« Върни се назад Публикувано на 10.05.2014 / 17:56

ЖУРНАЛИСТИКА ЗА МВР ПО ГОЛЯМА НУЖДА

 

Да „извадиш” „топ” – новина за смяната на директора на ОД на МВР – Варна два дни след събитието, си е направо диво постижение на родната журналистика. Журналя, които два дни мълчаха като посрани, затаени, защото не им бяха дали „добро” от МВР чрез чорбаджиите им, за да пишат. Журналя, които чакаха, ох, моля ви се, официално потвърждение и атакуваха АФЕРА, че пишела слухове, че правела интрига, вместо да атакуват фронтално нефелното ръководство на вътрешното министерство за върха не на комизма, а на трагедията, разигран при тази смяна.

Някакво печално недоразумение като говорителката на ОД на МВР – Варна два дни лъготеше смехотворно, че нямало такава заповед, че нямало смяна на директора на ОД на МВР – Варна, и че Чавдар Нанков си „изпълнявал служебните задължения“.

И журналята, вместо да я намачкат като сушена слива, мълчаха и чакаха да им позволят да пишат по темата.

През това време АФЕРА си свърши журналистическата работа. И написа ИСТИНАТА – че е получена заповедта за смяната на Чавдар Нанков по служебната поща. Че Нанков точно по този начин научава в кабинета си, че вече не е шеф на Дирекцията, и че дори първия му коментар е, че се „връща на село”.

Преди в Дирекцията да научат, че „Чавката” е шутиран, в районните управления на морската столица вече бяха получили телеграма, че Нанков не е вече директор, следователно всички заповеди от негова страна са невалидни.

АФЕРА подробно описа и кой сяда на стола, пак временно, на „Чавката” – в лицето на Николай Калчев – Пуйчето.

Мълчанието бе гробовно. От една страна – от МВР, от друга – от медиите, които иначе бързат като теле пред майка си да изнасят „сензационни” глупотевини, подадени им КОНТРОЛИРАНО от ченгета, за да обслужат мръсничките им интереси.

Предвид абсолютната катастрофа до която докараха варненската вътрешна дирекция „Барби”/”Чавката” и авера му Валентин Тренев – „Ебати”, ръководството на МВР също не смееше нито да си покаже носа, нито да гъкне. Ни министър, ни главен секретар, ни пиар-показни упражнения.

След като АФЕРА извади канонада от публикации за смяната на Чавдар Нанков – „Чавката” с Николай Калчев – „Пуйчето”, описа надлежно и конкретно какво точно се случва, и извади психо-профила на новия директор, от МВР се престрашиха най-после да реагират и пратиха някой си световно неизвестен заместник – министър да представи новия шеф на състава.

Само дето не ни обадиха заместник – министърът, който днес цъфна по обед да представя „Пуйчето” откъде точно взе заповедта, за да я прочете – от служебната поща, която бе в кабинета на Нанков, или си носеше копие от столицата на вчерашната заповед.

Иначе „топ новината” на слугинските медии бе, че „заповедта била от днес”.

От днес – таратанци!

Гузността на Цветлин Йовчев, Светлозар Лазаров и цялото ръководство на МВР по отношение на Варна, бе крещящо. Много добре си знаят насраните задници с кадровите си безумия, които сътвориха в морската столица и се надяваха тихомълком да сменят „Чавката”, но АФЕРА им развали сценария.

Вчера, впрочем, цял ден високопоставени среди извън МВР се разтресоха покрай събитията във Варна и по цял ден висяха в сайта АФЕРА, докато „журналистиката” обслужваше МВР по голяма нужда.

Никой не се произнесе за причините за смяната на Нанков. Удобният пиниз, който интригатски сътвори вътрешният министър Цветлин Йовчев с ВРЕМЕННОТО назначаване на шефове на регионалните дирекции, всъщност бе номера му да ги държи за топките и да ги изхвърля, когато си поиска „елегантно” и „по закон”. Друг е въпроса, че силиците на такъв като Цветлин Йовчев му стигат толкова, защото толкова му е „професионалния капацитет”. И „професионалните“ му кадри – също.

Ако питате нас дори няма нужда и да се казва каквато и да причина за смяната на Чавдар Нанков – „Чавката”/ „Барби”, защото трудно някой би могъл да отбележи и един микро-успех на това лице.

Нещо повече – същата тази „Чавка” трябва да бъде държана отговорна /заедно с Цветлин Йовчев/ за кадровия погром, който нанесе във варненската вътрешна дирекция чрез мръсни лъжи, интриги и завери, тъй близки и до сърцето на Йовчев.

Вместо да му се потърси отговорност обаче, „Чавката” се връща като началник на Второ районно управление, за да продължи да опъва чадър над публичния дом на Киреча.

За „ужас” на журналята, дето чакаха заповед от „фуражките” за да пишат, пресконференция при представянето на новия шеф Николай Калчев – Пуйчето, нямаше. И изтърваха пет лева хонорар за поредната „официална” дописка.

Не, че щяха да зададат и един от смислените въпроси, които постави за новия директор на ОД на МВР – Варна още вчера АФЕРА, ама калабълък да става.

Така премина „световната слава” на „МВР –Чавката – Ебати” – Варна. Въпреки че вътрешният министър продължава да държи като шеф на „Вътрешна сигурност” Валентин Тренев – Ебати, който гони диви прасета, вместо да лови корумпирани ченгета.

И започва ерата на „Пуйчето”. АФЕРА ви обещава, че и в този отрязък от време няма да скучаете. Нов читалищен милиционерски театър предстои.

Afera.bg

«