« Върни се назад Публикувано на 23.02.2014 / 19:04

ЕКСЛУЗИВНО! БАЩА И СИН – КОНТРАБАНДИСТИ НА ЦИГАРИ – В ТОПЛА РОДНИНСКА ВРЪЗКА СЪС СЛУЖИТЕЛ НА ДАНС

 

Баща и син, едни от най-известните контрабандисти на цигари без бандерол, пласирани на „Колхозния пазар” във Варна, са в топла роднинска връзка със служител на ТДНС – Варна, известен с прякора си на характерна за Черно море морска риба и отговарящ за контрабандата при „сигурантите”, както ченгетата наричат служителите на ДАНС. Енчо и Стоян Стоянови  са близки роднини на агента от ДАНС – Варна с инициали И.С., разкри АФЕРА чрез свои брилянтни източници.

Баща и син Стоянови масово зареждат дребните разпространители на контрабандни цигари на Колхозния пазар във Варна, като умело експлоатират роднинските си връзки с въпросния служител от ДАНС – Варна, за да не бъдат „обезпокоявани” от полицаите, борещи контрабандата.

В близкото минало двамата нееднократно са били задържани заради незаконната си дейност от служители на Икономическа полиция – Варна и особено от БОП – Варна, но към момента те безпрепятствено развиват „бизнеса” си, разчитайки на кръвната връзка, която има с ТДНС – Варна, както и че този факт е известен на служителите на МВР, отговарящи за контрабандата, които съвсем естествено не биха желали да имат ненужни проблеми с представител на „костюмарите” от ДАНС, които понастоящем контролират всички сфери, касаещи обществения ред и сигурност в държавата.

Както АФЕРА първа разкри преди месеци, след завера в барче на ул. „Топрахисар” във Варна, в която участваха четиримата „корифеи” на некадърната полицейска мисъл в морската столица: Чавдар Нанков – шеф на ОД – на МВР – Варна, назначен от Цветлин Йовчев за такъв, бивш шеф на Второ РПУ, прочут единствено с това, че години наред опазва публичния дом на Киреча,  Валентин Тренев, известен с прозвището „Ебати”, приближен на Чавдар Нанков от Второ РПУ, който бе назначен за шеф на  „Вътрешна сигурност” в МВР, Свилен Праматаров, бивш зет на покойния бивш шеф на БОП – Варна полк. Стамо Стамов и Цветан Панайотов от ДАНС, Цветан Панайотов оглави варненското звено на ДАНС – Варна.

Цветан Панайотов е син на партиен секретар от ДС. Баща му има звучния прякор „Кольо Тракториста”. Работил е в ДС, основно в Девня. Таткото оправя Цветан Панайотов за започне работа в Окръжна следствена служба – Варна.

Цветан Панайотов е човек, който много често сменя местоработата си – работил е в Окръжна следствена служба – Варна, НСС – Варна, Окръжния затвор – Варна, ДАНС. Сред колегите си минава от онези, които поработват малко, докато не са ги разбрали какви „редки” са, и бягат на друга работа.

Зад назначението на Цветан Панайотов за шеф на ДАНС – Варна лобира червеният „гуру” Димитър Дъбов – „Дъбчето”.

Очаквайте продължение за толерирането на контрабандистите на цигари.

 

Afera.bg

«