« Върни се назад Публикувано на 04.04.2014 / 12:36

ЖУРНАЛИСТИ НА ПРОКОПИЕВ ВОДЯТ ВОЙНА СРЕЩУ „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”

 

Днес в. Сега излезе с материал на първа страница, в който се твърди, че Бареков не е разкрил данъчната си тайна. Авторки на материала са Таня Петрова и Светлана Георгиева. Разследващи журналисти. В какво се е изразило тяхното разследване? Обадили са се на Росен Бъчваров, шеф на пресцентъра на НАП (несменяем от 10 години – човек и на Тройната, и на ГЕРБ) и са го попитали „Абе може ли да ни дадеш данъчните документи на Бареков, той нали твърди, че ги е отворил и са публични“. „Не мога, казал им Бъчваров, нямам документ, в който Бареков да ми разрешава да ги дам на журналисти или поне не съм виждал такъв. А документите от разследването срещу него са засекретени (както се прави с всички документи, обект на разследване и проверки)“.

Край на разследването, бомбата гърми.

Няма обаждане до шефа на НАП ( и в материала не са посмели да излъжат чак толкова, казват си, че е от пресцентъра). Няма обаждане до Бареков, за да го попитат откъде идва това „противоречие“ между неговите думи и думите на Бъчваров. Професионализмът изисква поне да звъннеш проформа и да изчакаш прословутото „нямам коментар“.

Вестник „Сега“ пожълтя.

А причината за това е проста и на повърхността – и двете „разследващи журналистки“ са от кохортата на Прокопиеви. Да, драги ми читателю, признатият за професионален и сериозен вестник „Сега“, уважаван доскоро за неутралната и премерна позиция, все повече се превръща в рупор на интересите на Иво Прокопиев. И Таня Петрова, и Светлана Георгиева допреди година и половина са били водещи авторки на вестниците Капитал и Дневник.

Сега са командировани във вестника на Сашо Дончев, за да се подсигури и тази амбразура. Война е, олигархичните интереси трябва да бъдат бранени от добре маскираните радетели за прозрачност. А пък Бареков направи непростимата грешка да вкара темата за импийчмънт на президента и да застраши интересите на неговите кукловоди. Прокопиев това няма да го прости. Но не върви и да тръгне компромата от неговите медии – току виж го заподозрат в корпоративна пристрастност към съдружника му Плевнелиев.

Мръсни атаки, непрофесионални подходи, оцапване на всичко, което не крачи в правилната линия, зададена от кръга „Капитал“ и присъдружните. Услуга за уплашените ГЕРБ и БСП, които наблюдават електоралния си срив с потрес.

Директивата явно е: „Хайде да нападаме партиите, които не са били във властта“. За да не развалим рахата на тези, които смятат да продължат да ни цоцат.

Признавам си, аз съм пристрастен. Харесват ми много неща в много хора и развивам пристрастие към тях. Точно такъв тип пристрастие имам към Николай Бареков, към Радан Кънев, към Любомир Христов. Тези хора не са били начело на опосканата ни държавица, а дават знак, че искат да бъдат нормална алтернатива на изцапаните досегашни псевдодесни и псевдолеви.

Искам да видя в парламента Бареков и Кънев като конструктивни опоненти, не Борисов и Станишев като пехливани на площада и Местан като бея, носещ шилето за награда.

Спрете да гоните тези, които още не са ви излъгали. Оставете си сили за времето, когато ще ви предадат, тогава ги сринете с цялата възможна енергия, която имате.

Чистете оборите от вмирисаните отпадъци, не от тези, които евентуално могат да станат такива. За тях е рано.

Пресиян Антонов

 

 

«