Публикувано на 20.09.2022 / 11:53

ЕТО ГИ ДОГОВОРИТЕ, С КОИТО ЕКСОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ОТ „ПП“ БЛАГОМИР КОЦЕВ ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА И ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА, НАЕТА ДА ОХРАНЯВА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ДАНС ОЩЕ ЛИ СИ БЪРКА В ЗАДНИКА?!

В свое разследване АФЕРА вече освети как БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО бившият областен управител на Варна и сегашен кандидат депутат от „Продължаваме промяната“ Благомир Коцев в качеството си на областен управител на Варна, назначен от Кирил Петков, е сключил договор с ЧАСТНАТА адвокатска фирма „Диан Иванов и Партнърс“, която да обслужва Областната управа.

Нито един досегашен ДЪРЖАВЕН областен управител на Варна не си бе позволил подобно безобразие, при положение, че Областна управа – Варна разполага с юрисконсулти, които да бранят интересите на държавата.

Както вече писа АФЕРА Офисът на „Диан Иванов и Партнърс“ е на адрес: Варна, ул. „Мария Луиза“ 21А! На същия адрес – ул. „Мария Луиза“ 21А са регистрирани и част от търговските дружества и на … Благомир Коцев!

В качеството си на Областен управител на Варна Благомир Коцев е сключил договор с Адвокатска кантора на адв. Диан Иванов – „Диан Иванов и Партнърс“ за период от м. април 2022 г. до 31.12.2022 г. за общата стойност 69 900 лв. без ДДС., а сумата е определена така, за да може да се заобиколи Закона за обществените поръчки. Изборът на адвокат и кантора е направил лично Благомир Коцев, в качеството му на областен управител на Варна, тъй като същият адвокат – Диан Иванов и кантора му „Диан Иванов и Партрърс“ обслужват личните търговски фирми на семейство Коцеви.

Договорът е сключен без предложена оферта от страна на адвокатското дружество, а плащането по договора е извършено в периода между 13.06.2022 г. – 08.07.2022 г. от сметката на Областна администрация Варна – по банков път. Платежното и фактурата са подписани от назначената за да подписва и кадрува – мл. експерт Ваня Бонева.

В същото време в Областна администрация – Варна има назначени по щат в общата дирекция – 5 броя юрисконсулти, чиято дейност се подпомага от още 4 броя експерти с юридическо образование в специализираната дирекция по въпроси в административния контрол, държавната собственост и устройството на територията.

На практика ДЪРЖАВНАТА Областна управа – Варна разполага с 9 броя експерти с юридическо образование, след встъпването си в длъжност като областен управител на Варна, Благомир Коцев си избира ЧАСТНО юридическо дружество, чрез което на практика се прави допълнителен разход и се източва бюджета на Областна администрация, респективно на държавата. Резултатът е, че с данъкоплатските пари се обезпечава финансово частната адвокатска кантора, която обслужва търговските интереси на търговските дружества на Благомир Коцев и фамилия.

Разследване на АФЕРА показа, че ексобластният управител на Варна Благомир Коцев, сегашев кандидат – депутат от „Продължаваме промяната“, чийто ментор е Даниел Лорер, е сключил общо 8 договора с близкото до джоба му дружество „Диан Иванов и Партрърс“.

Ето ги и сключените въпросни договори:

Не е видно дали изобщо представители на частното адвокатско дружество са се явявали в съдилища на Варна и София и какво е наложило не ДЪРЖАВНИТЕ юрисконсулти на Областна управа да бранят интересите на държавата, а вместо тях – частните адвокати на бизнесмена, който пет години живее без нито една стотинка доходи – Благомир Коцев /виж тук!/.

Още един договор Благомир Коцев е сключил отново с частно адвокатско дружество, в лицето на адвокатска кантора „Иванова“.

Разследване на АФЕРА установи и че в качеството си на областен управител на Варна лицето Благомир Коцев е сключило и три договора с фирма АРЕС ГРУП 1 ЕООД, варненска охранителна фирма, собственост официално на Йоана Георгиева.

Официално – Йоана Георгиева, ама проверка на АФЕРА показа, че неофициално зад фирмата стои Жоро Скаридата от Провадия!

И сега – забележете! – какво охранява според сключените договори с Благомир Коцев, като областен управител на Варна, въпросната фирма АРЕС ГРУП 1 ЕООД!

АРЕС ГРУП 1 ЕООД е наета да охранява:

-Областна управа – Варна

– Паметника на Съветската армия във Варна /?????!!!!!/

-11 сгради в село Господиново /???!!!/

В задачката се пита: ДАНС докога ще си бърка в задника за да провери това на ачика източване на данъкоплатски пари от Областна управа, направено от Благомир Коцев за т.нар. „охрана“ и кога ще сезира Прокуратурата!

Нахалството на ексобластният управител на Варна Благомир Коцев и сегашен кандидат депутат от „ПП“ Благомир Коцев минава всякакви и граници и с факта, че в качеството му на областен управител на Варна назначава на 11 април 2022 година на работа на четири часа в Областна управа – Варна следните служители, които работят в частното му търговско дружество, чиято собственост е ресторант „Хоризонт“, а именно:

Илия Куртев Колев

Юрджан Трашид Ахмед

Бедиха Мустафа Ахмед

Антоанета Желязкова Петрова.

Същите хем работят в частната фирма на фимилия Коцеви, хем на четири часа „работят“ в Областна управа – Варна. Уволнени са на 8 август т.г. след като Благомир Коцев вече не е областен управител на Варна.

Afera.bg

 

Коментари 9 за
“ЕТО ГИ ДОГОВОРИТЕ, С КОИТО ЕКСОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ОТ „ПП“ БЛАГОМИР КОЦЕВ ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА И ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА, НАЕТА ДА ОХРАНЯВА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ДАНС ОЩЕ ЛИ СИ БЪРКА В ЗАДНИКА?!”

 1. Отдавна ви предупреждавах за Кашкавала и новите партизани,г-н Неваксиниран !
  Нали така?!

  А сега,след като същия този мандраджийски продукт се продава за 30 лева вече,ми кажете моля,че не съм бил прав като повтарям от толкова време –
  Кашкавала е шумкарски приоритет !
  От време оно.
  Не се силете,по-полека …
  Умната…

  Така,че яжте си сиренцето в лимитираните количества,които ви се полагат, мишоци такива и сърбайте суроватка без ограничения !

  Суроватка е имало,има и ще има винаги за вас !
  От нас !

  Партизански поздрав от Овчарчето Кашкавалко !

  Венсеремос

 2. На предишните избори ПП лъжеха за да ги изберат и да крадат.
  На сегашните избори ПП лъжат за да получат депутатски имунитет.
  Пpocтo е. Като Кирчо….

 3. Кашкавалът вече струва 31 лв.
  Вейронов, да нападаме ли мандрите или да чакаме цената да се вдигне още?

 4. Ами Министъра на Вътрешните работи да пита онази подлога старши комисар Михов вместо да подгазува на Бл. Коцев и сие ,защо си чешеше мъдИте и всяка седмица беше при него на кафе ?!?!

 5. В качеството си на областен управител на Варна лицето Благомир Коцев е *уя на Жорко Скаридата и на Кир4у Про10то.
  Лицето Благомир Коцев е доказан пи6колапач.
  Областната управа на гр. Варна е пълна с назначени на 4 часа изроди, курви и п***расти.
  Благата вест е тази, че Благомир и четиричасовиците ще лапат пи6ката на Сатаната под ужасното кикотене на дяволите с огромни рогати к*рове, чакащи своя ред да ги онодят.

 6. Нищо ново под слънцето! Баба ми казваше7-“ Намерили църква да се прекръстят!“

 7. Още ли се учудваме, че Коцев използва позицията си да облагородява себе си и ресторантчето си? Ако е за доброто на Хоризонт, може!

 8. Докладвайте масово тази публикация!
  ДАНС МВР навсякъде

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *