« Върни се назад Публикувано на 24.01.2014 / 15:22

ЕКСЛУЗИВНО! НОВАТА ЗАДАЧА НА ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА В БУРГАС Е ДА ОСИГУРИ ПОБЕДА ЗА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ. ПО ЗАПОВЕД НА ГЕРБ, ЛЮБИМИЯТ КОМИСАР НА ЦВЕТАНОВ ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКА, СКРИТА ОТ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ

 

Ето как Георги Първанов ще си осигури успех на евроизборите в Бургас. Шефът на бургаската полиция намачка грозно ДПС на местните избори по поръчка на ГЕРБ, сега ще повтори упражнението с БСП. Боко и Гоце пазят гърба на несменяемия шеф на РДВР-Бургас Милен Димитров. Новата му задача е да осигури победа за Георги Първанов на евроизборите. Любимият комисар на Цветан Цветанов, както бургазлии наричат Милен Димитров, успешно е изпълнил гнусна полит-поръчка на ГЕРБ за компрометиране и обезсилване на ДПС-Бургас. Скандалният случай до ден днешен остава скрит от министър Йовчев, алармираха жители на община Руен.

За добрата си работа, „капо ди тути капи“ на бургаския ъндърграунд получава статут на несменяем полицейски началник. Опиянен от политическото си безсмъртие, Димитров решава да се направи на мъж пред спрягания за негов изключително близък другар – старши полицай Красимир Петков. За да му направи кефа,

на 2 март 2013 г. той насъсква подчинените си от І РПУ да пребият беззащитна жена само защото ден по-рано дръзнала да се скара с отрочето на Петков.
Привидно между двата случая няма нищо общо, освен необяснимия политически и професионален комфорт, на който се радва Милен Димитров година след като ГЕРБ падна от власт.

Бургаски активисти на ДПС и БСП недоумяват защо министър Йовчев остава сляп за безобразията на подчинения си и отказва да го смени, както направи с други самозабравили се полицейски дерибеи.

Из партийните централи под сурдинка се говори, че Димитров дължал комфорта си на местен висш социалист, сочен за близък до отцепника Георги Първанов. Явно новата задача на Милен ще е в полза на пропрезидентската АБВ на евровота, шушукат стари партийци.

От ДПС пък се кахърят как на тези избори ще се бият хем срещу Бойко, хем срещу Първанов, а за благодарност вътрешният министър им отваря още един фронт, в лицето на „Миленчо Малкия“. Старите членове на Движението разказаха по каква схема ги е мачкало бургаското ченге тогава, но не изключват през май т.г. историята да се повтори.
Половин година преди последните кметски избори, комисар Димитров получава политическа поръчка от централата на ГЕРБ да удари по ДПС-Руен.

И то толкова силно, че да разцепи непробиваемата крепост на Сокола като отвори път за поне 5 съветника на Бойко Борисов в общината. МВР-шефът решава да уличи бедните и отрудени хорица в мащабна злоупотреба с еврофондове и насъсква по петите им копоите си от Икономическа полиция.

Безумната полицейска акция, проведена в периода декември 2010-септември 2011 г., трябвало да държи в страх и подчинение бургаския бастион на Доган, разказаха потърпевши. Сред тях е и доайенът на ДПС в бургаска област – 80 годишният общински съветник Сабри Мехмедали, наричан с почит от местния актив Сабри Бей.

Обвинението срещу него и съгражданите му гласи, че три поредни години местните земеделци са стопанисвали пасища, а са вземали субсидии като за обработваеми ниви. Стартира масово претърсване на домове, изземване на документи и нотариални актове, привикване в полицията, нерегламентирани разпити и още по-нерегламентирано сплашване, предимно на жени и старци. Най-апетитната мишена е достолепният Сабри Бей, който е живата история на Движението в Бургаска област и човекът, способен да привлече хиляди гласове в полза на партията.

„Крупната“ щета, която той и другите руенци са нанесли на републиканския и европейски бюджет, според ченгетата на Милен Димитров, е средно по 43 лева на семейство!!!!

Над 200 души осъмват с обвинения в злоупотреби и на стари години тръгват по съдилища и прокуратури.

Две години по-късно съдът оневинява голяма част от хорицата, сред които е и бай Сабри.

Любимият комисар на Цецо Цветанов обаче е преизпълнил амбициозната си задача. На последните местни избори ДПС губи цели 6 места в ОбС-Руен. Три от тях заемат членове на ГЕРБ, а останалите са разпределени между ренегатите на Касим Дал.

Докато разпъва чадър над изборните измами в полза на ГЕРБ, Милен Димитров разпорежда да пребият до смърт невинна бургазлийка и нейния приятел, издадоха колегите му от областната дирекция.

В жалбата си до Цветлин Йовчев от 24.10.2013 г., пострадалата Росица Георгиева разказва как в навечерието на Националния празник м.г., във фризьорския й салон без обяснение нахълтват трима униформени, които й дават да разбере, че Икономическа полиция ще я скъса от проверки.

След любимото предупреждение на всяка кука: „Ще видиш какво ще ти се случи от тук нататък“, буквално й размазват лицето с юмруци. Едва дошла в съзнание и още преди да се отърси от шока, със сетни сили заедно с приятеля си – пенсионираният военен Георги Карамарков, Росица отива в Първо РПУ-Бургас, за да подаде сигнал за полицейско насилие. Вместо помощ, там получават поредната серия полицейски побой, който едва не завършва фатално за армейския служител. Той е повален на земята и ритан в главата, корема и слабините повече от час, докато не изпада в безсъзнание.

 В това време един от копоите на Милен Димитров крещял по адрес на Росица: „Дръжте я тая курва“ докато продължавал да я млати където свари.
В коридорите на МВР-Бургас се знаело, че безпрецедентният по своята бруталност акт е разпореден лично от комисар Димитров. Причината? Ден по-рано клетата фризьорка имала неблагоразумието да направи забележка на група квартални хулиганчета, които я обиждали и псували седмици наред. За нейно нещастие, едно от келешчетата било дете на личния приятел на Милен – старши полицай Красимир Петков.

Безпрецедентната по своята бруталност гавра остава ненаказана и до днес, нищо че жалбата отлежава в канцеларията на новия министър.

Явно някой в държавата и в БСП има интерес Милен Димитров да запази поста си на всяка цена поне до евроизборите. И когато стане ясно, че БСП-Бургас, която е една от най-силните и монолитни червени крепости, е тотално превзета от АБВ, някои другари ще се сетят за любимото комисарче на Цветанов и Първанов.

Но ще е късно.

Митко Иванов

 

«