« Върни се назад Публикувано на 16.02.2014 / 11:47

ЖАНРЪТ НА ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ „ПРАВО НА ОТГОВОР“ – ТЪПОТИЯ ДО ШИЯ

 

„Жанрът „Право на отговор“, какъвто в учебниците не съществува, може да се дефинира като махленска разправия. В паузите се раздават агитаторски и пропагандни партийни брошури, писани лично от някой лидер на някоя партия.“ Така лаконично коментира на страницата си във Фейсбук Любо Кольовски нещото, наречено от Любица Кулезич „право на отговор“, което се развихри като евтин читалищен театър в предаването и между нея и Волен Сидеров.

Кулезич разбира очевидно „правото на отговор“ като патосна соц.драматургия и сценична реч, на която се похвали, че била изучена.

Волен Сидеров уж тръгна страховито, но на финала направи опит уж да бъде великодушно ироничен, което не му се получи, тъй като влезе в обяснителен режим, за да се джавка с Любица Кулезич, точно като пудел. Вместо да и покаже, че е тигър.

Сидеров обяви годината на раждане на Любица Кулезич – 1956 година, използвайки, че е роден в същата година, с което предизвика Любица Кулезич да демонстрира гризящите я комплекси и тя изрече: „И аз изглеждам много по-добре от теб“. Пропусна да обясни обаче, че надяването на лифтингова маска не винаги означава „изглеждаща добре“. Дори напротив – прикрива онова, което е отвътре, и което е наложило да поправя онова, което е навън със скалпел, за да се постигне пластмасово излъчване.

Волен Сидеров атакува Слави Бинев и обясни, че го издигнал в Атака, защото трябвало да противопостави една мутра на друга. Другата, в случая бе визирана в лицето на Бойко Борисов: „2005 година той се е въргалял в БИАД между ку*вите в ритъма на чалгата“, даде оценка за Слави Бинев Сидеров. „Извинявам се заради лицето Славчо Бинев. Може да съм направил едно добро, защото съм му спасил живота. Защото щяха да го претрепят. Той се биеше – с  Жоро Илиев и с разни други. Жоро Илиев влезе в заведението, удари му два шамара и си излезе, а Бинев известно време се е криеше в Италия от страх.“.

„Истинската фамилия на Валери Сименов е Балевски, но той не я използва. Той ще ми говори за търговия. Той точно, търговецът, започнал с търговия за скрап, с опит да открадне завод „Девелт“ за желязо. Той ме покани за коментатор в неговата читалищна телевизия, в която връх бяха врачките и гледачките и след като влязох там аз направих телевизията гледаема. Сега постоянни гости в телевизията на Симеонов са Минчо Спасов – коалиционен партньор на Корман Исмаилов и Касим Дал, и Цвета Караянчева, която лично се среща с турския премиер Ердоган. А твоят приятел Алексей Петров според телевизията на Валери Симеонов бил най-истинския патриот.“, каза още Сидеров.

Нататък „разговора“ между Любица Кулезич и Волен Сидеров се превърна в кисела боза. Кулезич се пенеше като неуспяла революционерка на барикадата срещу правителството на Орешарски, а Сидеров се вързваше да се обяснява на патосните и възклицания.

С една дума – тъпотия до шия.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«