Публикувано на 14.06.2017 / 17:04

ЕТО ГИ АФЕРИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКОТО „ЧИСТО ЛИЦЕ“ ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ КАТО СИНДИК НА „АГРОБИЗНЕСБАНК“! ДОКУМЕНТИ! ЗАПИС НА ЗАПОВЕД ЗА 138 600 000 ЛВ. В ПОЛЗА НА БЪДЕЩИЯ „НАДГРАЖДАЩ“ ЕКССЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР

ОГНЯН ГЕРДЖИКОВНа 16 юни т.г. Симеон Сакскобурготски ще отбележи с помпозно тържество 80 годишния си юбилей. Като главен организатор и така да се каже „церемониал – майстор“ на празненството се явява Огнян Герджиков. Бивш председател на Народното събрание, по времето на Симеон Сакскобурготски като премиер.

Същият Огнян Герджиков бе назначен като служебен премиер на България от президента Румен Радев. Президентът Радев тогава обяви, че е избрал „чисти“ лица да управляват държавата до провеждането на извънредни парламентарни избори.

Именно президентът Румен Радев назначи Огнян Герджиков като служебен премиер, който пък се прочу с това, че „ще надгражда“ правителството на ГЕРБ на Бойко Борисов – 2. Другата натрапчиво употребявана думичка бе и „приемственост“.

Впрочем, всички знаем до какво доведоха тези „надграждане и приемственост“.

АФЕРА единствена и с документи ще покаже скандалната афера на „чистото лице“ на президента Румен Радев – Огнян Герджиков в качеството му като синдик на „Агробизнес банк“. Колко пари, как и незаконно ли е взел. И за какво.

Нямаме никакви илюзии, че щом АФЕРА притежава тези документи, то те не са били достояние и на президента Румен Радев, когато е назначавал Огнян Герджиков като служебен премиер. Защо и Кои са го накарали да представи Герджиков като „чисто лице“, оставяме коментара на читателите.

На 6 март 2000 година от Окръжна прокуратура – Пловдив до Окръжна следствена служба – Пловдив е изпратено постановление, подписано от прокурор К. Антонова за „образуване на предварително производство срещу Огнян Стефанов Герджиков, който в периода август 1998 – юни 1999 в Пловдив като длъжностно лице – синдик на ЧЗБ „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, невнасяйки дължимите вноски за фонд „ДОО, ПКБ и данъка по ЗОДФЛ, извършвайки продажба на клона на „АББ“АД Пловдив в несъстоятелност гр. Пещера за сумата 29869206 ст.лева, откривайки депозитни сметки в банката „Токуда кредит експрес“ София на „АББ“ АД в несъстоятелност и придобивайки за „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност два недвижими имота от „Токуда кредит експрес“ София срещу дълга на същата банка в размер на влоговете в лева и щатски долари към „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност и от това са настъпили вреди за ЧББ „АББ“ Пловдив в несъстоятелност в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по чл.219 ал.4 във вр. с ал.1 НК.“

огнян герджиков

огнян герджиковНа 21.10. 1999 година до началника на РЗБОП докладна записка пише Б.Банков, „относно извършена предварителна проверка по преписка №666/99г. на Окръжна прокуратура Пловдив“.

Публикуваме цялата докладна, за да се види установеното, че „Що се отнася до пазарния подход, то явно синдикът Герджиков не се е ръководел от него“.

И още: „В заключение може да се каже, че продажбата на клона на АББ в гр. Пещера, заедно с имуществото е извършена от Синдика Герджиков на нереална, силно занижена цена, определена от купувача Тиков, чрез поръчания от последния некомпетентна, нереална и пристрастна оценка. И именно на тази оценка Герджиков се е позовал в писмото си, с което иска разрешаване на продажбата.“

В докладната пише и че Огнян Герджиков като настоящ синдик е получил допълнителни възнаграждения – 57 991 982 лв, което е сума отделно от определената от съда и изплатени месечни заплати от по 1 млн.лв.

огнян герджиков

огнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковПак във връзка с работата на синдика Огнян Герджиков лети и докладна записка – този път до началника на Иномическа полиция, този път свързана с продажба на тютюн.

огнян герджиков

огнян герджиковИ сега – внимание! Това е запис на заповед, с която Андрей Георгиев Андреев безусловно обещава да изплати на Огнян Герджиков сумата от 138 600 000 лева.

огнян герджиков

Съгласно договор 37/16.08.1999 за посредничество и консултации по въпроси, свързани със запазването, подържането и продажбата на тютюни, същото лице Андрей Андреев получава 5500 лв., върху които Андреев плаща и данък.

огнян герджиков

огнян герджиковПрочетете сега обяснението на Андрей Андреев по тази „запис на заповед“! И вижте как Огнян Герджиков се съгласява да продаде „на тази смешна цена тютюна“, и да получи 75 000 долара, като „парите, които трябваше да получи Герджиков щяха да минават през мен, за което бях накаран да подпиша запис на заповед на стойност 138 600 000 лв. Впоследствие обаче, при лична договорка между тях /Герджиков и бившия генерален директор на „Булгартабак“, тогава на фирма „Никотияна“/ запис на заповед ми бе върната, а в последствие Герджиков е получил 150 000 долара комисионна. На мен ми бяха дадени 5500 лв. Като посредник от „Агробизнесбанк“, за което имам документи и съм платил данък.

огнян герджиков

огнян герджиков

Така стоят нещата с „надграждането“ и „приемствеността“ на „чистото лице“ на президента Радев – Огнян Герджиков.

Afera.bg

Коментари 19 за
“ЕТО ГИ АФЕРИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКОТО „ЧИСТО ЛИЦЕ“ ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ КАТО СИНДИК НА „АГРОБИЗНЕСБАНК“! ДОКУМЕНТИ! ЗАПИС НА ЗАПОВЕД ЗА 138 600 000 ЛВ. В ПОЛЗА НА БЪДЕЩИЯ „НАДГРАЖДАЩ“ ЕКССЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР”

 1. vVIGTE MU MORALNIA OBLIK R.R. RAZVEDEN OSTAVIL GENA XUBAVICA IVZEL P…CA I TOGAVA SI NAPRAVETE IZVOD ZA POLITICHESKITE MU DEISTVIA SIRECH SILNO KASANO M….K.

 2. Гиржикофф, що мълчиш кат насран ? Щото наистина си насран.

 3. Това са подробности , интересна е цялата пост-комунистическа картинка , в която имат място всички допуснати от „външните фактори“ да „управляват“ нещото наричано от самите тях държава… и т.нат.

 4. Мръсник и лицемер! Тази настъпана жаба никога не ми е бил приятен с мазния си глас и с грозната си външност. Но освен грозен отвън той се оказа и грозен отвътре – прояден от алчност за власт и пари. Съд за него и цялата политическа олигархия . Само “ Румънския модел“ ще оправи тези алчни и диви хиени! За съжаление гражданското ни общество спи или се прави на заспало и не издава ни вопъл ни стон.

  1. Преди ком.преврат Гержиков пееше в църковния хор към централни гробища Орландовци и в края на месеца идваше да си получава полагащия му се хонорар което продължи и след това докато удари големия келепир…

 5. Бах маа му. Тоа Гиржикофф бил гулям крадец бе

 6. Както казва един екс министърът : ”Ако дойде Видов ден…. ”. А защо да не дойде? Защо крадците – вече милионери да живеят съвсем спокойно, необезпокоявани от нищо и от никой? Не е ли време да покажем кои са? МВР трябва да разсекрети и покаже доклада за „Кредитните милионери”. Както този доклад и той ще разкрие истината и ще покаже ”кой кой е”.И ако няма съдебно възмездие, както обикновено, то и публичното показване на крадците е също форма на възмездие!

 7. Аферисти, циганин да не краде има ли?
  Ако мангал не краде, то е защото или е много болен, или е много далеч от копанята.
  97% от популацията на тази територия е с гени на Homo Floresiensis…

 8. Тоя нашия президент май нещо не е в час. Царя, Герджиков, Н Цонев, Велчев Свинаров и сие и чистота, ама въобще не се връзват. Да не говорим за тиквата, който също тръгна от царя-комарджия.

 9. А защо не пишете за разтърсващия любовен роман между Герджиков и неговата студентка и аспирантка Камелия Касабова, която Герджиков произведе заместник-председател на Народното събрание в знак на искрена обич и благодарност за старанието й в кревата. А ние с гайдите, простите тапанари се радвахме, че влюбената госпожа Ками ще направи съдебната реформа. Всички знаят за нейните пиянски изпълнения. Колко пъти самоотвержени служители на НСО са вдигали пияната Ками и са я отнасяли в леглото.

 10. А защо не пишете, как Герджиков, като председател на НС, даде писмено становище за приватизацията на държавните язовири в Търновско – ВЪВ ВРЕДА НА ДЪРЖАВАТА, – за което получи скромните 180 000 (сто и осемдесет) хиляди евро. Тогава в знак на протест вицепремиерът и ресорен министър Костадин Паскалев си подаде оставката.

 11. Афера, защо не пишете, как Герджиков и неговият първи другар Борислав Великов (също председател на НС) ограбиха още една банка в Северозападна България – под ръководството на бандита-банкер Славчев ?

 12. Само за протокола-От 5 юли 1999г се деноминира лева. 1000лв =1лв. Просто сумите трябва да се коригират за сведение

  1. И какво значение има деноминирани ли са левчетата? Когато ги е лапал не са били деноминирани. „Чистото лице“ на Маринкин не би трябвало и една стотинка да е облажил, а виждаме с очите си от документите за какво иде реч. Всеки друг на негово място, щеше да търка наровете и щеше да бъде осъден. А той и премиер стана.

 13. Аааа, затова на ЗАПЕКА му е така весело, че е прописал и пропял………….ДА ГО ЕБА ЛьОТЧИКА, МЕШЕТО ЗАГУБЕНО

 14. Както Афера ПЪРВА писа, льотчика си е ачик, ачик тяхне послушна креатура, предложена от седераст-социалистката на хранилка в дд, цру и т.н. И тя като тиквата е заложила актива „чаве“ на братските хамерикански другари, само дето тиквоний я взе обратно виньетка, барем я обучи на некои търговски техники, включващи шамари с крак, докато младият социалист все още е заложник. Както и да е, докато бизнес-модела работи – няма от какво да се притесняват, само дето така и не си научиха урока, „Наш кучи син, ама като дойде Жетваря – инкасото отива към техните сметки, а нашите кучи синове стават деспоти, тирани, анти-демократи и отиват на ешафода. Некои калинки не вдеват, и те така.
  Така се ковеше стоманата, мдааа, Матряла – става ли референдумът?

 15. … улица „Екзарх ЙосиВ“… Ех, Ханко, ех Брате, ти си бил имал предшественици.

 16. И какво от това!Така и така ние всички знаем ,че този човек не е чист!НИКОЙ,ЗАПОМНЕТЕ,АМА НИКОЙ,никога няма да го разследва!Глас в пустиня!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *