« Върни се назад Публикувано на 10.12.2014 / 20:43

ЕКСКЛУЗИВНО! „ВАРНЕНСКАТА ВРЪЗКА” НА ПЕТКО СЕРТОВ ЗАГИВА ПРЕДИ 40 ДНИ ПРИ КАТАСТРОФА!

Александър СурталовНа 31 октомври 2014 година Александър Сурталов загива в жестока катастрофа. Катастрофата става в петък вечер около село Ваклино, община Шабла. В размазания „Фолксваген“ загива и още един мъж заедно със Сурталов. Сурталов не е бил зад волана.

През 2008 година Сурталов напуска ДПС в качеството си на зам-председател на областния съвет на ДПС: „Напускам постовете зам.-областен председател и председател на общинската организация на ДПС в Шабла”. Като мотив за решението си той посочва авторитарния стил на управление в областното ръководство на ДПС.
По това време Петко Сертов е шеф на ДАНС.
През 2009 година Александър Сурталов подава оставка като кмет на Крапец с мотива, че се чувства безсилен да направи каквото и да е, защото всички негови предложения се блокират. На този пост той е избран като представител на ДПС, а след като напуска ДПС се присъединява към „Партия на Зелените“, където заема поста председател на политическия съвет.
През 2011 година, докато е кандидат за общински съветник в Шабла, бившият кмет на Крапец е пребит жестоко от група младежи във Варна.
Александър Сурталов е обявен за агент на Първо главно управление с псевдоним „Иванов”, „ДС-управление ЦИОУ, отдел межд. връзки, отделение първо”.
АФЕРА разкри, чрез свои брилянтни източници, че Александър Сурталов е бил личен, неразделен приятел на Петко Сертов.
Сурталов на практика е бил „варненската връзка” на Петко Сертов. Заедно със Сурталов изключително близък до Петко Сертов във Варна е бил още един бизнесмен, който е от ранга и статута на Сурталов.
Като зам-председател на БОРКОР, а и като шеф на ДАНС, Петко Сертов е държал почти ежедневна връзка със Сурталов, с който са работили „информационно”.
Преди 40 дни, в един петък, бившият човек на Първо главно Сурталов загива при катастрофа. На 5 декември, в друг петък, изключително близкият му приятел и партньор Петко Сертов изчезва безследно.

Afera.bg

 

«