Публикувано на 16.02.2022 / 10:19

ЕКСКЛУЗИВНО! АФЕРАТА „PEGASUS“: СЛУЖИТЕЛ НА ДАТО СИГНАЛИЗИРА: „В ДАТО И ДАНС СЕ ИЗПОЛЗВА „PEGАSUS“ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО! ЕТО КАК ДЕЙСТВА ЦЯЛАТА СХЕМА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ!“

Здравейте. Изпращам този сигнал защото виждам, че само АФЕРА имаше смелост да напише истината. Подробно е описан един механизъм, който обществото трябва да знае.

–-

ДО

СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА

бул. „Витоша“, № 2А

1000, СОФИЯ

На вниманието на

ГРАДСКИЯ ПРОКУРОР

ИЛИЯНА КИРИЛОВА

 

ДО

АФЕРА

 

С     И     Г      Н     А    Л

От служител на ДАТО и в момента.

 

ГОСПОЖО ГРАДСКИ ПРОКУРОР,

От средствата за масово осведомяване разбрах, че в прокуратурата се извършва проверка за незаконното подслушване на мобилната комуникация и интернет приложенията от ДАТО и ДАНС, което е под строгия контрол на Бойко Рашков.

Аз съм служител на ДАТО и като такъв сам разбирате, че не мога да посоча точното си име, защото правителството и най-вече Бойко Рашков и Бисер Борисов – председател на ДАТО ще се разправят с мен и семейството ми. Искам да кажа, че се страхувам много за живота ми и сигурността не само на мен, но и на близките до мен хора, но не мога да не кажа за грандиозният скандал по незаконно подслушване от ДАТО на телефоните и интернет приложенията на много известни хора, както и вашият телефон и този на главния прокурор от Бойко Рашков, чрез Бисер Борисов и марионетката им Бранимир Димитров, заместник на Борисов.

На първо място искам да посоча, че в Държавна Агенция национална сигурност продължава да се използва нерегламентиран софтуер получен от изрелска фирма с която се подслушва вайбър комуникацията. Как става това?

ПЪРВО- Преди няколко години, изрелска фирма дава на ДАНС софтуер за проба, с който може да се роследява вайбър комуникация, като за това фирмата иска огромна сума пари. Софтуера е така настроен, че след приключване на 6 месечен срок сам се деактивира. Да, ама не, и до ден днешен в ДАНС се превърта датата и годината и така софтуера си работи и до момента. В тази връзка искам да Ви уверя, че ДАНС събират незаконно данни от всички телефони ползващи вайбър.

ВТОРО- Не знам дали Ви е известно, че всеки ден от Бисер Борисов доклад за интересните разговори на онези, които Рашков и кръга около него са определили като врагове на държавата. Като служител на агенцията знам за списък в който има имената на съдии, прокурори, политици и същите всеки ден се държат на личен контрол от Бойко Рашков.

В този списък е Вашето име, името на главния прокурор и имената на замествиците му и висши магистрати. Така, че внимавайте какво правите, защото информацията, която Рашков събира е незаконна, но той прави само незаконни неща.

За да замажат добре нещата с подслушването и телефоните, е измислено всички хора да се набутат в едни справки и по този начин да се изкарат връзки на връзките и така се легализират част от подслушванията.

Но какво е обезпокоителното.  Бойко Рашков е възложил на Бранимир Димитров и Бисер Борисов да наблегнат на проследяване на контактите на основните обекти, които подслушват и на пракитка да събират компромати за тях. Ето защо те започват да подслушват някого, който е в служебна  комуникация с Вас например, като дефакто не се интересуват от неговите разговори, а от огледалните, тези които водите Вие.

Искам да кажа, че ДАТО разполага със софтуер, който е леко легален, леко нелегален и с неговата експлоатация е запознат само Борисов, Бранимир Димитров и още двама трима, които реално работят нелегалното подслушване. Става въпрос за шпионския софтуер Pegasus.

Как действа този софтуер. В ДАТО има една стая, която получава съобщенията от подслушване и от нея се клонира сигнала към ДАТО или ДАНС в зависимост кой е прилагащия СРС орган. Само, че сега в тази стая има един софтуер, а именно Pegasus и преди сигналите да отидат в ДАТО или ДАНС отиват в трета страна извън България, доколкото знам Изрел като това става с помоща на пренос на данни от страна на А1, където се декриптират интернет съобщенията и разговорите и се връщат обратно по същото трасе в България. След това, част отсъобщенията от интернет приложенията и разговорите се натъманяват като текстови съобщения и така се манипулира самото СРС и се правят едни далавери.

Страшното е, че цялата събрана информация, която безспорно е нелегална и незаконна отива в крайна сметка в ръцете на Бисер Борисов, който я предава лично на Бойко Рашков.

Госпожо градски прокурор,

Искам да кажа, че чрез този нелегален софтуер се навлиза директно в живота на хората, като не съм компетентен да кажа застрашена ли е националната сигурност или не, но като служител на ДАТО знам, че софтуерът е продукт на израелската технологична компания NGO Group, която декриптира телефонната комуникация и интернет такава без да има законово основание за това.

Като служител на ДАТО, който познава в момента възможностите на тази програма искам да кажа, че Pegasus ни позволява на нас от ДАТО да имаме външен достъп до микрофона и камерата на телефоните Ви, компютрите, както и всички мобилни устройства, без изобщо да знаете за това, както и няма да разберете никога, че сте подслушван и следен и то незаконно.  Това става извън легалното разрешение за СРС. Софтуерът позволява напрактика да включим когото си поискаме, когато си поискаме и за колкото време си искаме.

С тази програма в момента ДАТО извлича всички трафични данни от смарт телефоните  и по този начин може да следим и електронните поще, макар и незаконно.

Това, че ние от ДАТО вече знаем какво пише в съобщенията чрез приложенията Viber, Telegram, Messenger, Skype и др. предполагам, че не се съмнявате. Въпроса е, че вече знаем и какво говорите чрез тях, като може да ги подслушваме незаконно.

Предполагам знаете, че ние от ДАТО в момента имаме достъп до локацията на всички телефони, които се използват в България и така знаем, кой къде се движи. Съдията дори и хабер си няма, какво става в ДАТО, както и, че разрешенията за прилагане на СРС от негова страна вече почти нямат никакво значение.

В момента в ДАТО се прави, както казах така, че се взема едно разрешение за СРС и всички интересни лица се правят вързки на това СРС и се натъмъняват съобщенията и се присаждат към телефонията, така, че никой да не се усети, че  има манипулация на СРС.

На няколко пъти техници на фирма дружество – „Съркълс България“ ЕООД идваха в ДАТО и подготвяха софтуера и ни обучаваха как да манипулираме информацията, така, че ако се стигне до съд, никой да не разбере за незаконноста на СРС-тата.

Госпожо градски прокурор,

С този сигнал само Ви обръщам внимание за огромното престъпление, което се върши в момента от Бойко Рашков, Бисер Борисов и Бранимир Димитров, на което сме заложници всички ние обикновените служители на ДАТО, а останалите хора са пострадалите.

Ако се интересувате и искате да стигнете до край това е само началото.

Валентин Караиванов

Коментари 16 за
“ЕКСКЛУЗИВНО! АФЕРАТА „PEGASUS“: СЛУЖИТЕЛ НА ДАТО СИГНАЛИЗИРА: „В ДАТО И ДАНС СЕ ИЗПОЛЗВА „PEGАSUS“ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО! ЕТО КАК ДЕЙСТВА ЦЯЛАТА СХЕМА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ!“”

 1. Тоз цървул за ко плачи ,хахахаха. Не мойте да контролирате ,хахахаха. Ми като сте тъпаци ко да ва праим ,хсхаха. Има защита срещу Пеги Грипал ,хахахаха. Ма много скъпа цървули ,хахахаха, пари требат ,а мухлювците не дават ,хАХАХАХ. Мен що не ме включвате бе цървули ,хахахаха. Май не работи машинката ,хахахаха. Ми то така става има кодове и блокаж ,хахахаха,анти пегасиус хахахаха. А за Бойко Рашков и глупостите на този цървул от ДАТО ко да каже човек,смях ,смях.

 2. „Сетила се Мара да се побара“……..Къде беше преди две години бе „праведния“….Пегасус се ползва от преди 8/осем/ години бе хамсалак и то от „честни-частни“ структури…….Който разбрал, разбрал…..

 3. Всичко се следи и слухти на територията. Радвам се, че ми бе отговорено от властимащите в национален ефир на мои писаници по форумите и коментарите на сайтовете. Разбира се, че тия напъни ще са нещо от сорта на Цветанов, но много по-умни и със сигурност по-брутални. Хората с пипе в главата да гътнат държавата са към 2500човека и ги следят денонощно. Защо бе??? Та нали и те са българи и искат развитие на тая територия.

 4. Има ли нещо законно във територията или само продажни,престъпни боклуци начело?

 5. ОчевАдно е, че държавата се управлява ОТ БОЙКО РАШКОВ. НЕ ОТ ДРУГ. Малиййй, Бог да ни е на помощ!

 6. Барселонският Мутрьо, Симитлийската снаха каза:

  Когато имахме държава Второ главно подслушваше американското посолство и обратно …

 7. Ами нека и аз си кажа мнението – при социализма във всяко семейство имаше комунист и той следеше семейството си и долагаше за роднини,приятели и т.н. А сега не е ли същото само че по-изтънчено да не се разбере дори и от разследващите прокурори.Сегашните-отрочетата на комунистите вече са по-отракани и по-нагли,така че фразата на Бившия президент на Р.България – Желю Желев -„не забравяйте от къде идвате“,т.е. „внимавайте в картинката,всичко е предварително координирано“ е в пълна сила и днес.Не обвинявам комунистите,но че така са научили своте деца на такива мръсотии – това вече може да ги квалифицира като „интелектуални престъпници“,т.е. вредни насаждания върху децата си,че са голямата работа – което е девиз и в САЩ.А пък тия мурафети които ни се наложиха от развитите демокрации ще ни изядат главите,т.е. виждаме го и сега – опростачване на управляващи и голяма част от избираателите,в името на Парите

  1. Аз не съм нито прокурор, нито политик, просто гражданин, който подаде жалба преди 3 години срещу незаконна антена на А1, буквално върху главата ми я инсталираха, тъй като бях на последен етаж, самоволно си я инсталираха с куп апаратура, скрита в една стаичка там точно преди ковида операцията им…..В апартамента се появи нискочестотен звук, по-скоро вибрация, която на моменти ставаше толкова силна, че ми заглъхваха ушите и не можеше да се седи в апартамента, главата ми също резонираше при решене с гребен например…Започнах с жалби до рзи-та и всякви такива безмислени кухи малоумни идиотски държавни институции за контрол като днск, иститут за обществено здраве и т.н….единственото, което получих като отговор е ужасяващ тормоз от домоуправителя, който А1 бяха вербували и който незнайно как (явно подслушвайки ме) всеки път, живеейки 10 етажа по-надолу от мене , се оказваше пред вратата на апартамента ми, когато говорех със съседите си на етажа за проблема….Тогава ми включиха явно тоя пегас и на моя телефон, защото когато разговарях, ми прекъсваха разговора, а отсрещната страна, с която говорех, започваше да чува металически запис на разговора ни , но само моите реплики….Това беше при тиквата от банкя, но и до момета не са го изключили тоя пегас, защото сега като ми се обаждат, обажданията ми се прехвърлят през вайбъра, без човекът отсреща, който ми звъни, въобще да има включен интернет на телефона си, при мен, ако ми е включен интернета на мобилния, обаждането излиза през вайбъра….Така че тая система за подслушване тяхната е толкова шибан, че са се издава на слушания, че го слушат…

  2. Барселонският Мутрьо, Симитлийската снаха каза:

   „Ами нека и аз си кажа мнението – при социализма във всяко семейство имаше комунист и той следеше семейството си и долагаше за роднини,приятели и т.н.“

   При Народната република този е бил нормален човек, но гледането на кабеларлите го е довело до това състояние …

 8. Да… карибската криза е разрешена благодарение на навременна и точна информация. Май и украинската ще се реши така… Явно някой е стрелял по мюрето докато горския го е снимал какво върши. Ама сега пък горския ползвал пушка с рязана цев и менте патрони като запъвал ластик на пушката и въобще трябва да размажем горските, че страшна работа.

 9. Слухтат като бити педерасти по цял ден и вечер се дупят и си изтръскват ушите,ако случайно нещо чуят или успеят да си го измислет и доукрасят…

  Колко трябва да е долен и жалък човек ,че да се съгласи да работи в такива „служби“…

 10. Никой и никога няма да разреши да се направи проверка на това , защото зад всичката гнус стоят САЩ и Израел !
  А прокурорите имат семейства , така че , забравете за справедливост !
  Медиите , освен Афера и някои подобни , ще мълчат като е.ани гъзове !
  Лошото е , че няма критична маса от дебилизирания народ , която да се вдигне и да промени нещата !
  Пак ще се чака някой като Путин да свърши работата !

  1. Какво бяха казали Илф и Петров: Проблема на давещите се е на самите давещи се….Путин си има негови проблеми та няма да се занимава с нашите……Българите/малко останали/ трябва да си решим проблемите……Всичко друго е от лукваго….

 11. Който ме подслушва да му изсъхне ръката и на жена му п*тката !

  1. До „Ще ми ваксинират х…“ – Сър, ако стане второто, човекът трябва да черпи, защото с изсъхването на въпросния орган, ще изчезне и задължението да се полага нощен труд – неблагодарен и неплатен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>