« Върни се назад Публикувано на 09.03.2021 / 14:42

ЕТО ЗАЩО „БАРОМЕТЪР“ ВКАРВА ВМРО В ПАРЛАМЕНТА! КОНТЕРЕРА ОТ ВМРО СЪДРУЖНИК СЪС СОБСТВЕНИКА НА „БАРОМЕТЪР“!

Защо изследване на “Барометър” вкарва ВМРО в бъдещия парламент ли? Вижте защо!

ВМРО в „топла връзка“ с „Барометър“

Днес „Барометър България“ излезе със социологическа прогноза, че в следващия парламент ще влязат пет партии, като сред тях е и ВМРО. При това агенцията дава значителна преднина на „войводите“, за разлика от „Демократична България“ например, за която дори предвижда резултат под бариерата от 4%.

„Барометър“ също така отбелязва и постоянно растяща разлика между управляващите от ГЕРБ и единствената парламентарна опозиция в лицето на БСП – и то разлика от цели 13%, а не 3-4 на сто, каквито резултати от социологически допитвания представят други агенции.

Защо има такава разлика в резултатите на „Барометър“ ли? И доколко може да се вярва на тях?

В случая, за да намерим отговора, е важно да отбележим, че собственикът на „Барометър България“ – Николай Николов, е съдружник с общинския съветник от ВМРО в София Карлос Контерера, разкри BIG5. Боже би и именно тук се крие разковничето на „зашеметяващите“ резултати на „войводите“ в представените от „Барометър“ данни.

Прави впечатление още, че от името на “Барометър България” в публичното пространство се изявява само Николай Николов. Агенцията има страница във Фейсбук, която е харесана от по-малко от 200 души. Интернет сайт с данни от изследванията им обаче няма.

Доказателство, че Николай Николов е съдружник с общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера може да видите във факсимилета по-долу. Те лесно дават отговор на въпроса защо значителна част от обществото нарича социологическите агенции платени прислужници на управляващите или пък врачки.

www.big5.bg

«