Публикувано на 11.06.2021 / 19:35

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, „КАДРОВИКЪТ“, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА

11 май 2021 година президентът Румен Радев официално представя служебното правителство, начело с ген. Стефан Янев, което е негова лична отговорност. Като основни акценти на бъдещото управление на служебното правителство, избрано от Румен Радев и ръководено от Стефан Янев, са отбелязани „почтеност“, „прозрачност“, „връщане на държавността“.

Три дни по-късно, на 14 май т. г. служебният финансов министър Асен Василев отстранява дотогавашния шеф на Агенция Митници Георги Костов и на негово място назначава Павел Тонев. „Старо куче“, бивш шеф на Агенция Митници от правителството на Орешарски, избор учудил онези, които са очаквали крута промяна в Митниците, а не „подмяна“.

На 19 май т. г. в 15,54 часа bTV излиза с новина, че са сменени и заместник -шефовете на Агенция Митници и са назначени за тези постове Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев със заповед на финансовия министър Асен Василев. От 16 часа до към 16,30 часа новината се разпространява из повечето медии.

Същият ден – 19 май т. г. и докато тече новината за новите зам-шефове на Агенция Митници се провежда знакова среща в столично заведение между двама души. Знакови.

АФЕРА описва по-долу важните акценти по минути от срещата, тъй като три от видеата са дълги, а не бихме си позволили по никакъв начин да манипулираме видеата, или да монтираме по тях.

Видео 1

Точно в 15,33 часа в заведението влиза лицето Петко Петков.

Кой е Петко Петков.

Петко Петков е бивш шеф на Районната митническа дирекция (РМД) в София по време на управлението на Иван Костов. Под ръководството на Районната митническа дирекция (РМД) – София са ключовите управления – Кулата, Калотина, Горубляне, Суходол, Илиянци, аерогарата и Кремиковци.

На 27 януари 2001 г. „Капитал“ публикува следното за лицето Петко Петков:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2001/01/27/206795_rotiraha_predizborno_direktorite_na_regionalni_mitnici/

„….Ротация или корупция

За смяната на началника на Районната митническа дирекция София Петко Петков се заговори още в началото на годината. Петков отдавна е трън в очите на много хора, но винаги се е измъквал от уволнение. Той е главен герой в не една публикация за корупцията в митниците през последните три години. Неговите далавери бяха подробно описани и в скандалния ревизионен акт на ревизора от Държавен финансов контрол Емил Димитров и в редица журналистически разследвания. Твърди се, че Петко Петков е създал стройна система от полулегални контрабандни канали на редица стоки – като се започне от ядки и кафе и се стигне до вноса на бяла техника. Първият сигнал, че краката му се клатят, беше, когато полицаи заловиха девет тира контрабанда с пилешки бутчета на митница Самоков, която е на негово подчинение. Две седмици преди смяната на Петков неговият довереник, началникът на Районното митническо управление (РМУ) в Суходол Ивайло Янев, беше пратен на друга служба.

Името на Петков се споменава като обяснение на много далавери в софийския регион. А под шапката на Районната митническа дирекция (РМД) в София са възлови управления – Кулата, Калотина, Горубляне, Суходол, Илиянци, аерогарата и най-важното – Кремиковци, наричано с усмивка още “Първа частна митница” ЕООД. Легенди се разказват за покровителството над вносителите от Китай и от арабския свят, за вноса на битова техника през митница Суходол, където денкове, СD-плеъри и телевизори се обявяват като електрически косачки, за да се плащат ниски мита. Досега обаче нито едно разследване не е стигнало докрай. Петко Петков се смята за близък човек до премиерския приятел Славчо Христо от кръга “Олимп”. Съществуват подозрения, че точно оттам са тръгнали проблемите му. Според една от версиите той е уличен в некоректно отношение към “олимпийците” – недекларирани пред тях доходи и неизпълнени ангажименти…“

В средите на Агенция Митници навързват името на Петко Петков и с това на Косьо Самоковеца.

В края на 2010 година името на Петко Петков се повява в новината: „Гласят човек на Елена Костова за шеф в митниците“. Тогава бившият шеф на Районна митническа инспекция-София Петко Петков е спряган за едни от новите заместници на директора на Агенция “Митници” Ваньо Танев.

Пак тогава е отбелязано, че: „За последно името на Петко Петков изскочи в анализа на справка на ДАНС от 2008 г. , в която той бе посочен като митничаря, разпъвал чадър над контрабандните канали. Името му е включено и в няколко справки на МВР през последните 15 години. През това време в медиите се появяват и десетки публикации, разкриващи серии от злоупотреби, направени от Петков.  Един от най-големите скандали с него избухна през 2000 г., когато на пресконференция журналистът Васил Петев пита Петко Петков за десетките му пътувания само за няколко месеца с над 15 автомобила до съседна Гърция. Митническият шеф избягва въпроса, а само след час журналистът е уволнен от Нова телевизия. По-късно става ясно, че лично Петков се е обадил на тогавашния собственик на медията с молба журналистът да бъде уволнен. Скандалът обаче избухва и става ясно, че Петков е придружавал специално привилегировани тирове, влизащи и излизащи от България. През това време дъщеря му завършва фотография в Париж и се хвали пред приятелки, че разполага с две безлимитни златни кредитни карти, издадени в САЩ. Синът ум пък получава шеметни подаръци от баща си. Едва навършил 20 години, татко му купува чисто нов джип. На Петков принадлежи и идеята за откриване на митнически пункт в гората до Самоков през 1999 г., като така реално се създава потенциален център на контрабандата у нас.“

На 5 април 2001 година в. Сега излиза с разследване за фирмата „Бултранс моторс“, която с дейната помощ на услужливи митничари си спестила акцизи и мита за близо 1 600 000 лева. Отново забъркано е името на Петко Петков.

Когато Ваньо Танов е назначен за шеф на Агенция Митници, в медиите е публикувано и скандално писмо на възмутени митничари, че Танов реанимира скандални лица, между които е посочено: „Сред най-скандалните „герои” от миналото изпъкват и предизвикват възмущение имената на: – Петко Костадинов Петков – държавен експерт в дирекция „Последващ контрол”, бивш директор на Районно митническо управление – София“.

Това е краткото описание на лицето Петко Петков, което видяхте да влиза в заведението на видео 1.

Видео 2

Точно в 16,30 часа в заведението, където вече го чака Петко Петков, влиза Пламен Узунов.

Кой е Пламен Узунов.

Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на Президента на Република България Румен Радев.

От 1993 до 2015 година работи в МВР Пловдив. От 2015 г. насам е хоноруван преподавател „Криминалистика“ и „Оперативно-издирвателна дейност“ във Висшия университет по сигурност и икономика в Пловдив.

Бивш министър на вътрешните работи е в служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от Румен Радев. Един от най-слабите вътрешни министри, които сме имали. Назначен е за секретар по правни въпроси и антикорупция на президента на Република България с указ №  122 от 09 май 2017 г.

Месеци преди да бъде назначен за секретар по антикорупция, АФЕРА разкри в свое разследване от  07.03.2017  грандиозен скандал с началника на кабинета на Пламен Узунов, като вътрешен служебен министър:

https://afera.bg/%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d1%81-%d1%88%d0%b5%d1%84-%d0%ba%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc/

През 2020 година Пламен Узунов бе главно действащо лице в скандала, избухнал с кореспонденция между секретаря по правните въпроси на президента Румен Радев и бивш министър на МВР – Пламен Узунов и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, като прокуратурата обяви, че Узунов се разследва за търговия с влияние.

След съставянето на сегашното служебно правителство обществена тайна е, че именно цялото кадруване в МВР и службите минава през Пламен Узунов / с втори „кадрови отговарящ“ Николай Копринков/. Дотук кадровите „смени“ в МВР са не само рехави и безлични, но и напълно неадекватни и всичките, обслужващи ГЕРБ.

Последно избухна и скандал с това, че Пламен Узунов е присъствал на съвещанието на новите областни управители, назначени от служебното правителство.

От публикуваните тук видеа става очевадно и че Пламен Узунов кадрува и в Агенция Митници.

Видео 3

В 15,33 ч. Петко Петков влиза в заведението, носейки книжен плик в ръка.

Сядайки го слага на земята до себе си, отляво.

В 15,36 ч. Петко Петков иска от сервитьорката бял лист, тя откъсва от тефтера си и му дава чист бял лист.

В 15,37 ч. Петко Петков вади два телефона и ги ползва, гледа в телефона си, записва нещо на листа.

15,39 слага изписания от него лист вляво на масата точно над книжния плик, който е в краката му.

Говори по телефона и чака Пламен Узунов.

Видео 4

16,30 ч. в заведението влиза секретарят по антикорупция и правни въпроси Пламен Узунов.

16,31ч. 59 сек. след като Пламен Узунов поръчва, първото, което се случва в срещата им е, че Петко Петков посочва и попипва книжния плик, който е до краката му на земята, а Пламен Узунов утвърдително кима.

16,32 ч. 32 сек. Пламен Узунов става от масата и заедно със своя телефон, взима от Петко Петков двата му телефона и занася трите телефона на около пет метра от масата, слагайки ги върху шкаф в заведението.

16,36 ч. Петко взима изписаното от него бяло листче, което бе поставил отляво, и го плъзга към Пламен Узунов. Пламен Узунов чете, пита нещо Петко Петков, разговарят.

16,38 ч. Пламен Узунов прибира листчето в портфейла си.

16,47 ч. телефона на Пламен Узунов звъни, той става от масата, отива до шкафа и там говори и чете в телефона си. След което се връща на масата и разговора продължава.

16,53 ч. Пламен Узунов отново става от масата и отива до телефона си, който е върху отдалечения шкаф от масата, който звъни и говори. Пак го оставя на шкафа и се връща на масата при Петко Петков.

17, 01 ч. Петко Петков с химикалка започва да пише нещо на нов лист. Докато Петко Петков пише, Пламен Узунов отива до шкафа и взима телефона си, този път за първи път от началото на срещата, връщайки се с него на масата. Сядайки до масата, набира номер, а Петко Петков му подава изписания от него лист. Пламен Узунов поема листа и започва да говори пред Петко Петков по телефона, гледайки и държейки в ръката си листа подаден му от Петко Петков.

Видео 5

Пламен Узунов говори дълго по телефона с някого пред Петко Петков, като очевидно Петко трябва да чуе разговора след подаването на листа към Пламен Узунов.

После двамата продължават разговора си.

В 17,08 ч. Пламен Узунов сгъва второто листче на три части, дадено му от Петко Петков и го слага в джоба на сакото си.

Става и се ръкува с Петко Петков.

17,08 ч. 53 сек. След ръкуването с Петко Петков, вместо да се обърне и да тръгне, Пламен Узунов поглежда към ъгъла на масата в който долу на земята е книжния плик до крака на Петко Петков и прави подканящ жест.

17,08 ч. 59 сек. Петко Петков се навежда, взима за дръжките плика и го подава на Пламен Узунов. Пламен Узунов поема книжния плик отдолу, не за дръжките, пликът му натежава очевидно и ръката на Пламен Узунов се залюлява. Нетърпеливо Пламен Узунов поглежда какво точно има в плика, усмихва се и тръгва към изхода на заведението.

Точно като при „оперативна среща“ Петко Петков не тръгва заедно с Пламен Узунов, а остава сам на масата.

В 17,09 ч. става от масата, отива до близкия шкаф, където Пламен Узунов е оставил двата му телефона в началото на срещата, и си взима телефоните. Връща се до масата, сяда, допушва цигарата си, вика сервитьорката.

В 17, 09 ч. 53 сек. Петко Петков си измива ръцете с дезифектант поставен на масата. Много усърдно си измива ръцете.

17,12 ч. Петко Петков плаща сметката и изчаква рестото.

В 17,14 ч. Петко Петков напуска заведението без хартиен плик, с който е дошъл и си тръгва с празни ръце.

Веселина Томова –

20 години не съм водила битка, като разследващ журналист с Бойко Борисов и кохорта в различната му и времева битност, заради това, което гледахте по-горе.

Коментари 28 за
“ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, „КАДРОВИКЪТ“, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА”

 1. В плика може да има всичко. На видеото не се чува звук, за да може да се направи извод за какво е бил разговорът. Обективно погледнато може да са си предали пари, документи, подаръци, бутилки вина, насрани памперси и какво ли още не.

 2. Другарят Гешев няма ли да ни информира за корупционния скандал ,хахахах. Няма сега мълчи ,хахахах .що така . верно днес е събота и инструмента на Бог почива ,хасхаха .

 3. И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е СЪЩОТО КАТО ПРЕДХОДНИТЕ.НЯМА В БЪЛГАРИЯЧЕСТНИ И ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ,ВСИЧКО Е БРАК.

 4. Да припомня на всички нещо простичко, което явно всички вие сте забравили. При встъпването си в длъжност като президент, Румен Радев остави непокътнат заварения си кабинет от Плевнелиев. Реши да се пише пич и да не ги сменя и сега навярно горчиво се кае, че му серат на главата. А и Плевнелиев, а и кабинета му си бяха подбирани лично от Бойко Борисов. Така като гледам, от „Афера“ ни смятат всички за олигофрени. На практика по конституция президентът няма абсолютно никаква възможност да повлияе на която и да е агенция, така че и основание някой да му дава подкуп няма. Неслучайно на президентството на шега му казват отдел „Посрещане, изпращане и букети“!

  1. Можеш ли да обясниш произхода на милионите на георги първанов?

 5. ЕЕЕЕЕхе България, пък много злоба и още повече омраза си натрупал .
  Да не би Веселината да те е преклецала я за далавера я за някоя уйдурма ?

  Хайде удари една спирачка или си намазал спирачките обилно с моторно масло, за да не скърцат .

 6. Защо вярвате на СНИМКИ с шкафчета, кюлчета и пистолет, а сега не вярвате на ВИДЕО? Зеленият чорап повтори, потрети и натърти като развалена латерна „шкафчета, кюлчета“, „шкафчета, кюлчета“, сега обаче – АФЕРА се закопала. Ок, ОЛАФ като разследва същия Пламен Узунов – пак е „заговор“ срещу „достойния“ президент. Е, изберете си все пак фаворит 🙂 Щото „светлото“ бъдеще ясно светна още от 12 май със служебния кабинет Радев-2 (същият Радев, чийто служебен кабинет-1 Герджиков първо направи ревизия на кабинета Борисов -2, но тогава нямаше ни „мутри“, ни Росенец). До момента, в който Гешев отправи 6 въпроса към Конституционния съд и Радев … се активира – защо ли? И Кьовеши вчера не отрази баш „несправедливостта“ в лицето на президента, а защо ли избра именно България за първо посещение – 10 дни след старта на Европрокуратурата? А служебният кабинет Радев-2 няма време да организира изборите, щото е много зает – твори скандал след скандал.

 7. Това в плика са книги от Панаира на книгата. Узунов много искаше да си ги купи. Предварително ми беше оставил парички момчето. Той е много зает, нямаше време да ходи до панаира. Аз отидох, купих му ги, видяхме се и после му дадох плика, в който бях сложил книгите 😉 Ха-ха-ха. Сигурно нещо подобно ще измислят тия тъпаци около Радев-Борат. Ама плува ли корабче, а

  1. „Това в плика са книги от Панаира на книгата.“

   А аз реших, че пликът е пълен с лукчета за генералшата Деса?

 8. Говори се, че дотук , само за около месец служебно правителство Пламенчо и Руменчо са кеширали около 10 млн. лв. от назначения ! Ще им излязат през носа обаче…

 9. Браво, Весе! Не обръщай внимание на глупаците тролове, които пишат и ругаят, щото са тъпи като тикви. Евала ти правя, че ги разбиваш. Работил съм във Вътрешна сигурност и ще ти кажа, че все едно четох „разбивка“ на опитен професионалист. Мъжко момиче си. Браво!

 10. САЩ заклаха Божков и така спасиха Борисов завинаги от най ясното му огромно престъпление. Сорос не се отказва от Бойко, все още, и цялата атлантическа империя – нато, цру, мвф, свет. банка.. А той се надяваше на честни съдии в САЩ, които да са против Сорос който люби Бойко и режимът му. И така идиотско отложи и изостави да атакува с компромати Бойко и Гешев, навреме.

 11. Като изключим голямата част от кретените, коментирали от ФБ тук разследването, и идиотите, които очакват спялни и чекмеджета, ще кажа като бивш контраразузнавач, че това, което се вижда тук е пълно безобразие. Какво прави президентски съветник и то антикорупция с такъв тип, който на всички е ясно, че е Схемаджия и корумпе от оно време, какви листчета, очевидно с имена за кадруване прибира от него, защо взима плика, че и подканва с жест да му го дадат, белким да не забравят. Това е недопустимо за фигура от такъв, ранг, още повече, че знаем, че кадрува в цялото МВР и службите, митниците и навсякъде. А за тия, които се питат как тъ на ачика, ами мислят си, че като е на ачика няма да ги хванат, и като кажат, че има бонбони в някой ще им повярва. И накрая – кинтите и взятките от митниците са тежки, защото нямат време да ги обръщат в банкноти „тънки“ по 500 евра, затова там пакетите тежат – всякакви копюри. Радев, много отдавна трябваше да разкара тоя не само некадърник, но и нечистоплътен тип. Браво на Веселина Томова, ако имах власт щях да я назнача нея за шеф на ДАНС.

 12. Смятай къв тъпак е Муньо за да ползва тия още по-големи тъпаци от видеото като свои доверени хора! Даже и малките деца знаят, че ресторанти, хотели, кафенета, заведения, не са вече това, което бяха едно време – фражкани са с аудио-видео техника. Дори и в най-забутаното квартално кафене с една маса и два стола има видео наблюдение. Аудио-видео техниката много поевтиня. Градският транспорт, улици, площади, градинки и паркове също са под видеонаблюдение, т.нар. CCTV.
  Така, че такива тайни, конспиративни срещи на такива места не се правят. Ама толкова им е нивото на тия „убавци“, толкова могат.

 13. Дезинфекцира си ръцете, а съвестта, достойнството , отговорност пред обществото – КАК ??? Радев (спец летеца) – мълчи за Шабла -„чака кутията“, но без да дочакат кутията се присъедини към санкциите за Беларус 🙁 . А тези, носят по 2-3 телефона и се оплакват, че са подслушвани- имало за какво … Къде е Гешев – и той ни чул, ни видял , иначе – ако Радев искаше , отдавна да го е шкартирал по Конституция , така ще подмине и Бойко , от когото прие щафетата . Браво Афера ! – драскачката Гунчева не може да те стигне- днес се плюнчеше с Костадинов и Я засякоха с въпроси …

  1. Слагат си мобилните телефони на отдалечена маса сакън някой да не ги подслушва. Пък не правят сметка, че ги снимат от поне 5-6 места едновременно. Хахахаха.

 14. желаещ да инвестира в ауспуха на льотчика каза:

  Тоя материал е еднакъв по важност с ония прословути златни кюлчета и банкноти евро, и е задължително да помогне Льотчикът да се оттече в канала, иначе не сме народ.
  Мутри, вън!

 15. Неонацистът и действащ съветник на президента Пламен Узунов се снима като Хитлер:
  https://www.youtube.com/watch?v=PZNGjz4-HOY

  Триморският масонски съпруг на палавата Деса го защитава.

  1. Другарят Гешев няма ли да ни информира за корупционния скандал ,хахахах. Няма сега мълчи ,хахахах .що така . верно днес е събота и инструмента на Бог почива ,хасхаха .

 16. Язък – мислехмеq че Черепа раздава кинтарес, пък то – новите и те посягали на бандеролите, деева!

 17. Сега въпроса е – ще ли Пламен да Пламне или позеленЯлия чорап ще го играе, ни чул, ни видял ?

  Маце. ма ти всите ги навря в един ботуш, да знаИш .
  Нивга не е късно да станеш за резил Руменчо !

 18. Има ли изненадани! Това е само началото. Разрухата идва. Ще плачем за герб.

 19. Трябваше да го направят на някоя спалня, или под душа, та това да е новина…

 20. пушенето забранено-Рушветът-НЕ!!! Връща се до масата, сяда, допушва цигарата си, вика сервитьорката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>