« Върни се назад Публикувано на 03.06.2022 / 9:15

ЕРДЖАН ЕБАТИН: ЧОВЕК ОТ „ПП“ МИ КАЗА: „ТОВА, КОЕТО НИ КРЕПИ, Е АЛЧНОСТТА, КОЯТО ИМАМЕ!“. РЪКОВОДСТВОТО НА „ПП“ ЗАЩИТАВА ЧУЖД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ В ТОВА! ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА АЛТЕРНАТИВА ЗА ДА ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ! /ВИДЕО/

Депутатът от ДПС Ерджан Ебатин пред Пик със знаково интервю:

….Хазарта показа всъщност себе си. Това му е нивото. И нивото на цялостната сегашна власт. В този жест – средния пръст, те показват среден пръст на цялото българско общество.

…Управляващите дори си нямат на  представа какво е власт, какви са параметрите. Едно е да искаш власт, друго е да знаеш как да я вземеш, трето е въобще да знаеш как да я упражняваш. Ясно е, че те намериха отговори на първите два въпроса, но начинът, по който опредметяват властта, е нещо абсолютно чуждо за тях. Това, че имаш бизнеспрофил в образованието, независимо къде си го завършил, не е абсолютно достатъчен критерий да можеш да упражняваш една власт….

….Тази власт се крепи, както ми каза един мой познат от редиците на „Продължаваме промяната“: „Това, което ни крепи, е алчността, която имаме“. Това беше казано между нас. Това и филтър и показател на какво се крепи в момента тази власт.

…В обществото има определени натрупвания. Може би в момента трябва да се изгради определена алтернатива, за да може хората отново да излязат на улицата… Най-вече трябва да се промени формулата, по която се създава едно управление. Липсват всякакви ценности. Дори в пленарна зала те са в противоречие за начина, по който трябва да се управлява държавата. Но въпреки това властта има стабилна конструкции и все още се държи, защото всеки е хванал собствения си сектор. – На БСП например е оставен оръжейният сектор, където те си правят определен бизнес. Оставено им е земеделието, където въртят кадрови назначения. Оставена им е социалната политика, където имитират загриженост за социалните нужди на бедните прослойки в населението. И те няма да се откажат доброволно от това. Защото това е свързано и с пари, и с назначения, и с всички неща, които дава една власт….

…Убеден съм, че това управление няма да изкара дълго.

…Не знам доколко, ако в настоящия момент този кабинет падне, дали ще има удачни алтернативи. Трябва да бъде създадена алтернатива, защото хората не припознават нито един политически субект и това трябва да се признае…

Сегашното управление си прави тежка гавра с обществото. А те продължават да имат самочувствието, че могат и ще продължат да управляват…

…Вие мислите ли, че Кирил Петков е адекватен? – Да си мисли, че новосформираната му партия ще стане член на АЛДЕ за сметка на ДПС. Той може да иска да конструира друг тип Слънчева система, да даде друг наклон на земната ос….

… Ръководството на „ПП“ работи за чуж национален интерес за това няма никакво съмнение!

Afera.bg

«