« Върни се назад Публикувано на 05.03.2014 / 19:50

ЕКСЛУЗИВНО! ПОТРЕСАВАЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ПРОКУРОРКА И ЕКСЧЕНГЕ, СЕГА СЪДИЯ – СКАЛЪПИЛИ „ОТВЛИЧАНЕТО НА БЛИЗНАКА” ОТ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!

 

АФЕРА подготвя подробен, конкретен и обстоен сигнал, който ще бъде надлежно предаден лично на главния прокурор Сотир Цацаров. Шест години след разследването на АФЕРА по безобразията, вършени от висши прокурори и полицаи, във връзка със скалъпването на т.нар. „мега” дело във Варна, истината започва да лъсва по-страшна и от това, което през годините сме публикували. Пред АФЕРА за първи път проговори служител на ДАНС, който е извършвал разследването за престъпните прийоми, с които е манипулирано варненското „мега” дело. Разработката е огромна като обем, в нея има купища СРС, от които лъсва и грандиозната ПРЕСТЪПНА ЛЪЖА, измислена от варненската прокурорка Стефка Якимова, бившият шеф на вътрешната дирекция на МВР – комисар Димитър Димитров, и станалият впоследствие „дежурен свидетел” по всички „знакови“ дела – Светлин Иванов – Близнака, за „отвличането” на Близнака от Алексей Петров.

През декември миналата година по делото „октопод” с главен обвиняем Алексей Петров като свидетел се яви бившият директор на областната дирекция на МВР – Варна комисар Димитър Димитров. Димитров бе призован като свидетел след като по делото „октопод” в качеството му на „защитен свидетел” Светлин Иванов – Близнака е дал показания, че е бил отвлечен от Алексей Петров „и ДАНС” в столицата през декември 2008 година. Според показанията на Близнака целта на отвличането е било да му бъде въздействано, заради участието му в „мега” делото във Варна, касаешо един от обвиняемите по него тогава – Веселин Данов.

В други свои показания пак по делото „октопод”, наред с куп налудничави теории, Близнака твърди и че именно Алексей Петров поръчал на Антон Петров – Хамстера да отвлекат и да намушкат в задните части наблюдаващата прокурорка по варненското „мега” дело Стефка Якимова.

В показанията си Близнака твърди, че „Алексей Петров и ДАНС”  са го отвлекли през декември 2008 година, като според него са го „въртели с автомобил из столицата”.

В съда пред съдебния състав по делото „октопод“ бившият шеф на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров потвърждава показанията на Светлин Иванов – Близнака, като твърди, че са били заедно с него и прокурор Стефка Якимова – в хотел „Родина” в София, и че Близнака не се прибрал цяла нощ, а на сутринта им обяснил, че го е отвлякъл Алексей Петров.

Екскомисар Димитър Димитров пред съда каза още, че се обадил на Борис Велчев, който пък говорил с Петко Сертов и после Велчев казал на комисаря Димитров да смята случая за приключен.

На 20 януари 2014 пред съда по делото „октопод” като свидетел бе призована журналистката Веселина Томова, която бе разпитвана във връзка със Светлин Иванов – Близнака и отношенията и с него, с ДАНС, както и обстоятелствата, при които лично тя е изпратила Близнака в централата на ДАНС в столицата.

В продължение на шест години АФЕРА прави свое разследване за порочното престъпно „разследване” и скалъпване на варненското „мега” дознание, прерастнало по-късно в „мега” дело, като изнесохме цяла камара доказателства, обстоятелства и факти, които доказват, че делото бе плод на манипулативни прийоми, извършвани от прокурор Стефка Якимова и бившият директор на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров.

Още тогава предупреждавахме, че това е първото „мега“ дело, станало „матрица“ за по-нататъшните скалъпени шумни процеси, угодни за властовите интереси.

Журналистката Веселина Томова месеци наред работи заедно със служители от ДАНС по разкриване на прокурорско-полицейските престъпления, които обаче не доведоха до реализация, благодарение на абсолютната липса на воля и решителност от страна на ексглавния прокурор Борис Велчев, както и подопечните му прокурори, запознати с безобразията.

Пред АФЕРА за първи път проговори служител на ДАНС, който е извършвал разследването за престъпните прийоми, с които е манипулирано варненското „мега” дело. Името му пазим в редакцията. Той е участник в огромна по обем и съдържание секретна разработка на ДАНС, в която участие има и АФЕРА, и Веселина Томова.

Агентът на ДАНС потвърди пред АФЕРА, че в разработката, по която са работили, има купища СРС-та засечени между прокурор Стефка Якимова, Светлин Иванов – Близнака и комисар Димитър Димитров.

СРС-тата са шокиращи и в тях едно към едно лъсва начина, по който е било ИЗМИСЛЕНО И СКАЛЪПЕНО „ОТВЛИЧАНЕТО” НА БЛИЗНАКА ОТ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ПО ЗАРЪКА НА ПРОКУРОР СТЕФКА ЯКИМОВА И КОМИСАР ДИМИТЪР ДИМИТРОВ.

От специалните разузнавателни средства става ясно, че е проведен разговор между прокурор Стефка Якимова и Светлин Иванов – Близнака в началото на февруари месец 2009 година, а НЕ ДЕКЕМВРИ 2008 година, както твърдят в показанията си Близнака и комисар Димитров по делото „октопод”, че Светлин Иванов е бил отвлечен от Алексей Петров.

В началото на февруари 2009 година Светлин Иванов – Близнака е очаквал да му уредено официално разрешително за притежание на оръжие /пистолет/, което е станало със съдействието на прокурор Якимова и комисар Димитров. Апропо, през това време Близнака продължава да върти престъпната си дейност под чадъра на прокурори и полицаи.

Близнака настоява пред прокурор Якимова да му „изпълни мечтата” да има законен пистолет, а тя му отвръща, че „всичко е готово. А ти кога ще изпълниш моята мечта?”. Близнака и отвръща – „за мечтата ти да наредя оня човек, на когото името му започва с „А” ли?”, при което прокурор Якимова потвърждава, че това е „нейната мечта”.

Човекът, чието име започва с буквата „А“ е Алексей Петров.

Близнака казва, че е готов това веднага да се осъществи, при което се договарят да тръгнат „още утре за София”. Единственото, което го притеснява е, че „вали дъжд”, който ще попречи на скалъпената театрална измислица.

От СРС-тата става ясно, че впоследствие има среща и с комисар Димитър Димитров и „тройката” /прокурор Якимова, Близнака и шефът на ОД на МВР Димитър Димитров/ обсъждат „отвличането”, но притеснението е, че след като уж Близнака ще бъде „отвличан” от Алексей Петров в някаква гора, а вали дъжд, той ще трябва да се яви, заведен от тях при наблюдаващия от ВКП прокурор по варненското „мега” дело Евгени Диков, целия в кал, изпоцапан, за да хване дикиш. Нали все пак е влачен „отвлечен“ из гори и храсти?!

На следващия ден за София пътуват прокурор Стефка Якимова със Светлин Иванов – Близнака, заедно с шофьора на комисар Димитър Димитров. И понеже не вали дъжд, много по-късно в скалъпените показания на Близнака, че е „отвлечен” от Алексей Петров, се появяват „поясненията”, че е бил „разкарван из столицата в автомобил”.

Всичко това е прихванато от служители на ДАНС, работили по разработката за порочността на работата на прокурори  и ченгета по варненското „мега” дело.

На практика прокурор Якимова и комисар Димитър Димитров използват Близнака И за да им се сбъдне „мечтата” да „наредят” Алексей Петров.

В СРС –тата е засечен Близнака на по-късен етап, когато той сам казва на прокурор Якимова, че: „изпълних всичко каквото искахте от мен.

В съда по делото „октопод” бившият шеф на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров излъга вече в качеството си на съдия от Шуменския окръжен съд.

АФЕРА и Веселина Томова в продължение на шест години се борят истината за потресаващите действия на прокурори и полицаи по варненското „мега” дело, на места по-отвратителни от прийомите на самата мафия, срещу която уж се борят, да видят бял свят и всички действащи лица в тях, облечени с власт, да си понесат отговорността.

Вместо това, с идването на ГЕРБ на власт и лично на Бойко Борисов, и Цветан Цветанов, комисар Димитър Димитров бе наречен от Цветан Цветанов „достоен офицер”, а Стефка Якимова се издигна в ранг апелативен прокурор  и бе прикрепена към любимото дело на Цветанов „килърите” при приятелката му прокурор Ася Петрова.

За да не продължава зависимостта на тези магистрати, която бе толерирана по времето на управлението на ГЕРБ с абсолютното неглижиране на работата на ДАНС по случая и изключително сериозната им разработка, спряна от прокуратурата за реализация, АФЕРА ще изпрати сигнал лично до главния прокурор Сотир Цацаров, както и до Инспектората на Висшия съдебен състав, с настояването незабавно да се запознаят със секретната разработка на ДАНС, потулена от тогавашния главен прокурор Борис Велчев.

В самата разработка има шокиращи факти, специални разузнавателни средства и записи, касаеши изумителни действия на прокурор Стефка Якимова, комисар Димитър Димитров, ченгета и магистрати по скалъпване, измисляне на престъпления, правене на умишлени мишени от определени лица, включително и чрез „пускането на слухове за тях, имаме хора, които да пишат коментари в АФЕРА“.

„Детайлът” с ПРЕСТЪПНОТО СКАЛЪПЯВАНЕ НА ЛЪЖАТА ОТ ПРОКУРОР И ВИСШ ПОЛИЦАЙ, ЧЕ БЛИЗНАКА Е БИЛ ОТВЛЕЧЕН ОТ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, публикуваме тъй като този „откъс” по делото „октопод” вече мина в съдебна зала.

На 10 март т.г. журналистката Веселина Томова е призована като свидетел по варненското „мега” дело с главен обвиняем Иван Славков.

Коректно Томова ще изчака и едва след участието си в процеса незабавно ще сигнализира главния прокурор Сотир Цацаров и Инспектората на Висшия съдебен съвет за документираната в секретната разработка ИСТИНА, която пишем от години.

Уточняваме, че онова, което сме изнесли като журналистическо разследване е само милиметър от видимото на айсберга, който иначе се крие разследването на ДАНС, и който надмина дори и нашите очаквания.

Ако и този път всичко бъде вкарано „в чекмеджето”, докато с лъжи и престъпни деяния на прокурори и ченгета продължават да бъдат мачкани човешки съдби обявени за престъпници, ще алармираме всички международни институции.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«