Публикувано на 04.06.2021 / 9:11

ЕДНИ МАФИОТИ БОРЯТ ДРУГИ МАФИОТИ. БОЙКО БЕШЕ СПАЗАРЕН КАТО КИЛО ДОМАТИ СРЕЩУ НЯКАКВИ САНКЦИИ. ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ КАКВО ТОЧНО СПАЗАРИХА.

В общи линии от димката, която законът Магнитски пусна, първото, което стана ясно е, че българските общественици разбраха, че в България имало тежка корупция и ужасяващо нагли олигарси. Досега не знаеха.

Второто нещо, което се изясни е, че и ЕС разбра това положение, досега никой там не знаеше, че тук при Бойко и ГЕРБ има корупция. И въпреки, че вчера ЕК се изказа, че не взема отношение към вътрешни проблеми, също така се изказа, че очаква съд над олигарси и политици по високите етажи на властта. Е, меси ли се или не се меси, че не ми става ясно? Или всичко живо си приказва обилно общи приказки?

Нещата с ГЕРБ са ясни. Обаче понастоящем изобщо не е ясно кой и как ще ги съди, за какво и въз основа на какво, а в тези въпроси е скрит основния проблем. Точно по тази причина, както многократно съм казвала, изоставям огъня по ГЕРБ и го насочвам по тези, които го чегъртат, защото точно там се преместват всички опасности и безобразия. Винаги при смяна на един авторитарен режим, а в случая си имаме работа СЪС СВЕТОВЕН МАФИОТСКИ РЕЖИМ, най-големите опасности се оказват там, откъдето идва спасението и тук историята е безкомпромисен пътепоказател. Няма случай да не са станали още по-страшни варварства от ръцете на спасителите. А в сегашните условия на елементарна информационна война,на елементарно създаване на илюзии и контрол върху съзнанието чрез технологии още повече е опасно какви хора ще дойдат на власт. Това го казвам за всички, които се чудят какво точно правя с критиките си.

По същество всякакъв вид санкции са ТЕЖКО НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, НАРУШЕНИЕ НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НЕ СА ОТОРИЗИРАНИ ОТ НИТО ЕДИН ГЛОБАЛЕН МЕЖДУНАРОДЕН ОРГАН. Санкциите са форма за постигане на бърз ефект при липсата на желание и време за съобразяване с основно демократично право на съд и присъда. Естествено, нещата със съдебните системи в целия „демократичен“ свят са доведени до абсолютна диктатура на Дълбоката държава, така че тук е страшно блато кое е право и кое не. Така например никой не помисли да налага санкции по Магнитски за педофилския остров и грандиозен скандал със световни политици и сина на английската кралица. И това е само един пример от милионите примери за корупция и нарушаване правата на човека, злоупотреба на власт и влияние по цял свят, които не намират ни най-малко място в този закон. Както фейсбук колегата, чиито пост споделих снощи, правилно отбелязва и аз много кратно го казах, точно законът Магнитски е бухалка срещу Русия, Китай и някои други държави, които си позволяват да не слушат Дълбоката държава. ОПГ. Това е в общи линии явлението, което наблюдаваме на много места в управлението на най-демократични в кавички държави. ОПГ. Заявявам го напълно сериозно и отговорно! Санкциите по същество са грубо нарушение на правото на живот!

Абсолютно никакъв спор не провокирам за лицата обект на санкции по този закон. И точно тук е уловката, драги хора!!!

Изглежда така, сякаш някой добър и светъл чичко ще помогне на клетите изтерзани от собствената си глупост българчета да изгонят лошите тъмни чичковци от пързалката. Да, така изглежда и така се представя до най-висшето ниво на обществото. Дори вчера един българин адвокат от някъде си в Америка, в интервю каза, че сега като вземат парите на Божков и Пеевски, ще има най-после пари за болниците и детските градини. Тук оставам безмълвна! Как не сме се сетили по-рано, че толкова било просто!?!?  Такова ниво на абсурден наивитет е супер опасно и огнено червено сигнал за тежка патология.

Законът Магнитски е незаконен в България и на територията на ЕС. За някои това може да няма значение щом са ударени любимите лоши герои и хората да се опиват в еуфорията на спасението, обаче истината е, че за мен това не е никакво спасение, а пореден ход за утвърждаване на корупцията и злоупотребата с власт и влияние, превръщайки ги в политическа и обществена норма. И аз никога няма да се съглася, че мафията ще я борим успешно така – Едни мафиоти борят други мафиоти и вземат имуществото им. В момента точно това става – Бойко беше спазарен като кило домати срещу някакви санкции. Сега предстои да видим какво точно спазариха – Дали ще има Бойко 4, разбира се без него за премиер или ще го сложат за президент. Предстои също да видим кои политически субекти ще бъдат допуснати до властта, от това ще съдим за параметрите на уговорката по този Магнитски. Това първо.

Второ, борбата с корупцията у нас очевидно се обвърза още по-тясно с геополитическата роля, която американската Дълбока държава ни е отредила. И Магнитски е потвърждение, че втвърдяваме антируската политика и се ангажираме с изпълнение плановете на САЩ и НАТО. Това нямаше нужда от Магнитски, то стана ясно от управлението на Радев и хората, които той назначи за министри по списък, спуснат от Козяк. Както и се видя по всички назначения при това правителство.

Така че нищо радостно не се е случило. Има сега един цял слой общественици, които превзеха голяма част от медиите, които говорят за сваляне на ГЕРБ и край на модела Борисов, една част от тези хора си и вярват убедено. Нямам против. Но истината е, че това са тежки заблуди. Освен това съм забелязала, че в нашето общество почти липсват хора, които да могат да свържат родните процеси с международните. Без това нещата никога няма да могат да се видят правилно. Уви.

Анастасия Гешева

Коментари 27 за
“ЕДНИ МАФИОТИ БОРЯТ ДРУГИ МАФИОТИ. БОЙКО БЕШЕ СПАЗАРЕН КАТО КИЛО ДОМАТИ СРЕЩУ НЯКАКВИ САНКЦИИ. ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ КАКВО ТОЧНО СПАЗАРИХА.”

 1. Отличен коментар!
  Отново потвържадава една стара максима „по-лошо от това, американците да са ти врагове, е само да ти бъдат приятели „

 2. Много точен коментар! Както винаги, ни успиват с измислени фойерверки. И нашите „политици“ и “управници“ са във възторг. Като че ли някакви санкции, пък били те и от брадъра, ще спрат корупцията и ще върнат милиардите в хазната ни. По-важно е, че и сегашните само приказват и изпълняват само нареденото им. Така ще правят и редовните след някой месец, защото всички са зависими, всички са на черешата. Без да ги интересува нито мнението на народа, нито настоящето му, нито ще я има ли България. Само власт, на всякаква цена, независимо от цената. Затова, отново призовавам: Да не гласуваме! Никой, за никого! Да си се избират, са се съешават, да се управляват, да козируват. Докато не намерим сили и начин да ги изметем всичките! Но по-далече, през океаните!

 3. Най-корумпираната организация в света се нарича Европейска народна партия (ЕНП), която действа под това прикритие на европейска политическа организация. Основната й дейност като водеща политическа организация-членка на Европейския съюз се заключава в разпределяне на европейските финансови активи, чрез „дъщерни“ организации-членки на ЕНП в отделните европейски държави. На територията на България такава се явява ГЕРБ. Механизмът на разпределение изисква част (10-20%) от отпуснатите по европейски програми средства да се връщат по сметките на ЕНП. Да не забравяме изпуснатото изречение на Боко Тиквата, че „…ги такова с 200…“, срещу което му се осигурява политическа поддръжка и най-вече „затваряне на очи“ за кражбите му. Към този механизъм е естествено индиректното участие на ДПС. И след тежката „присъда“ по закона Магнитски ЕС и ЕНП мълчат. Това е системата на неолибералната олигархия, която в момента властва в света.

 4. А коя е най голямата държава рекетьор, която изнудва и подчинява правителства и изпомпва бюджетите и ресурсите на държавите ,които попаднат в нейните обятия?

 5. Мисля, че удрянето по Божков е грешка, Божков може да е всякакъв , но е 100 % български патриот, струва ми се, че удрят точно по хората , защитаващи българските интереси, всякакви чужди интереси има в България, само българските и на българите няма кой да защити и сме напълно беззащитни, това започна още при Бойко и Цецо.

 6. Никой не повдига въпроса с търговията с органи, където е замесена и нашата държава Рокфелер си отиде на 101 години със сменени 5 сърца а той беше от дълбоката държава, а колко са като него а. И колко нещасници са умъртвени особенно деца може ли някой да ти каже това ли са Евроатлантическите ценности които ние безпрекословно следваме. Но Господ вижда и той си знае работата забавя но не забравя.

 7. Госпожо Херо Мустафа, Ваше Превъзходителство, а кога законът“ Магнитски“ ще санкционира някои политици от западноевропейските страни и председателя на ЕНП. които открито подкрепят корупцията в България в лицето на бившият министър-председател Борисов и неговото обкръжение?

 8. Коооординация и Обвързаност !
  ИЗВЪНРЕДНО: Прокуратурата и ГЕРБ насрочиха брифингите си точно в 12 часа.

 9. Наистина забележителна статия,забележителни прозрения,макар всичко това да витае във въздуха и е достатъчно човек да е по-начетен за да ги долови или сканира.Трябва да има и по-мащабно и нестандартно мислене,макар че нещата може да се сведат до най-малкото общо кратно,да се съкратят и опростят.Така и доста повече хора ще го разберат и ще си направят съответните изводи.

 10. Добър анализ , с едно уточнение , Законът Магнитски се прилага за територията на САЩ и дуржави ,който са се припознали по него,както и за търговски дружества , банки и техни клонове по света в търговски отношения с САЩ и т.н.
  Периметъра, който обхваща е доста голям, поради глобалното влияние ма икономиката на САЩ.
  Така, че ударените по този закон се намират в доста тежка ситуация.

 11. Когато бай, Ви, Генчо Ви разправяше, че предстои смяна на караула от Метрополията в колонията никой нито ме подкрепи, нито ми опонира. Но, начина по който се прави, отново говори, че краварите, няма да изоставят доскорошния си послушен слуга. Сега какво излиза: „Светецът“ Борисов, стои мирно и тихо и идва „наглеца“ Божков да го корумпира. Ай, сиктир, бе!

 12. И кило домати е много за сикаджията Бойко Методиев Борисов.Цената му е един курнишон,, не повече.

 13. Законът Магнитски е една голяма умнокрасива измама. Нали няма чак такива наивници да вярват, че Америка ще санкционира Борисов? Това ще е все едно да си признаят, че подкрепят корумпирани лидери в Източна Европа. Те го знаят много добре какво представлява още откак прохождаше в политиката. Но го легитимираха и подкрепяха да управлява, защото обеща да им служи. И им служи верно дълги години – изсипва им милиарди народна пара, гони руски „шпиони“, отхвърля китайски технологии и т.н. Европейските политици пък щели да идват в България заради корупцията, ама чак на есен. Няма спешна работа. ЕС ще направи по въпроса толкова, колкото и Гешев у нас…

 14. Този слой общественици, крякащи по медиите, че бил свален Борисов, са от стадото на пастира Радев, които не проумяват простия факт, че Америка просто замени висшия си агент за влияние Борисов с Радев, който им е много по-удобен.Ако тия крякащи са американофили, е съвсем нормално да се радват, че Америка си заплю Льотчика и ще го задържи на поста, но ако са русофили и се кланят на американския паж Радев, значи са инфантили, и на тях разчита изпеченият измамник Румен Радев.

 15. След първата война в Залива имаше Санкции срещу Ирак???В резултат 1.5 милиона деца умряха поради липса на елементарни лекарства!!! Санкциите са обратни на Поговорката-Бий самарът за да се сеща Магарето…Бий Магарето за да се сеща Самара!!!
  Където лобизмът на Щатите среща отпор от Националните интереси на една Държава биват налагани Санкции!!! Защо нямаме Външна олитика???Имаме ли Вътрешна…???
  Вече си раздаваме и Историята!!!

 16. България е Корпорация с назначена отвън Администрация!!! Примерът с Ритонът на Божков е показателен??? Откупен за България …конфискуван в името на България …бива продаден …извън България!!!

 17. Да така е. Но има още по-дълбоки неща. Те са свързани с много пари – трилиони. Бойко продаваше изкуствен интелект. Това доведе до огромни крашове. Първо не можеха да разпределят отпуските на пилотите на множество авиокомпании, после неможеха билети да продават дори британските линии, не само лоукост, затваряха небето над Европа щото не можеха да контролират трафика, накрая и боинги почнаха да падат, за да стигнем до „хакерски атаки“ по инфраструктурни обекти на САЩ. Трилиони са, а изградената от комунистите трансмисия е гарант на парите. Почва се от Живков и се продължава с бодигарда му, който по случайност имаше приятелка от научнотехническото разузнаване на Живков. Мафиотската дълбока държава в САЩ има още един стимул да пази Бойко – той знае какво и на кого е продавал преди хайтек фирмите от 100-200 милиарда да станат на трилиони.

 18. С Магнитски ,без Магнитски парата няма да се върне в България !

  Омешването на понятията рекет и индулгенция обърква някои хора,вследствие на което се налага да плащат по няколко пъти…

  1. Да. Бойко си говори с „шефа“, значи не е подкуп, а индулгенция. Правилно.

 19. Да припомним с пример:
  Има комисия по хазарта. Уж междуведомствена, но неин принципал е Горанов. Чийто шеф е Борисов. Е, организираната престъпна група е ясна отдавна кой капо ди тути капи, кой негов лейтенант във финансовия грабеж. На 31 януари 2020 самия Горанов: „Държавната финансова инспекция установи грешки в прилагането на закона от СТРАНА НА КОМИСИЯТА ПО ХАЗАРТА, довели до стотици милиони невнесени такси за организиране на хазартни игри“.
  Тоест грешките са на ЧИНОВНИЦИТЕ! Божков просто се е възползвал. Неморално, но не незаконно. Тогава?
  Остава прилагането пак на челния АМЕРИКАНСКИ ОПИТ:
  Още през 1935 г. Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд /1872-1961/) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява:
  ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ;
  НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС;
  ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ..
  Но САЩ сами си го забравят. И пропускат да обяват ПРИЕМАЩИТЕ РЕКЕТА.. А не подкупа.. Щото те са си кучета, ама вече 14 години от статията в сп. Конгрешенъл Куотърли – ТЕХНИ кучета..

 20. Почти по темата, само малко вляво ;–)))

  На Козяк провесиха ли ЛГБ+64 меки китки парцала??
  Защото на други амбасади го видях гордо и символично да виси ….

  След 1 месец предполагам ще видим наѝ-големия досега шарен парад

  Y G H !!!

 21. Така е , но народа е прост и няма да разбере за какво иде реч!
  Ще се радват и грешат пак на изборите и ще псуват след това някой друг , но не и собствената си глупост и тъпота!
  Какъвто народа , такъв и животът му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *