« Върни се назад Публикувано на 30.05.2014 / 12:23

ЕКСЛУЗИВНО! „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ” ЗАЩО ПРОСПА ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ ПОЛИЦАИ НА ВИСОКО НИВО И ЛИЦАТА, КОНТРОЛИРАЩИ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И ПРОСТИТУЦИЯТА НА „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ”!

 

След като временният шеф на ОД на МВР –Варна Николай Калчев – Пуйчето отправи директна заплаха към двама оперативни началника: „И една дума да изтече към АФЕРА, си отивате!”, след като шефът на „Вътрешна сигурност”, базирана в морската столица, но обхващаща територията на цяла Северна България – Валентин Тренев – Ебати търси откраднати диви прасета, вместо корумпирани ченгета, налага се АФЕРА да свърши тяхната работа и да стреля от упор с убийствени въпроси, касаещи корупция и обвързване на висши полицаи с нарко-разпространението и проституцията.

ВЪПРОСИ КЪМ ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, НАЗНАЧИЛ ШЕФА НА „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ” КЪМ ОД НА МВР – ВАРНА ВАЛЕНТИН ТРЕНЕВ – „ЕБАТИ”, КОИТО ИЗИСКВАТ НЕЗАБАВЕН ОТГОВОР!:

1. Наясно ли е „Вътрешна сигурност” и има ли постъпили сигнали там, че началникът на Пето Районно управление – Варна Трайчо Георгиев е назначен за такъв, след настояване на близък до него служител на МВР към тогавашния директор на ОД на МВР – Варна Димитър Димитров? /Важно е тук да се отбележи, предвид последващ въпрос: същият Димитър Димитров стана печално известен с варненското „мега” дело, по което единствен „пожален” и с опънат чадър от „мега” прокурорката Стефка Якимова и Димитър Димитров бе боса на нарко „Фирмата” Веско Жеков, за което има надлежни факти по секретна разработка на ДАНС/.

2. Наясно ли е „Вътрешна сигурност” и има ли постъпили сигнали, че кръстникът на началника на 5 РУП – Варна Трайчо Георгиев е Емо Цонев, бивш служител на СПООР – Варна, и много приближен на Веско Жеков, обвинен по т.нар. варненско „мега” дело и единствен успял поради протекцията на висши полицаи и прокурори да пролежи едва три дни в затвора?

3. Наясно ли е „Вътрешна сигурност”, че след назначаването на Трайчо Георгиев като шеф на 5 РУП- Варна, всяка година през летния сезон /и тази година включително/ се провеждат договорки между полицаи на високо ниво в ОД на МВР – Варна и лица, контролиращи проституцията и нарко-разпространението в райна на курортен комплекс „Златни пясъци”, като ангажимента на полицията е да не се закачат дилъри и проститутки, а последните да не се появяват в района на заведенията на „първа линия?

4. Наясно ли е „Вътрешна сигурност”, че по време на туристическия сезон към 5 РУП – Варна и в частност към Трайчо Георгиев се „подават” за задържане лица, продаващи наркотици и проституиращи такива, които „работят” самостоятелно, т.е. „шанаджии”?

5. Наясно ли е „Вътрешна сигурност” и има ли постъпили сигнали, че по време на летния сезон патрулиращите полицейски автомобили не преминават по алеята със заведения „на втора линия”, там, където са базирани проститутките и дилърите на дрога?

6. Наясно ли е „Вътрешна сигурност”, че полицаи услужливо насочват през кои пътеки да минават проститутките и дилърите, за да не ги спират на КПП на „Златни пясъци”?

7. Наясно ли е „Вътрешна сигурност”, че дилърите „пържат” джебчийките и просяците на полицаите, в замяна на което безпрепятствено преминават с дрога през КПП на „Златни пясъци”?

8. Наясно ли е „Вътрешна сигурност”, че началникът на 5 РУП – Варна е в много близки отношения с някои от доставчиците на алкохол в коплекса?

АФЕРА знае отговорите на поставените въпроси.

Очакваме обаче шефът на „Вътрешна сигурност” Валентин Тренев – Ебати да отговори надлежно защо гони диви прасета, вместо да си свърши работата по поставените въпроси. Очакваме и вътрешният министър Цветлин Йовчев да даде обяснение защо допуска умишлено това да се случи.

Следва продължение.

 Afera.bg

 

«