« Върни се назад Публикувано на 27.10.2014 / 21:12

ЕМИЛ ВАСИЛЕВ НАРЕЧЕ СЪДИИТЕ МАЛОУМНИЦИ ЗА ИЗДАДЕНА ПРИСЪДА, КОЯТО ПЛЕДИРАШЕ ИНАЧЕ СРЕЩУ „АФЕРА”!

ЕМИЛ ВАСИЛЕВЕмил Василев, който е адвокат на Яне Янев, и който се явява като негов защитник по делото „Яне Янев срещу сайта АФЕРА”, заради това че сайта АФЕРА препечата статус на Мишо Шамара от Фейсбук насочен срещу лидера на РЗС, написа на стената си във Фейсбук скандален коментар. Междувременно, по време на делото на първа инстанция срещу сайта АФЕРА адвокат Емил Василев нагло излъга съда, че нямал профил във Фейсбук.

АФЕРА бе осъдена на първа инстанция от една съдийка Геновева от ВРС по казуса „Яне Янев срещу АФЕРА”, заради това, че АФЕРА препечатала статус на Мишо Шамара от стената му във Фейсбук, от който Янето се обидил.
По време на съдебните заседания категорично стана ясно, че препечатаната позиция е на Мишо Шамара, че той не се отказва от нея, през цялото време обаче същият Емил Василев пледира яростно сайта АФЕРА и Веселина Томова да бъдат осъдени, именно заради позицията на Мишо Шамара написана във Фейсбук.
Делото предстои да бъде гледано на втора инстанция.
Междувременно, днес същият Емил Василев, който заедно с Яне Янев е фиксиран в сайта АФЕРА, написа на стената си във Фейсбук:
Емил Василев
1 час •
А, ве, малоумници! Бихте ли ни оставили поне във Фейсбук да говорим, каквото мислим? Пълно малоумие на Старозагорските магистрати. Абсурд е за постване в социална мрежа някой да бъде осъден. Вие не сте у ред, другари Старозагорски магистрати. Дано да не е вярно, иначе срам и резил! Нямате ли си достатъчно престъпници за съдене, та си уплътнявате времето със съдене за публикации във Фейсбук?!
Коментарът му е по повод издадена присъда от Окръжния съд в Стара Загора, който е потвърдил присъда на Районния съд срещу областния лидер на „България без цензура“ Янко Янков. Янков бе признат за виновен в това, че е нанесъл публично клевета в социалната мрежа Фейсбук на Илиян Илиев, продуцент и водещ на предаването „Социални диагнози“. Янков е писал във Фейсбук в периода 26-27 август 2013 година. Беше му наложена глоба от 2000 лв, която трябва да заплати на Илиев, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди.
Още при издаването на присъдата на първа инстанция от съдийката Геновева от ВРС, присъда с много странни митови, меко казано, предупредихме, че гилотината на цензурата се стоварва със страховита сила срещу всички, които изразяват позицията си свободно.
Тогава същият Емил Василев в жълтакавата медия на Недялко Недялков квичаха от радост, че осъдили АФЕРА, невчасови, че утре и тях това ги чака.
Днес Емил Василев нарича съдиите малоумници за присъда, която той неистово пледираше срещу АФЕРА.
Е, да се готви Емил Василев като следващ. Нищо, че „нямал” профил във Фейсбук.
Afera.bg

 

«