« Върни се назад Публикувано на 27.03.2014 / 15:31

ЕКСЛУЗИВНО! ВАСИЛ ПЕТЕВ: НЕ РУСНАЦИ УБИХА БОБИ МАНДЖУКОВ, НЕ ГО УБИХА И ЗАРАДИ ДДС! КОСВЕНО СА ВИНОВНИ МВР И СЪДЕБНИТЕ ОРГАНИ!

 

СЕРИОЗНИТЕ МУ ПРОБЛЕМИ ИЗЛЯЗОХА ПРИ МИНАЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КОГАТО НЯКОЛКО ГОЛЕМИ ФИНАНСОВИ ИГРАЧИ ХВЪРЛИЛАХА ОКО НА БИЗНЕСА МУ. ВЪВ „ВЕРСАЙ” В СОФИЯ, РЕДОВНИ ГОСТИ МУ БЯХА ЩЕРКИТЕ НА НАШИ БАНКЕРКИ, ТВЪРДЯ ГО, ЗАЩОТО СЪМ БИЛ С ТЯХ. Видях Боби в сладкарницата на Японския два дни преди да го застрелят. Изглеждаше спокоен и в добро настроение. Познавам го от 7-8 години покрай един главен счетоводител на една българска банка, с която Боби имаше сериозни проблеми. Преди около 5 години той обвини собственичката на банката, че абсолютно незаконно му е присвоила близо 2 милиона лева от сметките на две негови фирми. По темата навремето Боби говори много, в някои медии даже се изписа много – напълно безрезултатно. Делото по този случай все още се „разследва”.

В този ред мисля, че за смъртта на Боби с бездействието си, косвено са виновни МВР и съдебните органи.

Според мен е пълна глупост и твърдението, че е възможно убийството на Боби да е поръчано от руснаци. В България каквото и да стане в последните години, все някои руснаци са виновни.

Само ще ви разкажа нещо за партньорите му от Русия.

Преди 4 години запознах Боби с един мой близък приятел и той замина с него за Милано, където се срещна със своите руски авери. Те пристигнаха във Форте дей Марми със своя частен самолет. Боби и партньора му Милен Райков бяха с жените си. По това време новата жена на Боби работеше като водеща в телевизия ББТ.

Нито Боби, нито Милен криеха, че преговорите им с руснаците бяха за продажбата на техния хотел до Варна и инвестиция в още няколко нови хотела по нашето Черноморие. Също така говореха за съвместен проект за закупуването на ресторант на брега в Монте Карло. Имаха и огледи затова в района.

На връщане от Италия руснаците ги върнаха в България с техния частен самолет.

Във всеки случай проблемите на Боби започнаха след като влезе във война със собствениците на една банка. А той знаеше доста за техните истории. Малко по-късно го арестуваха. Акцентът покрай ареста беше ДДС и контрабанда с цигари. Все теми, които никога не бяха притеснявали Манджуков.

Прекарал съм доста време с него за да знам, че притесненията му идваха от съвсем друга посока.

Фактът, че го убиха по този начин е меко казано плашещ.

ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДУМИТЕ НА ПРОКУРОР РОМАН ВАСИЛЕВ – МАЙ НЕ Е ГОЛЯМА ТАЙНА ЗА МНОЗИНА, ЧЕ ТОЙ БЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛИЗЪК СЪС СОБСТВЕНИЧКАТА НА ИНВЕСТБАНК. ЗАЩО ЕДИН ПРОКУРОР ЩЕ СЕ ХВАЛИ НА ГАДЖЕТО СИ, ИЗПРАЩАЙКИ И СНИМКИ ОТ ГОСТУВАНЕТО СИ В ДУБАЙ НА СЪЩАТА БАНКЕРКА?

Васил Петев

 

«