« Върни се назад Публикувано на 23.06.2011 / 10:03

Експерименти на ГЕРБ на чужд ГРЪБ

Пенсионна система, в която липсва справедливост, обрича на полугладно съществуване милиони българи, без да му хрумне на крупния магистралостроител, че нещо трябва да се прави по въпроса, след като пенсиите са 60-70 евро. И само пенсиите ли?

Едва ли не трябва хората да го чакат като цар, че да реши да им отпусне полагаемото… И ето какво роди велемъдрия ни народен водач – да увеличи вдовишките добавки два пъти? Защо не на най-бедните и бедстващи с 136 лв. българи, а точно вдовишките? Звучи някак по социално, нали? А и засяга предимно неговите любими кадри с фуражки.

Дянков пък се изказа, че било дискриминация, ако не се вдигнели пенсиите на всички поравно. Но ако пенсията на пенсиониран полковник от ДС е 700-800 лв, то на една селска женица, дето е блъскала с мотиката на текезесарския блок за 3 лв дневна надница, е около минимума. Вярно, селяните си гледат картофи и животни – и винаги могат да се спасят от гладна смърт с няколко филии със свинска мас.

Но какво да прави една болна разведена жена примерно, на която т.нар. лекари са предписали скъпи медикаменти, а тя не разполага с контрабанден канал за цигари, нито с роднина виден активист в ПП Герб? Решението е да мине на пасти, съчетани с лечебен глад. Или пък за запали БМВ-то и да отскочи по магистралата до някоя по евтина дестинация.

Или да тегли бърз кредит като заложи единствения си апартамент, придобит по законен начин, според Сметна палата. Но всичко това отпада засега – за след изборите. Ако народът се навие пак да гласува за ПП Герб – тогава ще има и бонус, сега да трае за зелена трева и тринадесета заплата.

Пък и спортната зала глътна доста пари, а спортните галфони изнемогваха досега без стадиони. Въобще всички страдаме. Но засега всичко се отлага за след изборите. И ако тогава ПП Герб, воглаве с Б.Б. спечелят /изборите/, то берете китки и здравец…

ПП. Предлагам безплатно нова масова мантра, която да ни помага да ходим изпъчени:
Герб – ти мислиш за всичко, с теб сме по-силни, здрави и сръчни!

Иван Сухиванов
www.svobodata.com

«