Публикувано на 03.06.2021 / 10:00

ЕТО КАКВО УКРИХА ЗА ИЛКО ЖЕЛЯЗКОВ АМЕРИКАНЦИТЕ, РАЗКРИТО ОТ „АФЕРА“ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ! ДА БЯХТЕ ПРЕПИСАЛИ „АФЕРА“, ЯНКИ, ЧЕ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАТЕ ТАКА ПОСТНО!

На 10.11.2019  ЕДИНСТВЕНА „АФЕРА“ освети и публикува шокиращи факти за лицето Илко Желязков!:

МАФИЯТА НА ПРЕВЗЕТАТА ДЪРЖАВА. ИЛКО ЖЕЛЯЗКОВ – „ПРАВИЛНИЯТ“ И ЧОВЕК. СЛУЖБИ, МАСОНИ, ЕНЕРГЕТИКА, КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС И ОГРОМНИ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ

https://afera.bg/%d0%bc%d0%b0%d1%84%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b7%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%b6%d0%b5/

Припомняме за смешните американци, които са далеч, далеч по по-постни в „разследването“ си от АФЕРА! И можеха да препишат от АФЕРА, ако държаха да звучат сериозно и фактолигично, а не пунта мара само маркиране, с умишлено изтърване на много имена, за да си наложат техните капии, за да спасят техните капии и да удрят „вражите“ капии:

МАФИЯТА НА ПРЕВЗЕТАТА ДЪРЖАВА. ИЛКО ЖЕЛЯЗКОВ – „ПРАВИЛНИЯТ“ И ЧОВЕК. СЛУЖБИ, МАСОНИ, ЕНЕРГЕТИКА, КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС И ОГРОМНИ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ

Кратко предисловие: АФЕРА единствена извади всички факти и задкулисни схеми и подробности по УМИШЛЕНОТО унищожаване на Бюрото за контрол върху СРС в полза на Мафията, която управлява държавата – кочина, което стартира с отвратителното „сготвяне“ на заместник председателя на Бюрото за контрол върху СРС Георги Гатев и премина в брутална атака срещу председателя на Бюрото – Бойко Рашков.

В резултат – Гатев бе дискредитиран по безумен начин с идиотски измислени „справки“ от ДАНС и отстранен с отнет достъп до класифицирана информация, а Бюрото за контрол върху СРС, в лицето на Бойко Рашков, бе смачкано, за да бъде овладяно и на практика обезличено и за да ПРЕСТАНЕ ДА РАБОТИ.

Припомняме малка част от схемата за умишлено унищожаване на Бюрото за контрол върху СРС, което бе останало единствената институция неовладяна от мафията, която ни управлява:

АФЕРА на 09.08.2017:

ПЕЕВСКИ УДРЯ ПЕРСОНАЛНО ДОГАН! ИСТИНАТА ЗА „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“. ЩЕ ПОСЛЕДВА ЛИ „РЕСТО“, КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ

АФЕРА  на 14.03.2018:

ВЕНДЕТАТА СРЕЩУ ГЕОРГИ ГАТЕВ. ЕТО ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗАЩО ЦАЦАРОВ & ДАНС ОПРАСКА ГАТЕВ!

АФЕРА на 18.03.2018:

ЕТО Я „ДЪРЖАВНАТА ТАЙНА“ ЗАД КОЯТО ДАНС, ПРОКУРАТУРА, ДКСИ И СЪД, СКРИХА МРЪСНАТА ПОРЪЧКА СРЕЩУ БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС! ДОКУМЕНТИ ПОКАЗВАТ ДЪРЖАВНА ИЛИ ДЕБИЛНА Е АГЕНЦИЯТА ПО „НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ“ И ПОТРЕСАВАЩИ СКАЛЪПЕНИ ЛЪЖИ ПО „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“!

АФЕРА на 06.11.2018:

МАСКИТЕ ПАДНАХА! СКАНДАЛНА СИМБИОЗА В ИЗБОРА НА БЮРО ЗА КОНТРОЛ НА СРС! РАЗСЛЕДВАНИЯТ МАРЕШКИ СЕ ПЪЧИ С ЧОВЕК ОТ ДАНС, ДПС ПОЗОРНО ЛЪСНАХА, А БСП МРЪСНИШКИ БЛАМИРАТ „СВОЙ“!

А защо ни управлява мафия, превзела държавата, ще стане ясно от настоящото разследване на АФЕРА.

След като с всички мръсни хватки и методи овладяха Бюрото за контрол върху СРС и сложиха за негов председател капия на Марешки от неговата квота – бивш служител на ДАНС, ДПС, които с мълчаливо съгласие „хвърлиха Георги Гатев на кучетата“ и не обелиха и дума да го защитят, пробутаха на ключова позиция – като заместник председател на Бюрото за контрол върху СРС лицето Илко Желязков.

Кой е Илко Желязков и как се превзема държава.

Илко Димитров Желязков е роден на 8 февруари 1958 година в София. Обявената информация, че е роден в Благоевград не отговаря на истината. Семеен, с две деца. Владее английски, руски и гръцки език.

В една от справките, с които борави чужда специална служба, която проявява интерес към Илко Желязков, той е определен, „като безпринципен и изключително комерсиален, и склонен към предателство, за да постигне целите си, изключително комбинативен, манипулативен и болезнено амбициозен. Прибавена е и характеристика – проблем с алкохола“.

Със заповед N: К – 4840 от 30.10.1981 година е преназначен за разузнавач в отдел „02“ на СДВР – МВР -ДС. Четири години по-късно със заповед N: 1062 от 27.12. 1985 година е преназначен за старши разузнавач. Само година по-късно Илко Желязков е преназначен на длъжност „инспектор“ със заповед N: 934 от 29.12.1986 година. През същата година е приет за студент задочно обучение по специалност „психология“ в СУ.

Независимо от липсата на висше образование, кариерата на Илко Желязков се развива изключително успешно. Едва през 1990 година се дипломира в СУ.

Цялата служба на Илко Желязков преминава във Второ Главно Управление на Държавна сигурност „Контраразузнаване“.

След промените Второ Главно Управление е преименувано в Нациолна служба на конституцията, впоследствие в Национална служба за сигурност, а по-късно в ДАНС.

Още в самото начало на службата си Илко Желязков е назначен в направление „А“ или така нареченото „гръцко направление“, в което се издига до началник сектор. От 1997 година до 2001 година е бил под крилото на ген. Атанас Атанасов, с когото подържа добър контакт и до днес.

През 2001 година е освободен от структурите на службите за сигурност. Негови колеги твърдят, че причината за неговото освобождаване е нерегламентиран контакт с лица от гръцките разузнавателни служби.

Веселин Марков, негов бивш началник, изпуска, че Желязков системно е подавал информация към гърците срещу заплащане. Точно през този период името му е замесено в гръцки контрабанден канал за цигари.

Въпреки сигналите срещу него, доказателства не са открити и той е „помолен“ да напусне службата.

От този период е и контакта му с гръцкия гражданин Аристотелис Николаос Кисамитакис, роден през 1970 година, бивш служител на посолството на Гърция в България, а в последствие директор на дирекция „Сгради и сигурност“ в мобилния оператор Глобул. За кратък период от време двамата успяват да осъществят няколко успешни сделки, свързани с покупко – продажба на земеделски имоти и други имоти.

През 2001 година Илко Желязков е приет за масон в ОВЛБ – Обединена Велика Ложа на България. Приемът му в Задругата на Свободните зидари отваря пред него нови възможности за бизнес, но те се материализират след като става кум на младия бизнесмен и управител на „Форд – Мотопфое“ Атанас Фурнаджиев.

Кой е Атанас Иванов Фурнаджиев?

Роден на 15.01.1970 година в Банско. Средното си образование получава в Германия, тъй като по това време баща му е служител на българското посолство в Германия. След завръщането на семейството в България, Атанас Фурнаджиев е приет да учи в УНСС. Завършва „счетоводство и контрол“, а няколко години по-късно става магистър по „външно – търговска дейност“. Семейството му е свързано по религиозна линия с „Първа евангелска църква“. В продължение на няколко години Атанас Фурнаджиев активно участва в дейността на „Първа евангелска църква“, след което постепенно се отегля.

През 2003 регистрира първата си фирма, свързана със строителство и проектиране, заедно с Делян Веселинов Жечев. В края на същата година се свързва с немския гражданин Карл – Хайнц – Ханс Хуго Валтер Пфое и двамата поставят основата на империята „Мото Пфое“.

Семеен, с два брака и три деца.

През 2001 година Атанас Фурнаджиев е приет за масон в Ложа „Проф. Асен Златаров“ от състава на „Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България“. По това време в Ложата са министърът на правосъдието Антон Станков, бъдещият главен прокурор Борис Велчев, апелативният прокурор /впоследствие заместник главен прокурор/ Камен Михов, собственикът на ЦАПК „Прогрес“ – Пламен Матеев /бивш сътрудник на ПГУ-ДС/, президентът на Българския Олимпийски Комитет Иван Славков и други видни фигури от обществения и политически живот на държавата.

Под прякото ръководство на Илко Желязков, Атанас Фурнаджиев бързо установява близки контакти с представители на прокуратурата и съдебната власт. Чрез Антон Станков става добър приятел с тогавашния министър на външните работи Соломон Паси. Дали тези контакти са изиграли водеща роля, но логично Атанас Фурнаджиев е назначен за управител на „Мото Пфое“.

Точно тогава различни държавни институции и министерства организират конкурси за доставка на автомобили, които задължително се печелят от „Мото Пфое“. Срещу какво се случва това – можем само да гадаем.

Контактите, които създава с прокуратурата и съдебната власт го превръщат в един от най-големите лобисти. Създадена е една добре смазана машина от съдии и прокурори.

През 2007 година Атанас Фурнаджиев е избран за ръководител на Ложа „Проф. Асен Златаров“. Новото попълнение в Ложата говори само за себе си – Делян Пеевски, Светлозар Лазаров /впоследствие става Главен секретар на МВР/, Камен Пенков /заместник министър на МВР/. На доста по-късен етап са привлечени Недялко Недялков /заместник шеф на ДАНС/, Цветлин Йовчев и други.

За кратък период от време Атанас Фурнаджиев се превръща в много близък на Делян Пеевски, става и негов кум на брака му с певицата Цветелина.

Именно Фурнаджиев лобира пред Пеевски, който през 2005 година е заместник министър на държавната политика по бедствия и аварии, и урежда Илко Желязков за директор на Дирекция „Сигурност и отбранително мобилизационна политика“ при ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ – гр. София.

Така или иначе обаче България е членка на ЕС и европейските правораздавателни структури се явяват, поне на теория, пречка за развитие на, метафорично казано, „Холдинга“.

И странно или по-скоро съвсем не странно, като представител на българската прокуратура в Брюксел заминава „брата – зидар“ по масонска линия на Илко Желязков и Атанас Фурнаджиев – Камен Михов.

От своя страна Камен Михов свързва Илко Желязков и Атанас Фурнаджиев с братята Велчеви и Калин Катев. Топла приятелска връзка е направена и с Ясен Тодоров, който по-късно става член на ВСС, а месец по-късно става шеф на Етичната комисия към ВСС.

Във владение на МВР пък влиза другия „брат – зидар“ по масонска линия на Илко Желязков – Светлозар Лазаров, който е направен главен секретар на МВР.

Преди влизането му в МВР, Светлозар Лазаров, известен като „Гелосаното“, е началник сектор в ДАНС, ресорно отговарящ за сектор „Енергетика“. По това време отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев са перфектни.

През 2013 година на практика групата около Пеевски е успяла да овладее всички служби за сигурност. С идването на второто правителство на Бойко Борисов се правят някакви незначителни промени, които обаче не повлияват по никакъв начин на общата картина. Шефът на ДАТО, зам-шефът на ДА „Разузнаване“, както и зам-шефът на НСО са под пълен контрол.

Сектор „Енергетика“ също пада по ножа. Водещото лоби на Богомил Манчев за кратък период е изхвърлено от всички сектори на отрасъла с помощна на НАП, ДАНС и КФН.

И в началото на 2013 година в борда на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ влиза … Илко Желязков. Той е новото попълнение на в енергетиката заедно с близкия приятел на Пламен Орешарски – Жаклен Йосиф Коен.

Третият член на борда е Антон Павлов е от близкото обкръжение на Бойко Борисов.

Йосиф Коен не е непознат на Илко Желязков. Година по-рано бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев запознава двамата „енергетици“.

В същото време друг сериозен фактор също има претенции към този сектор и това е Румен Гоцов Николов – Пашата, кум на премиера Бойко Борисов.

Именно под натиск на „Пашата“, Орешарски назначава Коен в „БЕХ“. Оплетените като „свински черва“ очевидно са с обща цел – неприлично забогатяване.

Впрочем, на рожден ден на „Пашата“ Жаклин Коен е скъп гост.

През 2016 година върху няколко български медии е упражнен силен натиск, като целта е да не се допуска публикуването на определен материал. Въпреки това обаче в някои електронни издания излиза на светло, че на 15 февруари в 19 часа в отделна зала на ресторант „Проя“ в Драгалевци, Илко Желязков отпразнува своя 60 годишен юбилей.

На 60 годишния юбилей на Илко Желязков присъстват – Владимир Писанчев, генерален консул на България в Солун, бивш шеф на ДАНС, Недялко Недялков – зам-председател на ДАНС, Николай Ненков – зам-председател на ДАНС, Ангело Прокопиев – зам-председател на Държавна Агенция за Разузнаване, Емил Захариев – директор на дирекция в ДАНС, Янко Златанов, директор на дирекция в ДАНС, Цветан Цветанов, директор на дирекция в ДАНС, Георги Начев – директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, Антон Славчев – директор на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в ДАНС, вече част от КПКОНПИ, Георги Стойнев – директор на дирекция в ДАНС.

Присъстващите подаряват на Илко Желязков реплика на ритон от Панагюрското златно съкровище. Рожденикът благодарил и ги поздравил с песен от филма „Кръстникът“, на която всички ръкопляскали. Впрочем, филмът „Кръстникът“ е от любимите филми и на Бойко Борисов.

След като сектор „Енергетика“ е овладян, наред е Държавната Консолидационна компания – ДКК. Тя е създадена по време на първото правителство на Бойко Борисов по идея на Симеон Дянков, за да се заобиколи изискването парите от приватизацията да отидат в Сребърния фонд. Тогава ДКК и под шапката на финансовото министерство. По време на втория кабинет на Борисов преминава под шапката на Икономическото министерство с активи малко над 9 млн. лева, като в края на мандата набъбват до 231 млн. лв. Преди да е минала и година от кабинета „Борисов 3“ бяха добавени 120 млн. лв. след увеличаване на капитала на „Еко Антрацит“, а малко по-късно са налети още 500 млн. лв. за ремонт на язовирите.

Портфолиото на ДКК е странна смесица от производство на мляко, вино, спиртни напитки, розово масло, производство и търговия с оръжие /ВМЗ „Сопот“/, а сега и … язовирите.

Рефинансирането на ДКК става чрез Българска банка за развитие.

В спец. средите се твърди, че Илко Желязков е пряката връзка между службите за сигурност и управляващите.

Апропо, през 2014 година съпругата на Илко Желязков се е сдобила с 11 имота в София, плащайки около 910 000 лева, а кредитите на семейството са за 478 000 лева.

В началото на 2015 година като заместник председател на Държавната Агенция „Разузнаване“ е назначен Ангело Прокопиев – кадър на ДАНС, поддържащ близки отношения с Илко Желязков.

Точно Борисов, който иначе твърди, че не поддържа отношения с Пеевски, разпорежда това назначение.

По същият начин е извършено и назначението на Росен Тодоров за заместник началник на НСО. До заемането на поста, Росен Тодоров е лична охрана на Цецка Цачева.

За председател на Държавна Агенция „Технически операции“ /ДАТО/ през 2013 година е назначен по предложение на Цветлин Йовчев /тогава министър на МВР/ неговия близък приятел Цветан Китов, а за зам-председател на ДАТО е назначен Бисер Борисов – зет на ген. Стоимен Стоименов, приближен до БСП.

За директор на Служба „Военна информация“ пък е назначен Светослав Даскалов – близък на Стоименов и Пламен Студенков /бивш шеф на службата/ – и двамата генералски съветници на БСП. Не са тайна и близките отношения на Светослав Даскалов със зам-шефа на ДАНС Недялко Недялков.

С отстраняването през 2015 година на Светлозар Лазаров като главен секретар на МВР, влиянието в МВР на групата около Илко Желязков не намалява.

Поста си запазва Младен Маринов, като е директор на СДВР, по-късно става главен секретар на МВР, а сега вече е и министър на МВР. Назначеният през 2013 година от Цветлин Йовчев за директор на Главна Дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров е преназначен за зам-шеф на същата дирекция.

Гребенаров е известен в полицейските среди като лице от „квотата“ на главния прокурор. Към т.нар. „квота“ на главния прокурор спада и директорът на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в ДАНС, но реално всички са изпълнители на заповедите, спуснати от Борисов и Пеевски.

Окончателно към 2018 година на всички служби в сектор „Сигурност“, включително и Пламен Георгиев, като шеф на КПКОНПИ, са инсталирани кадри на Илко Желязков.

През 2018 година Илко Желязков става член на Съвета на директорите Ай Си Джи Би АД.

Фирмата може и нищо да не говори на читателите, но тя е с по 50% българско и гръцко участие, която ще управлява изграждането на газовия интерконектор с Гърция.

С фирмата е свързана и една от най-големите обществени поръчки не само у нас, но и в Гърция, за чийто строеж са предвидени 145 млн. евро без ДДС. Интерконекторът е и ключов за националната сигурност на държавата.

Досега на мястото Илко Желязков след влизането му в Ай Си Джи Би АД е бил шефът БЕХ Петьо Иванов.

В търга за 145 млн. евро без ДСС са заявили участие 11 компании, между които българските – „Джи Пи Груп“, „Трейс Груп Холдинг“ и „Главболгарстрой“, като някои от тях си партнират с чуждестранни компании.

Истината обаче е, че всички тези фирми са част от „приятелски кръг“ на Бойко Борисов.

Проектната компания за 183 километровата тръба от Стара Загора до Комотина – „Ай Си Джи Би“ АД, в която акционери с равно дялово участие са БЕХ и гръцко-италианското дружество IGI Poseidon, трябва да прецени коя от тези фирми отговарят на финансовите и технически условия и чак тогава ще ги покани да представят ценови оферти.

Срещу сумата от 8,45 млн. евро Ай Си Джи Би АД ще иска инженер – консултантът да управлява изпълнението на проекта от нейно име както в България, така и в Гърция. Той ще трябва да направи оценка на техническите рискове и да осъществява контрол върху доставките. Освен това сред задълженията му са и всички надзорни дейности – върху строителството, върху придобиването на земеделски земи, и учредяването на сервитути за преминаването на тръбите, както и върху самото пускане в експлоатация на газопровода.

Нали не сте забравили, че освен заместник председател на Бюрото за контрол върху СРС Илко Желязков от 2018 е и във същата тая фирма Ай Си Джи Би АД?!

И как се нарича всичко това?

Превзетата държава от мафията.

С „правилния“ човек.

Afera.bg

Коментари 16 за
“ЕТО КАКВО УКРИХА ЗА ИЛКО ЖЕЛЯЗКОВ АМЕРИКАНЦИТЕ, РАЗКРИТО ОТ „АФЕРА“ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ! ДА БЯХТЕ ПРЕПИСАЛИ „АФЕРА“, ЯНКИ, ЧЕ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАТЕ ТАКА ПОСТНО!”

 1. А къде е корумпираната сврака Иван Георгиев Москов и неговият агент Сандокан?

 2. Ако Бойко Борисов и Цацаров не бъдат осъдени, това означава, че мафията ще бъде на власт.

 3. г-жо Томова ,единственото което не позна е ,че Гешев ще обърне палеца надолу за Бойко-няма да посмее

 4. Не, те не са мафия… свободни зидари са и зидат ли зидат Едната ложа прави преврат на другата ложа, защото не се разбраха за парите, ама всичко е в името на демонокрацията.

  Емил Георгиев се прави на Любен Гоцев. Бойко Рашков се прави на Богомил Бонев. Румен Радев се прави на Мойсей. Спецов се прави на спец разведка. Иван Гешев се прави на Никола Гешев. Шиши се прави на олигарх и дубайска принцеса. Черепа се прави на компютър с процесор от Правец-8. Слави се прави, че прави нещо, а Бойко… проста да паладееш.

  Мутри, вън! Мутри, вътре. Тука има – тука нема.
  Бойко е лошото ченге, а Моше е доброто ченге.
  Преди това Бойко беше доброто ченге, а Доган беше лошото.

  Нищо чудно, че при цялата тази зидарска шизофрения. Киро-каптагона се н@ср@ от страх.

 5. Великолепен текст! Ясно показва цялата мафиотска паяжина, оплела държавата. Така дълбоко е проникнала във всички структури… човек се отчайва, като чете. Има ли разплитане?

 6. Вие си пишете но тези хора(мутро-офицери) се занимават и с поръчкови убийства, ако подадете иск, жалба или сигнал срещу тях съда, МВР и Прокуратурата ще потулят всичко! И те няма да ви застреля те убиват чрез инфаркт, инсулт или вкарване на жертвата в наказателна психиатрия където мишената губи всичките си права!

 7. Прокуроре Каскетов, арестувай Бойко Борисов и Делян Пеевски, докато все още не е късно!
  Ако не го направиш СЕГА, после и ти ще си сред арестуваните.

 8. Обиждате ги. Те не се имат за мафия, а за свободни зидари, даващи всичко за съзиждане на държавата ни. Ние сме кучетата, според тях, които само лаят….

 9. Господа, когато се срещате с вашите бъдещи избраници, задайте им и този въпрос.
  Ще направите ли проектозакон за лустрацията, т.е. всички бивши комунисти и лица служили и обслужвали ДС да не могат да заемат държавни длъжности и да нямат право да бъдат избирани за народни представителиИ ПРЕЗИДЕНТИ .
  Ако вашите избраници ви отговорят „не, това не е възможно“, това означава, че тТЕ ИСКАТ ДА ВИ УПРАВЛЯВА МАФИЯТА.

 10. Ако не бяха американците да ни кажат кой е корумпиран ,щяхме ей тъй на да си отидем мърцина кьорави и непросветени…

  Магнитски е в долари,ами в евро кога ?

  Още Кръстника на времето каза ,че мафиотите са Политиците.

  Едно е сигурно- крадените пари никога няма да се върнат в България !

  Венсеремос.

 11. А защо ни управлява мафия, превзела държавата,.?
  Отличен въпрос !
  Мафията ни управлява, защото сме и позволили и защото не се приеме закон за лишаването на мафията от власт.

   1. Не е капитализъм а ДЕБИЛИЗЪМ, при 70% негласували българи просто няма друга дума освен дебилизъм! Нямало за кого да гласуват и други подабни глупости…..Като не ти харесват сегашните гласуваш за другите, ако не си изпълнят обещанията, следващият път за другите и така се стига до някакво развитие, а ако „ходиш за гъби“ получаваш от същото повече…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *