« Върни се назад Публикувано на 19.04.2022 / 21:28

ЖЪЛТО – СИНИ „БЛАГОТВОРИТЕЛИ“, А НА БЪЛГАРИ ПОМОГНАХТЕ ЛИ?!

Щях да го премълча, ама аз ли ще съм, ако го премълчавам?!

Наблюдавам едни хора, които и лично познавам, как ще се скъсат да пускат пост след пост във Фейсбук – патосни, сълзливо драматични, как помагали на украинските бежанци – колички намерили, дрехи търсели, само дето чинии още не са постнали как били намерили да дарят, подплатено със сърцераздирателни опуси, пишат, че пишат, пъчат гърди, че се пъчат…

Ако им погледнеш стените на тия хора, някои от които известни във Варна, надолу, надолу, преди да заидват украинските бежанци, са пускали само картинки, залези, изгреви и манджи. И нито един пост – например с това, че така всеотдайно и патосно са помогнали на поне един българин в беда, както сега се пенят, че спасяват украинци!

Няма лошо да се помага на украинските бежанци. Както нямаше лошо да помагаме и на сирийските бежанци – нищо, че от тях всички тия сега „добри хора“ се гнусяха и не смееха хляб да им дадат. Че и с камъни ги гонеха и ругаеха.

Тази избирателност обаче сега от някои  – „правилни“ в „правата правителствена вяра“ да парадират ежечасно как били така помогнали, ама така го направили, че все едно спасили света, се е превърнала в показност отвратителна – ах, ние сме „праведните“…

Да ви питам аз сега, тия, натрапчиво „праведни“ помагачи, а на българи някога помогнахте ли? Без да се пъчите във Фейсбук, като сега, накичени с украинското знаме?

Тихо, смирено, една стотинка дадохте ли на бедстващ българин, на беден българин, на болен българин? Хуквахте ли така самоотворжено да търсите колички, жилетки и прочие за някой българин, когото сте видели на улицата с очите си, или за когото сте чули, че има нужда от помощ?!

Не съм ви забелязала. А и не сте писали такива сополиви постове, както сега леете за украинците.

И „благотворителността“ ви е същата, като сърцата ви в лайна увити – показна и чак истерична за украинските бежанци и никаква, а бездушност към българи, които ВСЕКИ ДЕН имат нужда от помощ.

Да се постваш, че помагаш на украинци е престижно, прави те „правилен“, особено „правилен“, пък може и идиотите, които управляват България да те забележат, че си „правилен“…

Сега не е „модерно“ да се огледаш наоколо и да спасиш някой гладен и беден българин!

Еееех, „жълто сини“ „благотворители“, някои от които добре познавам, само ако знаехте колко жалки и смешни сте. Най вече в очите на Бога.

Веселина Томова

 

«