« Върни се назад Публикувано на 06.11.2014 / 11:59

Забравете „КОЙ“ – отдавна ви излъгаха. Питайте КОИ не са на Софрата.

ПравителствоПеевски ще „върти икономиката“, но ДПС вземало „пауза“ от властта. Вервайте…
Ревизоро искал смяна на шефа на ДАНС. Този не знае на кой свят се намира. Дреме му на Владимир Писанчев какво иска Ревизорко. Други фактори му искат „главата“. И въпреки това Б.Б. се ослушва. Защо ли? Обаче позицията на Писанчев е периферна в момента, ако не се броят напъните на Атанас Атанасов – гражданската тълпа, без пардон, вече не се интересува дали „КОЙ“ ще овладее ДАНС, защото това е факт отдавна, а дали чрез министерството на икономиката и на финансите няма да заеме ключовите капии в държавата. Ревизоро прехвърли отговорността за евентуалните връзки на фигури като Божо Лукарски и Влади Горанов с Незаобиколимия Фактор на мандатоносителя. И?
Какво се получава? Пеевски ще „върти икономиката“, образно казано, от името на Доган, но иначе ДПС вземали „пауза“ от властта. Вервайте...
Разбира се, че Доган и Пеевски не контролират всички олигарси. Обаче. Двамата заедно блокират опитите на Бойко Борисов да си мечтае дори, че ще успее отново да маневрира между олигархичните групировки като през първите две години от миналия си мандат. На „Бойко“ му се налага да дели – ВСИЧКО. Особено паричните потоци от заеми и евроресурси. Няма лошо – поне външните заемодатели не са КТБ. Ама дали и те не трябва да внимават…
Докато Пеевски и Борисов ще делят „премиерския мандат“ и олигарсите, т.е. контролирането на бюджета и икономиката на страната, „малките лапачи“ – „фронтоваците“ и „азбукарите“, са се наредили на Софрата, за да папкат и те, милите.
Бойко Борисов обеща да редне протагонистите от „коалицията на желаещите“ на Софрата и го стори. Не му беше особено трудно. „ДПС – вън!“, „ДПС – долу!“ – бля-бля. „Фронтоваците“ не искат министри, но не обаждат дали не се интересуват от водния цикъл в три окръга и колко ще лапнат – дали няма да е четвърт милиард в левчета. Позиционирането им в областни управи и агенции ще бъде прикрито зад думкането на тъпана, че не искали министерски постове.
„Азбукарите“ са друга бира. Те ще бъдат нахранени от олигарсите, които ги контролират. Тайна ли са добрите контакти на „Гоце“ и „Запалката“ с фигури като Вальо Златев и Маджо?! Кадрите на Георги Първанов и Румен Петков ще бъдат обгрижвани като „първа резерва“, ако „фронтоваците“ се врътнат. На резервната скамейка има и други партийни клиентелисти – от хората на Капута, разбира се.
„Великолепната седморка“ вече е напазарувана. Чака на стендбай. Бай Джефри няма нищо общо с тази врътка, тъй като „Бойко“ не обажда на Капута за какво и за колко се е договорил с Шишко и кога двамката ще дръпнат Зетя и другите мераклии за папкане от бившите „цензури“.
Да се върнем на Ревизорко – той щял бил да бъде доволен, ако му изпълнели 70% от програмата. Щото Велизар Енчев и Слави Бинев нямало да гласуват за кабинета „Борисов II“ и така щедро харизва едни 30% „фира“. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов очевидно добре са си направили сметката – бутат напред един Бутафорко да дърдори глупотевини за ДАНС, а в същото време се договарят за „сладките хапки“ от Софрата на властта. И двамата толкова се надуват, че на моменти са по-смешни дори от Ревизорко. Дават интервюта на крак пред вратата на задния вход на парламента. Няма заграждения. Идилия. Да видим докога. Забравете „КОЙ“ – отдавна ви излъгаха. Питайте КОИ не са на Софрата.

„Фронтоваците“ бъркат „хранителните вериги“ с трудовашка бака. Ало, Симеонов, да не ви приседнат водните цикли?!

Преди 20 години в кулоарите на парламента можехме да срещнем ерудирани народни представители като проф. Димитър Йончев и с кеф да си говорим за „хранителните вериги“ в култовата книга на Борис Поршнев – „За началото на човешката история“. Сегашните репортери, отразяващи „работата“ на депутатите, са за ожалване. Един от „фронтоваците“ бръщолеви простотии за „жената на Волен Сидеров“, която му била обещана вместо пристанището в Бургас, за да внуши, че не е „на другия бряг“. Друг дърдори, че щял бил да отстрани от „хранителни вериги“ едни политически хрантутници. Може – някоя селска пръчка. Няма шанс такъв като Симеонов да се справи с текстовете на класик като Поршнев, защото очевидно бърка „хранителните вериги“ с ТРУДОВАШКА БАКА. Нека му реднем едно резюме – от полза ще му е, когато го отсвирят даже от Баката.
„Като правило биоценозата е наситена с видове до своя екологичен предел, т.е. внедряването на нов вид може да стане само чрез отстраняването на някой друг, сходен по хранителните си интереси.“, реди Поршнев. С кого е сходен по „хранителните си интереси“ Фатмака на „фронтоваците“? Знае се, че в биоценозата връхната част на пирамидата се заема от хищниците – тя е най-уплътнена и внедряването на нов вид в нея е най-трудно. „С други думи, отношенията на конкуренция са най-напрегнати именно в света на хищниците.“, ниже поучително Б. Поршнев. И отсича – единственият начин за смекчаване на конкуренцията е „коменсализмът“ – единият вид става постоянен „храненик“, „сътрапезник“ на другия. Чий „храненик“ и „сътрапезник“ ще стане Фатмака на „фронтоваците“?
Леле, що стана? Само не ни казвайте, че нашият приятел Димитър Йончев е светнал „Бойко“ за класиката в жанра – книгата на Борис Поршнев. Шегичка – интуитивният според Овчаров и Райчев Б.Б. явно се оправя и само с „Винету“, за да знае, че някои хищници редят Софрата, а другите са „храненици“-дворняшки. „Числеността и разпределението на хищниците се намират в най-строга зависимост от изобилието и местонахождението на храната им – тревоядните“. Много ли ще се засегнат някои обидчиви „будни граждани“, ако в качеството им на население ги причислят към „тревоядните“, щом като са толкова добре приспани, че коалицията на „хищниците и сътрапезниците“ им се представя като спасително мероприятие.
Когато „фронтоваците“ се наредят в края на хранителната верига на „олигарсите“, за „будните граждани“ ще остане само „трудовашката бака“. Всекиму неговото. За тревопасните – люцерната. За хищниците – „вината с мезетата“: 25 години по-късно. Както каза класикът Валери Симеонов при откриването на парламента – „Честито!“.

www.bgsniper.com

 

«