« Върни се назад Публикувано на 08.11.2021 / 13:50

ЕТО КАК РЪКОПОЛАГАТ СЪВЕТНИКА НА РУМЕН РАДЕВ – ПЛАМЕН УЗУНОВ КАТО МАСОН! ВИЖТЕ КАК ОТ „СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ“ КАДРУВАТ СПЕЦ.СЛУЖБИТЕ И МВР!/СНИМКИ!/

ДО

 ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРАТУРА

ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА НА Р  БЪЛГАРИЯ

ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

С настоящият сигнал бих желал да насоча вашето внимание към една изключително опасна тенденция, която набира сили през последната една година. А именно – овладяването на ключови постове в държавата с цел пълно овладяване на контрола върху държавния апарат от страна на членове на скандално известната масонска ложа „СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ”  със седалище град Пловдив.

В нея членуват както бизнесмени, така и множество политици. Наскоро редица медии публикуваха списъци с членовете на въпросната масонска ложа, като в тези списъци фигурираше името на настоящия Президент на България Румен Радев. Членове на същата ложа са неговите съветници – пловдивчаните Пламен Узунов и Николай Копринков.

В подкрепа на тези твърдения са назначения  на част от членовете на тази ложа на ключови държавни постове:

1.Ангел Стоев-Областен Управител на Пловдив и дългогодишен член на ложата и бивш шеф на НСС и ДАНС.

  1. Иван Демерджиев- министър на правосъдието.
  2. Емил Ганчев- зам. министърът на вътрешните работи.
  3. Атанас Илков- зам. директор на Главна дирекция „Национална полиция”
  4. Никола Симов- новият началник на отдел „Компютърни престъпления” в ГДБОП, който е готвен да оглави ГДБОП.
  5. Димитър Балев- директор на ОД МВР – Пловдив

Основател на въпросната ложа е бизнесменът Георги Гергов , който оглавяваше пловдивската организация на БСП и неколкократно е бил кандидат за кмет на Пловдив. Георги Гергов е основен акционер в  „Международен панаир Пловдив“ АД, където капиталът е  разпределен между неговата „Пълдин Туринвест“ АД (50,36%) , Община Варна (29%), държавата чрез министъра на икономиката (20,63%) и други акционери (0,01%).

Друг виден член на ложата е Сотир Цацаров  бивш главен прокурор и настоящ председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КП КОНПИ/.

Назначение на същият приятелски кръг е и новият главен секретар на МВР Петър Тодоров, същият получава ежедневен инструктаж за действията си в МВР от Пламен Узунов.

Подобна обвързаност поставя под въпрос както решенията, така и действията на гореизброените господа,както и целите,които преследват.  Никой от тях официално не е декларирал членството си в масонската ложа, както  изисква законът.

Чл. 195а от Закона за съдебната власт гласи, че „всеки съдия, прокурор и следовател, членовете на Висшия съдебен съвет, главният инспектор и инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет в едномесечен срок от встъпване в длъжност подават пред съответната колегия на Висшия съдебен съвет декларация за всички свои дейности и членства в организации, включително тайни и/или неформални организации и общества, юридически лица с  нестопанска цел и в граждански дружества или обединения по образец, утвърден от Висшия съдебен съвет. При промяна се подава декларация за коригиране на декларираните обстоятелства в едномесечен срок от настъпването на промяната.

Законът не забранява членство в тайни общества, но след като всички тези държавни служители държат членството си в тайна, редно е да попитаме чии интереси обслужват – тези на обществото или нечии други.  И дали при тези зависимости евентуалните нарушения на някой „зидар” няма да бъдат прикривани от неговите „братя”?  Ако проследим професионалните  биографии на част от изброените членове на ложата „Слънце Ориент”, можем да направим извод , че членството в пловдивската версия на P2 осигурява своеобразен имунитет, който очевидно далеч надхвърля този на депутатите и магистратите.

Показателен за това е скандалът ЦУМ- гейт  , който разкри близките връзки между Георги Гергов и тогавашният главен прокурор и настоящ шеф на КП КОНПИ Сотир Цацаров. В интервю пред Люба Кулезич,  Цацаров отрече да членува в масонска ложа, но веднага след това омаловажи значението на подобно членство, приравнявайки го с участие в ловно- рибарска дружинка.

В случая обаче не става дума за ловна дружинка, а за тайно общество с неясни цели и зависимости. Овладяването на ключови позиции в държавата на членове на една и съща тайна организация поставя под заплаха националната сигурност на държавата.

А Ваша отговорност е да я пазите!

Иван Иванов

Бележка на АФЕРА: Пламен Узунов е секретарят по антикорупция на президента Румен Радев, който бе показан от АФЕРА и как прибира „подаръчно пликче“ от ексмитничар със скандална репутация. Пламен Узунов е човекът през който минава всяко кадрово назначение от Властта на Руменрадевото правителство.

АФЕРА първа и единствена показа и как Румен Радев е масон от същата ложа – виж тук!: АФЕРА.БГ | РУМЕН РАДЕВ Е МАСОН ОТ 2008 ГОДИНА. САМО В „АФЕРА“ – ОРИГИНАЛНИЯ СПИСЪК НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЛОЖА „СЛЪНЦЕ“ – ПЛОВДИВ (afera.bg)

«