« Върни се назад Публикувано на 07.12.2023 / 21:09

ЕТО ГО ПРОТОКОЛА ОТ ПРОВЕРКАТА НА ЦЪРКВАТА В ЗЛАТОГРАД! ЛИПСВАТ ПЕТ ИКОНИ, НЕПРОФЕСИОНАЛНИ РЕСТАВРАТОРИ РАБОТЯТ НЕЗАКОННО. ДАНС ДА ТРЪГНЕ ОТ ТАМ: ЗАДЪРЖАН ЛИ Е ПРЕДИ ГОДИНИ ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ НА КУЛАТА ЗАРАДИ ИЗНОС НА ИКОНИ!

На 23.11.2023 АФЕРА публикува:

ДОВЕРЕНИК НА НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ  ВИЛНЕЕ В СВЕТИНЯТА НА ЗЛАТОГРАД – ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“. ИМА СЪМНЕНИЯ ЗА ИЗЧЕЗНАЛИ ИКОНИ. ПРОКУРАТУРА И МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ДА НЕ ТУПАТ ТОПКАТА, ЗАРАДИ МОЩНОТО ВЛИЯНИЕ ВЪВ ВЛАСТТА НА НИКОЛАЙ, А ДАНС ДА РАЗРОВИ КАНАЛ ЗА ИЗНОС НА ИКОНИ!

На 01.12.2023 АФЕРА публикува:

В ЦЪРКВАТА В ЗЛАТОГРАД: „АДИ, МАХАЙ СЕ! КОЙ ТОК ЩЕ СВЕТНА СИ Е МОЯ РАБОТА! АКО ЩЕ СНИМАШ – 50 ЛЕВА! ИЗЧЕЗВАЙ! КОЙТО СНИМА – ВХОД 50 ЛЕВА! АЗ НЕ МОГА ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ВСЕКИ, КОЙТО ДОЙДЕ ТУКА, ДА МИ ВДИГА КРЪВНОТО!“ /ВИДЕО/

На 01.12.2023 АФЕРА публикува:

ДОВЕРЕНИКЪТ НА МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ, ОТЕЦ ВИКТОР ХРИСТЕВ ОТ ЦЪРКВАТА В ЗЛАТОГРАД ПЛЮЩИ КЮЧЕК! „ХАЙДЕ, ОТЧЕ, ПОКАЖИ ИМ КАК СЕ ПРАВИ!“ /ВИДЕО!/

АФЕРА успя да се сдобие с констативния протокол от проверката на Министерството на културата, който публикуваме.

От него става ясно, че се потвърждават данните и от сигнала за изчезване на икони, както и че намесите в храма се правят НЕзаконосъобразно без съгласуване от непрофесионални реставратори.

На 5 декември т.г. трябваше да започне нова проверка на Министерството на културата.

АФЕРА призова както прокуратурата, така и ДАНС да се заеме със случая в Златоград, още повече че е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА както в църковните среди, така и в общественото пространство, че точно този регион е плацдарм за ИЗНАСЯНЕ НА СВЕТИНИ ОТ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ, ПРЕДИМНО ИКОНИ ЗА ЗАПАДНА ЕВРОПА.

АКО ДАНС НЕ СА НАЯСНО, „АФЕРА“ ЩЕ ИМ ДАДЕ ОТПРАВНА ТОЧКА ОТКЪДЕ ДА ТРЪГНАТ И ДА ПРОВЕРЯТ В МАСИВИТЕ – ЗАДЪРЖАН ЛИ Е ПРЕДИ ГОДИНИ НА ГКПП КУЛАТА ПЛОВДИСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ ПОКРАЙ ИЗНОС НА ИКОНИ. И Златоград каква точно точка се явява заедно с всичките и местни институции в аферата по износ на светини.

Afera.bg

«