« Върни се назад Публикувано на 06.02.2014 / 22:04

ЕТО ЗА КАКВО „СИ ГОВОРИХА“ ОБАМА И ЦВЕТАНОВ

 

Ето за какво си говориха по-рано днес Обама и Цветанов. http://www.c-span.org/video/?317641-1%2FBreakfastC Можете да изгледате цялата среща или направо да се спрете на думите на Обама. Той се появява пред микрофона 1 час и 16 мин. след началото на молитвената закуска.  Някои може и да се учудят, когато чуят колко вярващ е щатският президент, но не бива – в САЩ вярата е нещо действително, не е като у нас. В САЩ Обама (или който и да е политик) не би се обърнал към Бог със свойските и, в устата на нашенеца, леко презрителни думи „Началник“, нито пък е известно да страда от суеверията на бившия премиер Борисов, който в понеделник не се бръсне, не дава пари назаем и си е вързал червено конче на тлъстата китка „против уроки“.

И това – от човек, който тръби наляво и надясно, че това го бил научил от майка си – три свещички и – с Бога напред. И това – при мълчанието на Патриарха и със съмнителното съучастие на дядовците-владици, начело с пловдивския митрополит… Да не дава Господ на днешната Българска православна църква да ѝсе наложи да спасява от депортация нашите сънародници!
Не се учудвайте и на това, че бившият министър на вътрешните работи е участвал в закуската – т.е. изглежда така, сякаш също е попаднал под влиянието на религията.
Вероятно си мисли, че само Господ може да го спаси от делата и разследванията срещу него. Господ и кадърността (или липсата
ѝ!) на прокуратурата.
Затова, нека затворим очи, сведем глава и се помолим, ако сме вярващи, Господ да е справедлив
Илив случая е подобре да се помолим Той да е милостив, защото ако е справедлив, не ми се мисли какво има да му се случва на Цветанов.
От сп. „Тайм“ са отбелязали само две личности от чуждите гости: президентите на Албания и на Хаити. Цветанов не го споменават. Да не би пък да е хапнал в хотела, защото закуската е била включена в цената на стаята и да е решил да не се мине? Още от „Тайм“ – тук: http://swampland.time.com/2014/02/06/national-prayer-breakfast-barack-obama/
А що за закуска е това (на английски), можете да прочетете тук: https://en.wikipedia.org/wiki/National_Prayer_Breakfast

Вени Марковски

 

«