« Върни се назад Публикувано на 09.06.2014 / 19:29

ЕКСЛУЗИВНО! СКАНДАЛА МЕЖДУ БСП И ДПС ЗАРАДИ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ! СТАНИШЕВ СЛАГА НА МАСАТА НА ДОГАН ВСИЧКО ЗА ЙОВЧЕВ. ДНИ ПО-КЪСНО ЦВЕТЛИН & ЯНКИТЕ ПРЕЦАКВА И СОКОЛА.

 

АФЕРА разкри канавата на разтрисането на политическата ситуация у нас и скандала между БСП и ДПС, който доведе до позицията на ДПС за предсрочни парламентарни избори. Още от първия ден на правителството „Орешарски“, АФЕРА многократно предупреди, че именно фигурата на Цветлин Йовчев ще торпилира това правителство. Преди Лютви Местан да обяви позицията на ДПС за предсрочни избори е имало среща между Сергей Станишев и Ахмед Доган. Основният препъни-камък на тази среща е била темата „Цветлин Йовчев“. Станишев е поставил на масата пред Доган шокиращи факти за Цветлин Йовчев, включително касаещи обвързаности чрез фирми и договори с „Южен поток“. „Който и да е друг дайте, само да не е Цветлин Йовчев!“, категоричен е бил Станишев. Доган обаче до финал е стоял зад Йовчев: „Той е поел ангажименти“. Дни по-късно, точно чрез американците, Цветлин Йовчев прецаква и Сокола.

На срещата с Доган Станишев е предоставил скандални и шокиращи факти и данни за преплетките на Цветлин Йовчев, разказал е на Доган и за обвързаностите му с фирми и американски интереси, както и такива, касаещи „Южен поток“.

Станишев е поставил на масата и разкрития, които касаят Цветлин Йовчев и като вътрешен министър, които меко казано са шокови и тепърва ще излизат в публичното пространство.

Залогът е бил именно „главата“ на Цветлин Йовчев.

„Дайте някой друг, който и да е, само не Йовчев!“, категоричен е бил Станишев, научи АФЕРА от свои брилянтни източници.

Доган обаче е отвърнал, че продължава да стои зад Йовчев, и че „Цветлин Йовчев е поел ангажименти“.

Така се стига до разлома. Станишев е бил безкомпромисен, Доган също – и двамата на различни позиции обаче по отношение на Цветлин Йовчев.

Веднага след тази гореща среща, идва пресконференцията на Лютви Местан с оповестяването, че ДПС е за предсрочни избори.

Станишев отново дава „глътка въздух“ на Местан с „бля-бля“ позиция за „задължително гласуване“, въпреки че е ясно, че това няма как да се случи на предстоящи избори, тупайки топката.

И докато политическата ситуация се нажежава и медиите истерично гърмят, плъзгайки се по лайсната, без да имат представа за истинския конфликт, Цветлин Йовчев прецаква и самия Доган с „пласмента“ с американските конгресмени, след срещата с които Орешарски се изцепва за „Южен поток“.

Според брилянтните източници на АФЕРА, Орешарски е бил притиснат от „американската цветлинйовчева компания“, че наяве ще лъснат договори на фирми, в които прозира и негово лобиране. Включително и с „Газпром“.

Делян Пеевски също е прецакан, както и ДПС, а най-вече Ахмед Доган, който докрай е смятал, че с Цветлин Йовчев може да се говори мъжки.

Така Йовчев, за когото АФЕРА написа далеч преди да стане вицепремиер и вътрешен министър, че е в пряка „американска зависимост“, моделира и последните събития около „Южен поток“.

Духът обаче вече е излязъл от бутилката и тепърва ще лъсват „флашки“ с договори, включително и за „лоялната“ дейност на Цветлин Йовчев. Както и за задкулисието му в МВР, което надлежно е докладвано с доказателства пред Станишев, който ги е стоварил на масата пред Доган.

Още от първия ден на това правителство, АФЕРА написа, че ако някой го свали от власт, това ще е Цветлин Йовчев. Човекът, който бе симетрично пласиран към ГЕРБ /Борисов/ и ДПС /Доган/, прецаквайки Станишев и БСП, предавайки покрай „Южен поток“ и Сокола, на практика връща Бойко Борисов на бял кон.

Разбира се с участието на американските специални служби.

Afera.bg

 

 

«