« Върни се назад Публикувано на 14.08.2014 / 9:56

Жертвата

Бойко БорисовИма хора, които жертвайки живота си, записват имената си със златни букви в историческите свидетелства и с времето се превръщат в национални светини. Има жертви на престъпления, има жертви на ПТП, има жертви на собствената глупост.

Жертви да искате, съвсем не е нужно да гледате надалеч. Достатъчно е да се погледнете сутрин в огледалото и да видите жертвата на безсънието, късното лягане и може би оная последна чаша, която винаги прелива в махмурлук на сутринта.
Всеки е жертва на себе си най-наред, после на домашните, най-накрая на всички останали. Без жертви няма цивилизация.
В този смисъл споделям мнението на Ревизоро – ББ-то е жертва. Жертва на липсата на достатъчно и добро образование, жертва на семейната си история, която – говорят едни служители на ДС, била славно-кокошкарска. ББ-то е жертва на собствената си суета да имитира непрекъснато Марлон Брандо и да се снима с едри дънни образци на язовирната индустрия.
Преди всичко обаче ББ-то е жертва и МАША на онези генерали, без чиято помощ нямаше как да еволюира до днешния си политически образ. ББ-то все още им върши работа и затова ГО ВРЪЩАТ обратно в МъСъ-то и в НъСъ-то, че глей ся каква стана с тоя Ало, Ваньо. Митницата не е шега работа.
Разбира се, че Бойко е жертва на Плевнелиев. Но е втората жертва, защото жена му на Плевнелиев е първата жертва на тази невероятно повратлива и ментално – доста семпло устроена, човешка креатура. Нека не забравяме как първата дама при новината, че мъжът и оглавил Президентството, възкликна в Туитър – баси майтапа. Или нещо подобно. Кой, ако не тя – знае по-добре колко пари чини бащата на трите й деца.
Бойко Борисов обаче е доверчив. И като си го сложи за президент даже и не подозираше какви гафове ще трябва да покрива. В името на енергийната ефективност, например. Която е като дъвка в устата на оная вицеремериерка – Екатерина ли, каква там беше. Всеки път като заеме поста служебен министър, тази дама се хвърля с едни голи гърди да урежда бизнесите на Цветелина Бориславова. И ВЕИ обръча, да не го забравяме. Ей там, в пустото саниране на домовете ни, има заровени едни 3-4 милиарда евро. Да не мислите, че за друго по-известната като Цеца Секса банкерка, се е устремила точно към тия еврофондове. И ето как Бойко Борисов пада тежка жертва на другарката си в живота. Така, че – я дай, Цеце, краставичките от хладилника!, не е просто израз на простащина. Но и на правото да те обслужват, когато осигуряваш на някого бизнеси и кариера за милиарди.
Бойко Борисов е жертва най-вече на всички, на които плаща „да го защитават“. Защото ако Ревизоро утре ден осъмне шеф на митниците, вече никой няма да има съмнение кой, КОЙ, го е посочил.
Мисълта ми е, че Бойко Борисов е най-вече жертва на себе си и собствените си оскъдни мисловни възможности. Защото каквото сам си стори, дори и ние от ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА няма да можем да му скроим.
Простата глава пати и плаща най-много. А лакоnora stoi4kovaм гъз, глава затрива, в туй нямайте – ама никакво съмнение, нямайте!
Нора Стоичкова

«