« Върни се назад Публикувано на 06.04.2014 / 12:31

ЕКСЛУЗИВНО! ЧЕНГЕТА СЕ ИЗГАВРИХА С ЖУРНАЛИСТ, БИЯТ МУ ШАМАРИ, АРЕСТУВАТ ГО. СКАЛЪПВАТ МУ „ХУЛИГАНСТВО И ОБИДА КЪМ ВЛАСТТА”!

 

В петък – 4 април 2014 година, към полунощ варненски полицаи сътвориха поредната изцепка. На журналиста Георги Александров, който е заедно с приятели в заведение му става лошо и е изведен от един от приятелите си навън в градинка, откъдето е повикана линейка. Няколко дни преди това Георги Александров е с ниско кръвно. Не е пиян. Заедно с линейката пристига и патрул на варненската полиция. Георги Александров моли да бъде закаран до „спешното” и да му ударят инжекция, защото се чувства зле, вместо това обаче ченгетата го наричат „клошар”, обиждат го, държат се арогантно, на което Александров отвръща: „Ще се обадя на директора на полицията Чавдар Нанков, за да му кажа как се държат подчинените му полицаи с гражданите”. Едно от ченгетата забива шамар на Георги Александров. И след това изречение започва ужаса!

„Сега ще видиш ти на кого ще се обаждаш! Сега ще ти спретнем едно дело и ще видиш!”, отвръща единият полицай на Георги Александров.  

След като е ударен от полицая, на Георги Александров са сложени белезници и в 0,30 часа на 5 април 2014 година – събота той е отведен в ареста на Първо райнно управление във Варна.

От 0,30 часа до 12 часа наобяд на 5 април на Георги Александров не е даден достъп и възможност да се обади на адвокат или на свой близък.

Едва в 12 часа на 5 април 2014 година Георги Александров звъни на своя колежка с молба да му прати адвокат.

След като е бил прибран в ареста журналистът е бил съблечен гол, за да бъдел „проверяван за наркотици”. Такива, разбира се, не са открити.

В 15 часа на 5 април 2014 година Георги Александров вече е с повдигнато обвинение за „хулиганство и обида към властта” и той е освободен при пристигането на адвокат Бранимир Балачев.

Ченгетата твърдят, че Георги Александров ги бил псувал, което обаче не отговаря на истината.

Така вместо да получи медицинска помощ, защото се е чувствал зле, Георги Александров се отзовава в ареста като на всичкото отгоре му повдигат и обвинение.

АФЕРА пита основателно – ами ако момчето беше зле и с болест, и ударен от полицая беше умрял, как щяха да скалъпят „хулиганството и обидата към властта” полицаите, или „самоотбрана”?!

Нито вътре в заведението, нито отвън е имало някакъв скандал, конфликт или спречкване.

Озлобяването на полицаите е било „отключено” очевидно от споменаването на името на директора на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков и те са арестували Георги Александров без да е извършил никакво престъпление.

АФЕРА ще следи случая изкъсо. АФЕРА вече алармира ръководството на МВР за порочната практика в морската столица, когато полицаи сгафят, моментално да образуват дело срещу лицето, с което са сгафили.

Подобен случай имаше наскоро и с Лъчезар Братоев.

АФЕРА основателно, базирана на свои брилянтни източници, се опасява, че в момента във варненската вътрешна дирекция на МВР се чудят как да излязат от поредното си безумие и сега срещу журналиста Георги Александров ще бъдат изправени куп  „вещи” „свидетели” с полицейски значки.

Втори ден след скандалния случай, директорът на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков не е намерил сили и адекватно поведение да покани журналиста, за да чуе от него извършено ли е полицейско насилие, и да го изслуша.

АФЕРА настоява за безпристрастно разследване по случая.

Задържахме умишлено 24 часа информацията за скандала единствено за да дадем възможност на директора на ОД на МВР – Варна да изясни случая и да спре всякаква възможност за скалъпяване на показания и действия, както и да провери действията на поверените си полицаи.

Днес обаче, след като имаме информация, че се правят опити журналистът Георги Александров да бъде изкаран едва ли не „бандит”, включително и с бъдещо манипулиране на информация по случилото се от страна на полицията, сме безкомпромисни.

И още нещо: нека бъде проверено и как ще влезе този безобразен случай в статистиката на ОД на МВР – Варна като „разкрито престъпление“!

Afera.bg

 

«