« Върни се назад Публикувано на 27.02.2014 / 10:29

ЕКСЛУЗИВНО! САМО В АФЕРА!:ПОЛИЦИЯ НАХЛУ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА И ОБЩИНСКА БАНКА!

 В момента има полиция в Столична община и Общинска банка, разкри АФЕРА. Акцията е свързана с кокаиновия канал, разбит от българските и френските служби. Орлин Алексиев, който е общински съветник от ГЕРБ бе тарашен преди дни заради оперативна информация, че има касание към канала.

Все още няма официална информация за акцията. Пред сградата на Столична община и Общинска банка, който се намира на съседната улица, има няколко служебни автомобила на МВР.

Представител в Общинска е именно Орлин Алексиев. Вчера той на брифинг изплака, че можели „да му подхвърлят нещо“, което си е чист абсурд. Очевидно ченгетата ровят за документи, свързани с дейността на Алексиев.

Както е известно по сигнал от България френските власти задържаха кокаин, пристигнал от Латинска Америка.1400 кг чист кокаин на стойност 273 млн. евро. е бил произведен в Боливия и предназначен за Западна Европа. Кокаинът в пакети по 5 кг бил скрит в резервни гуми, натоварени на камион, участвал в рали „Дакар“. Той пристигнал с кораб от чилийското пристанище Валпараисо, превозващ автомобили, участвали в ралито. На френското пристанище Хавър са арестувани двама испанци, чиято роля е била на мулета. 

В България обиски имаше в автокъщата на Орлин Алексиев, в заведенията му бяха горени документи, свързани с ралито. Тогава той каза, че горените документи били свързани с Общинска банка.

Акцията на МВР се извършва във връзка с досъдебно производство образувано от прокуратурата.

afera.bg

«