« Върни се назад Публикувано на 11.08.2017 / 9:56

„ЕТИЧНИЯТ КОДЕКС“ ВЕНЕЛИНА ГОЧЕВА. НА ВНИМАНИЕТО НА СЪДИИ И ЧИТАТЕЛИ – ЩО Е МЕРЗАВСКА „ДЖУРНАЛИСТИКА“

венелина гочеваПонеже де се е пръкнало „корумпе“, все решава на мой гръб да се „изпере“ и мъкне сайта АФЕРА като медал, окичен на собствените си комплексарски гърди, по съдилища, и понеже де се е пръкнало „корумпе“, то не развява пред съдилища ТАКА НАРЕЧЕНИЯ „ЕТИЧЕН КОДЕКС“ НА МЕДИИТЕ, и понеже това винаги ме докарва до истински потрес – да обяснявам КАКВО НАГЛО ЛИЦЕМЕРИЕ Е ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН „МЕДИЕН ЕТИЧЕН КОДЕКС“, нека се знае публично що за „майка“ има тая боза „етична“, „морална“ и тинтири – минтири, шурба – бурла тъпня, ДЖУрналистическа, зад която всъщност не се крие нищо друго освен кинти. Докато отпред се вее знамето на „свободата на словото“.

Една от „родителките“ на тоя ТАКА НАРЕЧЕН „МЕДИЕН ЕТИЧЕН КОДЕКС“ е фамозната Венелина Гочева, „собственик“ на в. 24 часа.

Главен редактор на вестничето и 24 часа е Борислав Зюмбюлев.

Преди дни същото това „дуо“ – Венелина Гочева – Борислав Зюмбюлев демонстрираха показно каква МЕРЗОСТ е да тръбят за „етичен кодекс“ на българската журналистика и в същото време да действат като ПОРЪЧКОВИ СЛУГИ – ИЗМЕКЯРИ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ. И НЕ САМО.

Безпрецедентно, скандално и безобразно във вестничето на Венелина Гочева „24 часа“ бе ЗАБРАНЕНО, СПРЯНО И СВАЛЕНО ОТ ПЕЧАТ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ, иначе взето от същия вестник интервю с председателя на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков. Без обяснение. Без извинение. В „унисон“ с „етичния кодекс“ на медиите, с който се пъчи „родителката“ МУ Венелина Гочева, найс, а?!

Дори и когато сайта АФЕРА единствен написа ИСТИНАТА в прав текст, че интервюто е било дадено за в. 24 часа и след като мерзки е било забранено и свалено в последния момент, е предоставено от самият Бойко Рашков на сайта „Медиапул“, „етичната“ Венелина Гочева нито се извини, нито излезе с лицето си да обясни КОЙ и забрани публикуването на интервюто, даже не посмя да нареди на Зюмбюлевия си да охрачи „АФЕРА“.

Не, че Зюмбюлевият и наемник не полюционира върху сайта АФЕРА през месец февруари т.г., когато за заместник министър на правосъдието бе назначен Валери Тарандов, написвайки, че „за заместник министър бил назначен автор на жълтия сайт АФЕРА“.

Зюмбюлевият наемник на „етичната“ Венелина Гочева едва ли знае как същата тая „етична“ Венелина Гочева пътека беше направила преди време, когато трябваше да „спасява“ вестничето 24 часа от заличаване, да кара други нейни наемници непрекъснато да ми звънят по телефона и да ме канят на среща, защото тогава пак единствена АФЕРА написа истината за „сделката с 24 часа“, която впоследствие стана факт! Зюмбюлевият наемник, който нарича сайта АФЕРА „жълт сайт“ едва ли има хабер как АФЕРА не само че не беше „жълт“ сайт за „етичната“ му „чорбаджийка“ Венелина Гочева, ами чак и приятелката и Петя Славова ми звънеше, за да ме умолява да не нападам „етичната“ Гочева, щото спасявали „вестника“, демек „свободата на словото“… Е, видяхме как го „спаси“ и как лъсна с кредитите си от КТБ.

Всичко от това, което написа АФЕРА стана факт. Включително и ЗАВИСИМОСТТА НА 24 ЧАСА, РЕСПЕКТИВНО ВЕНЕЛИНА ГОЧЕВА,  ОТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ.

Същата тази „етична“ Венелина Гочева ЗАБРАНЯВА И СВАЛЯ ИНТЕРВЮ НА ШЕФ НА НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ, КАКВАТО Е БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС. Щото на Пеевски тая институция не му е удобна и трябва да я затрие.

Наскоро същото това вестниче „24 часа“ на „етичната“ Венелина Гочева изпищя контролирано със заглавие: „Кражба на века!“, описвайки по литературни мистификации на „криминалисти“, кражбата в имот на братята Красимир и Димитър Илиеви. И „контролирано“ изписа толкова много лъжи и тъпотии, че „етичния кодекс“ на Гочева тесен ще е за нейната душа, ако вземе да се яви пред съда, като подсъдима за клевета.

Впрочем, този случай умишлено още не сме разкостили в сайта АФЕРА. И ще ви кажем защо. Защото НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО и тепърва ще става ясно КОЙ контролирано раздуха лъжите по „кражбата на века“ и всъщност КОЙ я направи.

Вчера пък във вестничето на „етичната“ Венелина Гочева цъфна и умопомрачителното заглавие: „Шефът на силистренската полиция задържа сам пушещи трева в училищен двор в Тутракан“. В дописката тая „фундаментална новина“ се нарича „екшън“. Впрочем, тази изумяваща дописка е своеобразен „дърварски пиар“ – отговор на поредицата от публикаци в сайта АФЕРА за афери, прикриване, стъкмяване и откровени лъжи на полицията в Силистра, начело със същия тоя директор на силистренската полиция, дето задържал „сам“ /ах, какво „геройство“!/ пушещи трева в училищен двор.

Читателите трябва да са наясно що за ДЖУРналистика се прави от КОЙ „етичният“ „вестник“ на Венелина Гочева и да си направят избора дали изобщо да го отварят. Камо ли да го купуват.

А съдиите, следващият път като приемат като „доказателство“ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ „ЕТИЧЕН КОДЕКС“ НА МЕДИИТЕ, да знаят с що за корпоративен лицемерен бълвоч си имат работа. „Етичен“ кодекс  – само когато работи в полза на КОЙ, разбирай Пеевски & с „огледалния му образ“ Бойко Борисов. Всички останали, които не се харесват на КОЙ – „етично“ ги забраняват, „етично“ ги квалифицират като „жълти“ и „етично“ ги храчат.

Веселина Томова

«