ЕВРОПЕЙЦИТЕ толкова повече се радвам на БЪЛГАРСКИЯ ПРИРОДЕН и дори на СЛАБОСТИТЕ МУ!!!
  При ИЗКУСТВЕНИЯТ няма СЛАБОСТИ защото е като МАШИНА но…с ЧУЖДА ПРОГРАМА!!! Човекът има СЛАБОСТИ защото е ЧОВЕК!!!Слабостите го правят ЧОВЕК а ЧОВЕК ОЗНАЧАВА СИЛА!!!

 8. Фашисти от всички страни!!! Обединявайте се!!!
  Обединиха се а НИЕ закъсняхме да го РАЗБЕРЕМ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *