« Върни се назад Публикувано на 04.01.2011 / 8:55

Едно си Пенка знае, едно си кметицата Пенкова бае на фирма на ГЕРБ

 

 

И през старата и през Новата година, кмета на град Лом  не възнамерява да промени начина си на работа. Добрата новина през 2010-та бяха няколкото обществени поръчки отредени за община Лом. В цифрово изражение това бяха значителна сума пари, които от години не са давани на този район. И тук започна голямото пазарене. Кой и колко, как и с кого, интриги, заплахи, завери…

Разбира се, последната дума е на „мама” /така наричат кметицата Пенкова на галено/.

След грешната й стъпка пред 3 години, с осъждането на общината от софийската фирма „Ком трейдинг”ООД и безропотното плащане на 502 000 лева от общинските пари, Пенка Пенкова реши, че много внимателно трябва да подреди търговете по обществените поръчки, които трябваше да проведе.

Лошото бе, че Лом е до самия Дунав, а той понякога прелива…

За целта беше предвиден проект, който да укрепи брега с предпазна дига, за да не бъде залят града някой ден.   Поръчката се стартираше, даваше на фирма, после се отнемаше, докато накрая Пенкова помоли- „дайте да я дам аз на някой, защото няма време, а Дунав не чака”.

 И й я дадоха. По възлагане.  Пенкова избра три фирми- „Каротрейдинг”, „Интерпром” и … „Главболгарстрой” /наричано на галено ГБС/. Тези три фирми са като три пръста- който и да спечели-печели Пенкова. А за за всички други фирми  – винаги остава среден пръст. За тези които са неблизки до сърцето Пенково. Или казано  по Ломски – с едно ла…но – три закуски…

И с кой подписа договор Пенка?  – С галениците… Говорим за поръчка на стойност около 8 милиона лева!!!

Нищо ,че имаше фирми с капацитет и възможности да вдигнат дигата, нищо, че имаше предложения и оферти за по-добро,по-качествено и по-скоростно изпълнение.

Друга „мъничка” поръчка е в община „Якимово” – село Дългоделци. За саниране  на бивше училище в т.нар. социален дом. Поръчка за има-няма 1 милион лева. Там фирмата-абонат която се очаква да спечели „неочаквано” е „Каротрейдинг”. Една от трите фирми на трите пръста… Защо ли? Ами защото зад „Каро” бди депутата от ГЕРБ……………………………….

Веднага след като разбраха от „Каро”, че имаме информация за техния здрав гръб, заявиха, че ще ни съдят. Ние сме „за”.

Следващата по-сериозна поръчка е за село Ковачица- реконструкция на уличната водопроводна мрежа и възстановяване на пътната инфраструктура. Стойност – 4 363 276 лева.

Тук все още няма произнасяне, но хайде на бас кой ще е победителя!!!

В навечерието на Новогодишната нощ ние всички си пожелаваме здраве и късмет.

Пенкова сигурно също си пожелава здраве.А късмета си го осигурява.

Но има и един мъничък проблем който се задава – новия спец съд и БОР КОР…

А тези абревиатури ще са против корупционни влечения и кметско безочие!

Хайде да е на късмет и Честита Нова Година!

 

Разследване и публикация  на

Консултантска компания  „АСХ”

Максим Митев

«