« Върни се назад Публикувано на 09.04.2014 / 13:45

ЖУРНАЛИСТИТЕ ПРИНИЗИХА ПРОФЕСИЯТА ДО НИВОТО НА ПЛАТЕНАТА ЛЮБОВ

 

Очевидно тарифите в българската журналистика надминаха стократно тези в каталозите на световните модни агенции. Тази сутрин бившите ми колеги от БТВ се задействаха като кризисен пиар, за да подобрят репутацията на бившия премиер. След като стана ясно, че е имало среща между Бисер Миланов – Петното и Бойко Борисов в Банкя, спешно трябваше Петното да бъде осветен повторно, за да ръси врели-некипели по адрес и на Бареков.

Кога Петното казва истината и кога лъже – май вече няма никакво значение, след като е способен в едно изречение да побере два взаимно изключващи се факта. Въпреки всички манипулации на журналистите, поне стана ясно, че между Петното и Бареков връзка няма, а целта на разговорите в Банкя е била омаскаряването на моята личност. Полза от това би имал единствено онзи, който се опитва да се върне на бял кон във властта – Бойко Борисов.

Колеги журналисти, Вие принизихте професията до нивото на платената любов, а за жалост телевизията, която създадох – БТВ, организира и води медийни кампании, написани в Банкя точно срещу мен.

Г-н Борисов, готов ли сте да жертвате човешки животи, за да се върнете на власт и защо се принизихте до там да заговорничите срещу мен с един психопат, какъвто е Петното? Ще признаете ли г-н Борисов, че плащате огромни суми на журналисти, за да ме клеветят? Суми – най-малкото съизмерими с хонорара, който сте предлагали на Петното от половин милион лева?

И един факт, който не се нуждае от коментар. От шест месеца „България без цензура“ е политически феномен и няма социологическа агенция, която да не ни поставя сред партиите, които ще излъчат евродепутати на 25 май.

За тези шест месеца не получих нито веднъж покана за участие нито от БТВ, нито от Ани Цолова и Виктор Николаев. Вместо това днес българските зрители в най-гледаното време получиха обилния поток на съзнанието на Бисер Миланов – Петното, който щял да стане евродепутат. Дали моето влизане в политиката не наруши абсолютното статукво и не засегна най-големите интереси на политическата олигархия, която дърпа конците в партиите и медиите. Оставям тези факти на преценката на българския народ.

Николай Бареков

«