« Върни се назад Публикувано на 16.02.2022 / 10:19

ЕКСКЛУЗИВНО! АФЕРАТА „PEGASUS“: СЛУЖИТЕЛ НА ДАТО СИГНАЛИЗИРА: „В ДАТО И ДАНС СЕ ИЗПОЛЗВА „PEGАSUS“ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО! ЕТО КАК ДЕЙСТВА ЦЯЛАТА СХЕМА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ!“

Здравейте. Изпращам този сигнал защото виждам, че само АФЕРА имаше смелост да напише истината. Подробно е описан един механизъм, който обществото трябва да знае.

–-

ДО

СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА

бул. „Витоша“, № 2А

1000, СОФИЯ

На вниманието на

ГРАДСКИЯ ПРОКУРОР

ИЛИЯНА КИРИЛОВА

 

ДО

АФЕРА

 

С     И     Г      Н     А    Л

От служител на ДАТО и в момента.

 

ГОСПОЖО ГРАДСКИ ПРОКУРОР,

От средствата за масово осведомяване разбрах, че в прокуратурата се извършва проверка за незаконното подслушване на мобилната комуникация и интернет приложенията от ДАТО и ДАНС, което е под строгия контрол на Бойко Рашков.

Аз съм служител на ДАТО и като такъв сам разбирате, че не мога да посоча точното си име, защото правителството и най-вече Бойко Рашков и Бисер Борисов – председател на ДАТО ще се разправят с мен и семейството ми. Искам да кажа, че се страхувам много за живота ми и сигурността не само на мен, но и на близките до мен хора, но не мога да не кажа за грандиозният скандал по незаконно подслушване от ДАТО на телефоните и интернет приложенията на много известни хора, както и вашият телефон и този на главния прокурор от Бойко Рашков, чрез Бисер Борисов и марионетката им Бранимир Димитров, заместник на Борисов.

На първо място искам да посоча, че в Държавна Агенция национална сигурност продължава да се използва нерегламентиран софтуер получен от изрелска фирма с която се подслушва вайбър комуникацията. Как става това?

ПЪРВО- Преди няколко години, изрелска фирма дава на ДАНС софтуер за проба, с който може да се роследява вайбър комуникация, като за това фирмата иска огромна сума пари. Софтуера е така настроен, че след приключване на 6 месечен срок сам се деактивира. Да, ама не, и до ден днешен в ДАНС се превърта датата и годината и така софтуера си работи и до момента. В тази връзка искам да Ви уверя, че ДАНС събират незаконно данни от всички телефони ползващи вайбър.

ВТОРО- Не знам дали Ви е известно, че всеки ден от Бисер Борисов доклад за интересните разговори на онези, които Рашков и кръга около него са определили като врагове на държавата. Като служител на агенцията знам за списък в който има имената на съдии, прокурори, политици и същите всеки ден се държат на личен контрол от Бойко Рашков.

В този списък е Вашето име, името на главния прокурор и имената на замествиците му и висши магистрати. Така, че внимавайте какво правите, защото информацията, която Рашков събира е незаконна, но той прави само незаконни неща.

За да замажат добре нещата с подслушването и телефоните, е измислено всички хора да се набутат в едни справки и по този начин да се изкарат връзки на връзките и така се легализират част от подслушванията.

Но какво е обезпокоителното.  Бойко Рашков е възложил на Бранимир Димитров и Бисер Борисов да наблегнат на проследяване на контактите на основните обекти, които подслушват и на пракитка да събират компромати за тях. Ето защо те започват да подслушват някого, който е в служебна  комуникация с Вас например, като дефакто не се интересуват от неговите разговори, а от огледалните, тези които водите Вие.

Искам да кажа, че ДАТО разполага със софтуер, който е леко легален, леко нелегален и с неговата експлоатация е запознат само Борисов, Бранимир Димитров и още двама трима, които реално работят нелегалното подслушване. Става въпрос за шпионския софтуер Pegasus.

Как действа този софтуер. В ДАТО има една стая, която получава съобщенията от подслушване и от нея се клонира сигнала към ДАТО или ДАНС в зависимост кой е прилагащия СРС орган. Само, че сега в тази стая има един софтуер, а именно Pegasus и преди сигналите да отидат в ДАТО или ДАНС отиват в трета страна извън България, доколкото знам Изрел като това става с помоща на пренос на данни от страна на А1, където се декриптират интернет съобщенията и разговорите и се връщат обратно по същото трасе в България. След това, част отсъобщенията от интернет приложенията и разговорите се натъманяват като текстови съобщения и така се манипулира самото СРС и се правят едни далавери.

Страшното е, че цялата събрана информация, която безспорно е нелегална и незаконна отива в крайна сметка в ръцете на Бисер Борисов, който я предава лично на Бойко Рашков.

Госпожо градски прокурор,

Искам да кажа, че чрез този нелегален софтуер се навлиза директно в живота на хората, като не съм компетентен да кажа застрашена ли е националната сигурност или не, но като служител на ДАТО знам, че софтуерът е продукт на израелската технологична компания NGO Group, която декриптира телефонната комуникация и интернет такава без да има законово основание за това.

Като служител на ДАТО, който познава в момента възможностите на тази програма искам да кажа, че Pegasus ни позволява на нас от ДАТО да имаме външен достъп до микрофона и камерата на телефоните Ви, компютрите, както и всички мобилни устройства, без изобщо да знаете за това, както и няма да разберете никога, че сте подслушван и следен и то незаконно.  Това става извън легалното разрешение за СРС. Софтуерът позволява напрактика да включим когото си поискаме, когато си поискаме и за колкото време си искаме.

С тази програма в момента ДАТО извлича всички трафични данни от смарт телефоните  и по този начин може да следим и електронните поще, макар и незаконно.

Това, че ние от ДАТО вече знаем какво пише в съобщенията чрез приложенията Viber, Telegram, Messenger, Skype и др. предполагам, че не се съмнявате. Въпроса е, че вече знаем и какво говорите чрез тях, като може да ги подслушваме незаконно.

Предполагам знаете, че ние от ДАТО в момента имаме достъп до локацията на всички телефони, които се използват в България и така знаем, кой къде се движи. Съдията дори и хабер си няма, какво става в ДАТО, както и, че разрешенията за прилагане на СРС от негова страна вече почти нямат никакво значение.

В момента в ДАТО се прави, както казах така, че се взема едно разрешение за СРС и всички интересни лица се правят вързки на това СРС и се натъмъняват съобщенията и се присаждат към телефонията, така, че никой да не се усети, че  има манипулация на СРС.

На няколко пъти техници на фирма дружество – „Съркълс България“ ЕООД идваха в ДАТО и подготвяха софтуера и ни обучаваха как да манипулираме информацията, така, че ако се стигне до съд, никой да не разбере за незаконноста на СРС-тата.

Госпожо градски прокурор,

С този сигнал само Ви обръщам внимание за огромното престъпление, което се върши в момента от Бойко Рашков, Бисер Борисов и Бранимир Димитров, на което сме заложници всички ние обикновените служители на ДАТО, а останалите хора са пострадалите.

Ако се интересувате и искате да стигнете до край това е само началото.

Валентин Караиванов

«