« Върни се назад Публикувано на 14.02.2014 / 16:47

ЕКСЛУЗИВНО! АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ: ЦВЕТАНОВ КРЕЩЕШЕ НА ИЗРАЕЛСКИ ИНВЕСТИТОР В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ГРУБО, АРОГАНТНО, СЪС ЗАПЛАХИ, ЗАЩО СЕ ПИШЕЛО ЗА ЖЕНА МУ!

 

АФЕРА се свърза с Алексей Петров след като бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрече, че се е срещал с Алексей Петров в кабинета си в МВР. Това Цветанов заяви, оправдавайки се по скандала, който избухна след признанието на Делян Пеевски, че се е срещал с Цветанов 40 пъти в кабинета на ексвътрешния министър.

Алексей Петров уточни, че срещата в кабинета на вътрешния министър тогава Цветан Цветанов е станала през 2009 година, точно в деня, когато Петров е бил поканен в парламентарната комисия, контролираща ДАНС, чийто председател по онова време бе Иван Костов.

„Бях тогава в комисията и след явяването ми там Цветанов ме покани да отида в кабинета му в МВР. Трябваше да си говорим за междуинституционалната координация. Цветанов трудно изричаше този термин и се отказа впоследствие повече да го използва. Той и главният секретар на МВР /б.р. – по онова време Калин Георгиев/ си бяха харесали един немец и си говореха за понятия като превенция и конвенция на организираната престъпност.

От разговора с Цветанов разбрах, че трябва да се страхувам, че някъде написали нещо за жена му и аз имам нещо общо с това. А страхът не е от недостатъците ми. Цветанов в разговора изрече – кой си е позволил да пише, че съпругата му имала по-особени връзки със служител на ДАНС.“

По онова време във в. „Галерия“ бе излязла публикация, че бившият шеф на спецзвеното ОСА в ДАНС Велин Хаджолов е имал интимни отношения със съпругата на Цветан Цветанов. Хаджолов не отрече категорично публикуваната информация.

„Казах на Цветанов, че за разлика от това, в което ме обвинява, съм се занимавал с нещо по-различно преди време и че съм правел тъкмо обратното, когато искаха да я  /б.р. – съпругата на Цветанов/ пишат по медиите, че е служител на ДАНС, а пък той е опозиционер. И че съм ходил да защитавам милата му съпруга не заради красотата и качествата и, а заради репутацията на ДАНС. И за да отида в медии заради това и да го правя служебно някой от ръководството ми е казал да го направя. Казах му – виж, аз не знам кой какво пише, аз по-скоро мога да ти кажа, че съм правел друго, когато ти беше виден опозиционер и съм се занимавал с глупости заради съпругата ти в името на репутацията на ДАНС. И че някога съм правил тъкмо обратното – когато искаха да я пишат, че съпругата му  е в ДАНС, пък той опозиционер, аз ходех в името на ДАНС да не я пишат.

Ако този човек отрече това, мога да добавя специално за АФЕРА и още нещо.

В още по – арогантен и груб стил Цветан Цветанов се е опитвал да отправя заплахи, крещейки, и към израелски инвеститор за същото нещо – кой и защо е писал жена му някога, някъде.

Това не ми се е случвало само на мен, а грубо и арогантно в Министерски съвет Цветанов, заплашвайки, е търсел сметка на израелски инвеститор защо пишело за жена му.

И ако този път каже, че не е вярно, ще ти посоча телефончето с кода отпред на човека, за да видиш какво ще ти разкаже.“, каза още специално за АФЕРА Алексей Петров.

Afera.bg

 

 

 

«