« Върни се назад Публикувано на 28.04.2014 / 19:23

ЕКСЛУЗИВНО! КАК СЕ РАЗРУШАВА МВР

 

В редакцията на АФЕРА се получи текст, който въпреки анонимността публикуваме дословно. В него се казва: „Истината е, че конците в кадровата политика на министерството се дърпат от шефа на политическия кабинет, член на същата дружинка – Георги Великов, контраразузнавачът, който стана известен със злоупотребите с агентурни средства и връзките си с чужди специални служби, факти доказани с документи от проверката извършена в ДАНС, преди уволнението му през 2008 год.  Сега всички служители, участвали в тази проверка са уволнени, а той, заради шуро-баджанашките си отношения с Йовчев е на власт. Той определя кой да бъде уволнен и кой назначен, както той се изразява, на принципа: „Който си плаща, остава, който не плаща, си заминава”. Този принцип действа и при всички проверки в МВР, които се извършват от Инспектората и Вътрешна сигурност на министерството.”

В редакцията на АФЕРА се получи текст, който въпреки анонимността публикуваме дословно:

„Ние официално, на пресконференция поискахме оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, заради неморалното и несъвместимо с професионалната етика поведение, при заплащане на наложената му глоба с електронен фиш, за превишена скорост. Никакви действия не последваха от това. Дадохме възможност на министъра да излезе с достойнство от ситуацията, но той не се възползва. С интерес ще проследим реакцията му и когато представим на обществеността и неплатения от Йовчев, акт за превишена

скорост.

Много бивши и настоящи служители на МВР и службите за сигурност, които бяха потърсени от нас, започнаха да ни предоставят информация за безбройните нарушения и престъпления, извършвани систематично и целенасочено от сегашното ръководство на МВР и лично от министър Йовчев.

Неговата оставка се иска основателно, не само от мен и създаваната от мен Гражданска академия, ген. Атанас Атанасов, политици от опозицията, но и от действащи служители, потърпевши от неговата дейност. Кой всъщност ръководи и контролира системата за сигурност в тази страна?

Настоящи агенти на ДАНС разказаха пред нас, как още през 1993 год, след

краткотраен курс за първоначална подготовка и започване на работата си в

НСС-МВР, плевенчанинът от Военно-морското училище е заявил увереността се в бъдещото си израстване в службите, въпреки „непрестижната“ си специалност на корабен инженер, или по-точно служител по поддръжката. Завършил е това, защото не му е стигнал бал, за да учи за капитан на кораб,  каквато била детската му мечта, но е имал подкрепата на другарите на баща му от Военното разузнаване. Те не са го взели при тях, заради роднинската връзка, но са го насочили към контраразузнаването и са го инструктирали да се придържа към правилната линия и да се обгражда с верни и предани другари, които да пазят гърба му, когато е необходимо. Такива били мижитурките от най-некадърния сектор на НСС, руския.

Там се е изградила цялата гей-дружинка, която сега управлява системата за сигурност в държавата ни – Цветлин Йовчев, Георги Великов, Владимир Писанчев, Васил Маринов и още няколко юнаци, утвърдили се на постове под мъдрото ръководство и закрилата на Иван Драшков.

Прав е ген. Атанасов за проблемите в кадровата политика на МВР, но той определя вината за това на Йовчев и гл. секретар Лазаров. Истината е, че конците в кадровата политика на министерството се дърпат от шефа на политическия кабинет, член на същата дружинка – Георги Великов, контраразузнавачът, който стана известен със злоупотребите с агентурни средства и връзките си с чужди специални служби, факти доказани с документи от проверката извършена в ДАНС, преди уволнението му през 2008 год.  Сега всички служители, участвали в тази проверка са уволнени, а той, заради шуро-баджанашките си отношения с Йовчев е на власт.

Той определя кой да бъде уволнен и кой назначен, както той се изразява, на принципа: Който си плаща, остава, който не плаща, си заминава”. Този принцип действа и при всички проверки в МВР, които се извършват от Инспектората и Вътрешна сигурност на министерството.

След като доцентът Йовчев се опита неуспешнно да прикрие нарушение на депутат от БСП, на който е съставен акт от органите на КАТ, с подобни задачи вече е ангажиран лично Георги Великов, същият този бивш агент на ВКР-ДС, с псевдоним „Кирязов“.

В началото на тази година той започва да осъществява натиск над служители от ОД-МВР, гр. Видин за прикриване на нарушение, извършено в нетрезво състояние от народния представител Михаил Миков. Дори е заплашвал двама от началниците, че ще им изхвърчат главите, ако нещо се разчуе.

Допуснал е обаче една грешка, започнал е да се интересува от други провинения на депутата, като е проверявал информация за самоубийството на една жена, настанена в психиатрично заведение, която преди смъртта си е твърдяла, че имала интимни отношения с Миков. Може би това ще изяде неговата глава! Защото Цветлин Йовчев е в отлични отношения с бившия министьр на МВР, Михаил Миков. Двамата са постигнали съгласие за прикриване на действията на Миков, по закупуване на кораби за Гранична полиция, ощетяващи в огромни размери държавния бюджет, за които информира бившия главен секретар, Валентин Петров.

Другият корифей, от дружинката, който управлява МВР е зам. министърът Васил Маринов, бившият представител на ДАНС в Брюксел. Това е същият служител, който за да вземе още 15000 евро, европейски пари, към заплатата си е представил декларация, че децата са му непълнолетни, което е парекселанс престъпление, изготвяне на документ с невярно съдържание с цел лично облагодетелстване. Тази информация може да бъде потвърдена от тогавашния директор на дирекция Правна в ДАНС и главен юрист консулт, Ангел Риджаков, който също вече е уволнен от агенцията. Точно на професионалните компетентности на Васил Маринов се дължи „успешното“ овладяване на бежанската криза, както и нелепото участие на МВР в операциите по линия на международно сътрудничество за пресичане на кокаиновите наркоканали.

Друг специалист в министерството е висшия професионалист и главен секретар, който също е контраразузнавач, дотолкова, че се срамува да си признае, че е завършил факултет „Полиция“ на ВИПОНД – МВР. По всяка вероятност това му е помогнало, когато е подписвал заповедта за използване на „баретите“, при задържането на психично болен човек, притежаващ оръжие. За тази акция, която е позор за МВР и за държавата ни, би трябвало той не само да си подаде оставката, но и да си скъса дипломата от Школата, такава глупост няма и по нискобюджетните холивудски екшъни. Само ще поясним, за изземването на оръжие от лица с психични разстройства се използват служители на охранителна полиция и се прилагат прости оперативни комбинации, като изключване на електричеството, спиране на водоподаването или инсцениране на пожар, за да се изведат лицата от сградата и да бъдат задържани. Нищо не налага и не е налагало при случая в Лясковец да се щурмува къщата и да се използва оръжие.

Просто на главния секретар му е била нужна псевдославата, която имаха други

главни секретари, а той не е притежавал, дори като командос.

Следващият брилянтен специалист от гей – дружинката е настоящия председател на ДАНС, Владимир Писанчев. Когато чуят за него служителите на агенцията започват да се смеят. Защо ли?

Сигурно заради оперативния му опит и постиженията му в агентурната работа, за това се твърди, че е „ненадминат“. Или заради високия му образователен ценз? Освен, с информационното дело „Галерия“, за което по действащите нормативни документи за този период, не е съществувала възможността да се използват СРС-та, но Писанчев си го е „позволил“, и то срещу политици и журналисти,

той е известен и с това,  че се страхува дори когато се подписва на ведомостта за заплатата си, и отделно се слави  с протекциите  на една влиятелна фигура, Васил Божков – Черепа.

Тези отношения обаче, ще бъдат предмет на следващите наши разкрития, като оставаме открити за всякакви сигнали, данни и факти за нарушенията, които се извършват в системата за сигурност, и лицата които са виновни за тях.”

 

Afera.bg

«