« Върни се назад Публикувано на 29.11.2014 / 14:42

Жега в ДПС. Д.П. върти срещи със седесари, Доган отказва да го „нулира“ под натиск от янките.

Делян ПеевскиЛютви Местан се покри. Няма го. Зачезна. Липсва. Защо не дава напоителни интервюта в кулоарите на парламента? Жега в ДПС в навечерието на зимата. След акцията на ДАНС в Пазарджик не е забелязан на работното си място в парламента и Делян Пеевски. Защо? Нали беше поел ангажимент към ефирните журналки – „Вие сте тук и ще ме виждате.“. Е, да, ама не го съзират, някои даже били нажалени, че не могат слугински да пърхат край него. От понеделник до петък от Д.П. ни вест, ни кост в НС. Междувременно плъзна слух, че в четвъртък е провел няколко срещи с партньори от десницата. При това не в Кувейт, а в София… Дали пък на момчетата от „Външно“ не им се е привидяло? Толкова бяха заети през последните седмици с „негласни активности“.

Въпреки жегата в ДПС и разбираемите притеснения, че Ахмед Доган може да го „зазими“ заради натиск на американците, Делян Пеевски отново проявява устойчив характер, твърдят наши хора в обкръжението на Лютви Местан. Рандевутата с видни седесари в четвъртък край „Берлин“ са опит Д.П. да повлияе на процесите в Реформаторския блок по заръка на Лидера на ДПС. Това поставя под съмнение спекулациите, че Доган ще се поддаде на натиска на янките в София и ще изолира Пеевски. Срещите на Д.П. с близки до Божидар Лукарски „незаобиколими фактори“ в СДС в четвъртък показват, че Ахмед Доган е бил в час с нагласите в РБ. „Бомбата“, хвърлена от Радан Кънев в четвъртък, потвърждава очакванията, че Блокът може да се разпадне.
Всъщност не толкова отношенията между Радан Кънев и Меглена Кунева заплашват РБ в момента. Лукарски е на ръба да хвърли своята „ръчна граната“, защото СДС отдавна изнемогва финансово и дестабилизиран структурно. Идеята на Доган е чрез контактите на Пеевски с влиятелни фигури по места да превземе СДС. До средата на декември трябва да приключи овладяването на структурите в ключови области – Бургас и Варна са начело в списъка. Лукарски вече е в „лафката на Сокола“ не само във Варна и в Бургас. Акциите за „приобщаване“ в провинцията са дублирани и от активности в София. Довереници на Б.Л. работят за каузата на Пеевски и Доган – да издърпат СДС от РБ и от пипалата на Иван Костов.
Шумотевицата около операцията на ДАНС в Пазарджик обслужва комбинациите на Ахмед Доган на партийния фронт. Сокола за пореден път прави показно. Вразите му го атакуват за влиянието в ДАНС, но той отвръща асиметрично – цепи на трески РБ, овладявайки капии в десницата. Въпреки слуховете не само не „зазимява“ Д.П., но дори го активира допълнително за поставянето под контрол на остатъчната десница. Ако Ахмед Доган преуспее в замисъла, Б.Б. скоро-скоро може да помоли Лютви Местан и „десницата“ да не го подкрепя. О, да – Сокола може да командирова при ГЕРБ натирени свои депутати, за да не се налага Б.Б. да се моли да не го подкрепя ДПС… Апропо. Сокола не забравя и „клетките“ на ДПС в Левицата – питайте Мая Манолова и Румен Петков.

www.bgsniper.com

 

«