« Върни се назад Публикувано на 29.09.2014 / 14:57

ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГО? А НЕ БИВА!

Цветан ЦветановЗабравихте ли го?
А не бива!
Това е човекът, който в качеството си на министър на вътрешните работи в кабинета „Борисов“ обявяваше публично кой е бандит, кой – крадец, кой – покровител на мафията, кой – убиец и кой – детеубиец!
Пред микрофоните, от трибуната на Парламента!!
Комай всеки от обявените от него за престъпници, се оказа (както се и очакваше) невинен – при това с оправдателни присъди за някои от тях.
Лекарите, обявени за детеубийци, бяха оправдани, но загубиха здравето и нервите си.
Съдията, обявена от Цветанов за покровител на мафията, бе преследвана от ВСС (уж независим, нали?), но накрая съдът я оневини.
И т.н., и т.н.
И този човек излиза и казва – забележете:
„този, който се изказва негативно
за мен, прави услуга на организираната
престъпност и запазване на задкулисието.
Не искам да живея в такава страна,
искам да се грижа и работя за
сигурността на държавата“.
Въпросът е не в това, че иска да се грижи и работи за сигурността на държавата, а че всички знаем, а някои дори и помним как се „грижеше“ и как „работеше“ за сигурността на държавата: следене, подслушване, изтичане на записи, вкл. и от разговори на собствения му началник. „Ало, Ваньо“, „Вучката“ и „Мишо Бирата“ са само едни от темите, станали популярни по неговото управление. Копаенето на трупове с багери беше друга. Не, не е майтап. Нищо от това, което този човек казва, не е майтап.
Ще опонирате: „Ама, той, Борисов, каза, че Цветанов няма да е министър на вътрешните работи“? Е, и? Борисов нееднократно казва едно нещо сутрин, друго на обяд, трето на вечеря. Четвърто преди вечерята, а пето – след като се е наял. Пък и самият Цветанов ни успокои преди време, като сподели, че можело и да не е министър, а „само“ вице-премиер, отговарящ за сектора на сигурността.
От всеки един от нас зависи дали той ще живее в България (и ще ни подслушва, следи и обявява за престъпници) или не.
На 5-и октомври вие решавате, а не той.
Вени Марковски

«