« Върни се назад Публикувано на 21.06.2021 / 8:36

ЕЙ, СЛУЖЕБНО РЪКОВОДСТВО НА МЗХ И ДФЗ, СПИТЕ ЛИ, ИЛИ И ВИЕ ПОЛУЧИХТЕ ПАРИ В ПЛИК С ПУРИ?

Здравейте, колеги млекопроизводители,

Помните Олигархът Димитър Зоров, който е състудент на Борисов, прибрал 10 милиона от ДФ „Земеделие“. А дали ви направи ни странно впечатление как той предоставяла сектор без до има мандат за това? И как ни лъже ежедневно?

Дори през последния месец разказва, че се е договорил да сложи ръка над  новия съвет по месо и мляко към Министерството на земеделието, храните и горите, като лично щял даразработват политики за развитието на бранша, които да повишат имиджа на продуктите в страната и да се стимулира износа им??? Забележете баз законно право!!!

Също така, защо никои не закача Олигархът Димитър Зоров, който е личен приятел на Бойко Борисов, е получил над 10 милиона лева пряка помощ от Държавен фонд „Земеделие”, без да е ясно за какво са отпуснати парите?

Според малко медии и АФЕЕРА, състудентът на Борисов от Школата в Симеоново е  прибрал и други 20 милиона лева по схемата „Училищен плод и мляко” в София и цялата страна. Периодично разкриващите се обвързаности на фигури, известни с влиянието си в млечния сектор с властта, значително намаляват усещането за лоялна конкуренция в сектор „Мляко”.

Как се допуска някой да не спазва прието от самия него правилник?

Това е страницата на АМБ в търговския регистър.

https://portal.registryagency.bg/CR/Reports/ActiveConditionTabResult?uic=121806782

Тук можете да вземете актуалните членове на УС. Прави ми впечатление че в органи на управление са пропуснали да отбелжат председател, въпреки че такъв по Устав трябва да има !

Изпращам и Устава който е променен 2010 и е последния публикуван актуален.

В чл. 36 е записано, че управителя може да се избира максимум за 3 тригодишни мандата, тоест 9 години максимум, като това е прието 2010, тоест избраният тогава може да управлява максимум до 2019.

Мой познат също е присъствал на едно общо събрание 2012 с председател Зоров. Видях, че сега са пуснали покана за Общо събрание, но то отново не е отчетно-изборно, а само отчетно! Ето и поканата. В приложения файл.

Мисля че могат  да се извадят достатъчно медийни изяви на Зоров в годините за да се датира неговото председателство …

http://www.milkbg.org/%D0%A3%D0%A1+%D0%BD%D0%B0+%D0%90%D0%9C%D0%91/1/MlW-gRWHIlSHI9OrI1KHchSrcNKncJafI9OjIRePUtKrkZaLQhKLkpK7gheTYZS3M5iHgRiHct

Ето тук цитират, че 2010 е преизбран отново!

КОЛЕГИ,

Моля да се обърне внимание на някои аномалии, свързани с най-субсидирания млекопреработвател в страната – г-н Димитър Зоров – ако помните Борисов дори присъства на откриването на мандрата на Зоров – https://dariknews.bg/regioni/vraca/bojko-borisov-otkri-naj-moderniq-krave-kompleks-na-balkanite-626131

По данни на ДФЗ, млечният олигарх, приятел на ЕКСпремиера, през 2018г. и 2019г. получава преки помощи в размер на общо 9,450,180.73 лева. А може би и повече…

Ей, службно ръководство на МЗХ и ДФЗ спите ли или и вие получихте пари в плик с пури?

ТОЙ не е легитимен, а въпреки това ни прадставлява и то по регламент писан от него!! Има ли чадър над него… ?

Защо не се разгневим, че Евро помощите са получени чрез дружества, притежавани от самия Зоров и свързани с него лица – информацията е публична на сайта на Държавен фонд „Земеделие“.

Особено внимание следва да се обърне на помощите получени от ЕТ “Зоров 91 Димитър Зоров“ за двете години. Видно от справките в регистрите на ДФЗ, на лицето са отпуснати помощи – веднъж в размер на 266 334.12 лева и 2 051 72 7.27 лева.

Какво е особеното? И за двете плащания липсват основание и информация за мярката, съобразно която са отпуснати помощите. Как така повече от 2 млн. лева са отпуснати от ДФЗ, без да има публични данни за основанието, на което са заплатени?

Защо за всички други субсидирани лица има информация, а за най-близкия до премиера млечен производител липсват???

Кой ще отговори на тези въпроси?

Марин Иванов

Велин Божиков, член на  Асоциацията на млекопреработвателите в България (АМБ)

«