« Върни се назад Публикувано на 02.02.2014 / 20:37

ЕКСЛУЗИВНО! 6 ГОДИНИ БОПАДЖИЯ,/СЕГА В ДАНС!/,КОЙТО „БОРИ“ КОРУПЦИЯТА – С НИТО ЕДИН СИГНАЛ! СЪПРУГАТА МУ И СЕСТРА МУ – НА РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ В ОБЩИНА – ВАРНА, КОЯТО ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВА!

 

Бившият подчинен във Второ РПУ на лично назначените от вътрешния министър директор на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков и Валентин Тренев – Пламен Петров 6 години като служител на БОП – Варна работи по линия „корупция в държавната и местната администрация“. За тези години Пламен Петров, сега преминал на работа в ДАНС – Варна, НЕ Е ОТРАБОТИЛ НИТО ЕДИН СИГНАЛ за корупционни и други противозаконни дейности, извършени от служители на Община – Варна. Скандално и шокиращо е, че съпругата на „борещият“ бездействено корупцията Пламен Петров – Дора Петрова работи в Дирекция „Контрол и санкции“ в Община – Варна, а сестра му Десислава Георгиева е и.д. директор в Дирекция „Култура и духовно развитие“ – с установени нарушения и порочни практики.

Защо години наред във Варна няма нито една разработка и нито акция за корупция по високите етажи на местната общинска и държавна власт?! Този въпрос АФЕРА задава риторично непрекъснато.

И прокуратура, и МВР, и ДАНС са неми и глухи, въпреки стотиците милиони брутално откраднати от Общината, чрез сделки, обществени поръчки и мащинации.

В свое разследване АФЕРА установи потресаващо скандални факти, свързани с УМИШЛЕНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ на органите на МВР, ДАНС и прокуратурата.

Пламен Петров, бивш подчинен на Чавдар Нанков и Валентин Тренев, докато те са шефове във Второ РПУ, като служител на БОП – Варна при ГДБОП – МВР, е работил без прекъсване по линия „корупция в държавната и местната администрация“.

Чавдар Нанков – „Барби“/ „Чавката“ и Валентин Тренев – „Ебати“ бяха натрапени на варненската вътрешна дирекция съответно като директор на ОД на МВР – Варна и шеф на „Вътрешна сигурност“ лично от вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Днес Пламен Петров вече работи в ДАНС – Варна!

Пламен Петров шест години се подвизава по линия „корупция в държавната и местната администрация“ в БОП – Варна. По вътрешни нормативи в МВР,  този ресор на работа изисква от служителя инициативност и комбинативност при осъществяването на контакта с местната администрация с цел противодействие и превенция на злоупотребите и корупцията, ширещи се по тези места, където служителите на местната власт злоупотребяват с предоставените им правомощия.

Периодът, в който Пламен Петров се е изявявал в структурата е повече от 5-6 години и за този период не е отработил нито един сигнал за корупционни и други противозаконни действия, извършени от служители на община Варна.

През тези години, като единствен служител в този ресор, Пламен Петров под давление на прекия си началник Николай Николов, /последният началник на БОП – Варна, понастоящем младши агент в ДАНС – Варна/, е докладвал в прокуратурата не повече от 2 сигнала, касаещи Община – Варна, които обаче преди това са били публикувани в интернет сайт и местен вестник, т.е. ги е докладвал по принуда, след като вече са станали обществено достояние.

Обяснение за пасивното отношение на изпълнението на вменените му задължения спрямо Община – Варна, може да бъде онагледено с обстоятелството, че докато Пламен Петров „бори“ корупцията в Община – Варна, съпругата му Дора Петрова работи в Дирекция „Контрол и санкции“ в Община – Варна, /най-важната дирекция, която следва да установява нарушения и нередности/, а сестрата на Петров – Десислава Георгиева е и.д. директор в Дирекция „Култура и духовно развитие“.

В Дирекцията, оглавявана от сестрата на ченгето „борещо се с корупцията“, са установени безброй нарушения  и други порочни практики, видно от писмо, написано от варненски общественици и културни деятели до кмета, председателя на Общинския съвет – Варна и ПК „Култура и духовно развитие“ с настояване за разследване по отношение на Петрова, Георгиева и Ганчев.

Писмото е от 9.12.2013 година и АФЕРА го публикува.

Оказва се, че служителят на БОП – Варна /сега в ДАНС/ Пламен Петров е следвало да събира информация относно закононарушения и други нередности, извършвани от служители на Община – Варна, като в това число влизат съпругата му и сестра му. Което се явява скандален конфликт на интереси.

Дали доводите пред началниците му за активното му „бездействие“ са били, че с работата си би навредил на жена си и сестра си?! И още по-шокиращото – неговите началници наясно ли са със съществуващия конфликт на интереси, изразяващ се в това, че изпълняването на служебните му интереси биха навредили на личните му такива и на семейството му?!

Как е преминал теста, за да влезе при това положение от ГДБОП в ДАНС Пламен Петров, след като шест години само АФЕРА да бе чел и преписвал, щеше да отработи поне един сигнал, а вместо това е свършил работа – НУЛА?!

Възможно ли е Петров да е толериран от ръководството му с оглед други интереси и облаги?

Наличието на зависимости, почиващи на личен интерес, ограничава по естествен път МВР или друга правоприлагаща структура да осъществи контакт със служители на общината, които от своя страна да имат доверие при обмен на информация в защита на обществения интерес. В прав текст казано – тези зависимости брутално пречат на оперативната и агентурната работа.

Отделно, Дора Петрова по инициатива на съпруга си Пламен Петров и по своя такава, проявявала нездрав интерес към лични контакти на служителите на Община – Варна, за които се счита, че са потенциална заплаха и могат да дискредитират частните им интереси, сочи оперативна информация, доверена на АФЕРА.

Пламен Петров, от своя страна, преди около 3 години / по това време е на власт ГЕРБ/, е търсил чрез посредничество партийна подкрепа от властимащата тогава партия, за да остане съпругата му на работа и по-конкретно на същата позиция, когато са констатирани нарушения в дейността и.

Не е ясно как един деполизитиран служител на МВР ходи при политическа партия.

Ако някой все още се надява, че след години наред абсолютно бездействие във Варна ще бъде направена поне една разработка и реализация за корупция в Община – Варна, да забрави.

Лицето, което години наред не е свършило нищо подобно, въпреки че това е била работата му, за която плащат данъкоплатците, а жена му и сестра му са се подвизавали в общината, вече е в ДАНС.

А там пламенпетровци – с лопата да ги ринеш.

Afera.bg

 

//
//

«