Публикувано на 03.08.2020 / 10:31

ЕДНА ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, ЧЕ ГЕРБ Е ИЗВЪН ЗАКОНА

AФЕРА:

ЗАКОННО ЛИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИЯ ГЕРБ И КАК МОЖЕ ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТА

===

Оказа се, че Велизар Енчев ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА Е СЕЗИРАЛ ПРОКУРАТУРАТА ЗАТОВА, ЧЕ ПАРТИЯ ГЕРБ Е НАРУШИЛА ЗАКОНА ЗА ПАРТИИТЕ, НО ЕДНА ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ И НЕ СИ Е МРЪДНАЛА ПРЪСТТА ПО КАЗУСА:

ЕДНА ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, ЧЕ ГЕРБ Е ИЗВЪН ЗАКОНА

Afera.bg

Коментари 26 за
“ЕДНА ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, ЧЕ ГЕРБ Е ИЗВЪН ЗАКОНА”

 1. Няма как хем национален суверенитет, хем друг да плаща сметката.

  Тцъ, нема такива фантазии. Приоритета на законите – реалните закони, не тия дето са създадени след като „нацията“ дълго време е била на „фантазйол“ – е, че първо са природните а след това търговските.

  Политическите са на опашката по приоритет. Ама „димокрацито“ създаде илюзията за права, без задължения. 🙂

  Конституцията, драги ми смехурковци е „гаранция“, че популацията си плаща дълговете, защото тя е популация от консуматори, длъжници,. Ако не конституцията отива в кошчето за боклук и влиза в сила закона на Джунглата. Маугли-иииииииии.

  https://www.youtube.com/watch?v=Gu8mFbBvoMI 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=vMwJYZq2-hI – щатската армия е контрактна армия, тя не е американска, тя е на САЩ 😉 . За „българската“ да питам ли 😉 ?

  https://www.youtube.com/watch?v=71vHFIa8d60

 2. Не трябва ли да се сезира германската прокуратура или да се уведомят германските медии за дейността на двете фондации и нарушаване законите на една страна членка на ЕС.

  1. Тези две фондации са американски, както са американски Дойче банк и Дойче веле.

   1. Май трябва да се оте.бърнем към техния намесник тук Цветелина Бориславова която лансира Тиквата пред американците.

 3. Потуранци, Мекерета, Майцепродавци, Мутри, Лицемерие, Предателство, Агенти, Шпиони, Корупция, Послушковци, Кукла на Конци, Задкулисие, Национален Интерес, Мафия, Разделение на власти……. Кочина!

 4. Точно заради такова престъпно бездействие на прокурори, днес, повече от всякога, има крещяща нужда от преструктуриране на ПРОКУРАТУРАТА, свързано с неизбежна промяна на Конституцията в частта й за Съдебната власт.
  Примерно:
  1.Изваждане на прокуратурата от Съдебната власт и закриване института на Главния прокурор. България няма нужда от ГЛАВЕН ПРОКУРОР. Функциите на Главен прокурор може да се изпълняват от Министъра на правосъдието.
  2.Структурирането на новата прокуратура, може да бъде по следния начин: 2.1.Прокуратура към Районните съдилища;
  2.2.Прокуратура към Окръжните съдилище;
  2.3.Прокуратура към Апелативните съдилища;
  2.4.Прокуратура към ВКС и към ВАС.
  Всички актове/постановления, разпореждания и пр./, с които се произнасят прокурорите да подлежат на ОБЖАЛВАНЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРЕД СЪДА, ЧИЕТО РЕШЕНИЕ ДА ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ПО-ГОРНИЯ ПО СТЕПЕН СЪД, КОЙТО СЕ ПРОИЗНАСЯ ОКОНЧАТЕЛНО!
  Така ще се премахне ЕДИНОНАЧАЛИЕТО И СУБОРДИНАЦИЯТА в работата на прокуратурата и ще се осуети възможността на по-горния по степен прокурор да се намесва в работата на прокурорите под него.
  Само по този начин, г-н В. Енчев ще може да обжалва пред съда мълчаливия отказ на СГП да извърши проверка по законността на партия ГЕРБ и съответно – съдът да задължи прокуратурата да извърши дължимите действия по закон.

 5. Тук в този случай НЯМА ЧУЖДА ДЪРЖАВА / фондация, която да е финансирала ГЕРБ или който и да е, друг!!!

  Ние България, Германия, Италия и прочие … сме ЕДНО ЕВРОПЕЙСКО СЕМЕЙСТВО!

  Всички сме членове на ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!

  Който ОБЩ съюз определя външната политика и търговия, енергетика на всички държави.
  А отделните държави си гледат вътрешните работи по – полиция, здравеопазване, образование, социални грижи …

  Това е ограничен суверенитет.
  Анадъмо!
  Точка.

  Бъдете здрави!
  След 7 месеца са редовните избори, за тогава се подгответе!

  🙂

  1. След 11 месеца грубо ще бъдат редовните избори, ако Аскета с Каскета не подадат оставка. Вие ако отъждествяват нашата държава с 1300 годишна история с Европейския съюз, който в най-добрия случай е на около 60 години О.К., но не слагайте всички под един знаменател. За мен моята родина е България, а не ЕС. Между другото така пише и в нашата Конституция.

   1. Така е – и нас Родина ни е България, а не ЕС.

    Но ние доброволно сме запазали маааалка част Родина и мноооого сме искали да влезем доброволно в съюза.
    Прочете и „Конституцията на ЕС“ какво казва за държавите – членки и прочие!

    1. EЙ, МУШМОРОК! АЗ НЕ СЪМ ИСКАЛ ДА ВЛЯЗА В ЕС, НИТО В НАТО! ПОЗНАВАМ ХИЛЯДИ ХОРА, КОИТО НЕ СА ИСКАЛИ. НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА, НАБУТАХА НИ НАСИЛА! КАКВО ЛОМОТИШ, НА ПЕЧЕН АДВОКАТ ЛИ МИ СЕ ПРАВИШ?! ЩОМ СМЕ ЕДНА ДЪРЖАВА В ЕС, ТО ТОГАВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ РАЗПУСНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, НЯМАМЕ НИКАКВА НУЖДА ОТ ТУЕЗИ ТУНЕЯДЦИ, НАЧАЛНИЦИТЕ НИ СА В ЕС! САМ КАЗВАШ, ЧЕ ХАРЧИМ ПАРИ НАПРАЗНО ЗА БЕЗПОЛЕЗНИ СТРУКТУРИ! СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА НС!

     1. Хората може да не са били съгласни за ЕС, обаче хиляди българи са из Европата и луди пари изкарват!
      За монтаж на строително скеле – немците плащат по 3 000 евро / месец.
      На строители – монтажници – арматуристи в Швейцария 5 000 евро / месец.
      Това трудещо се българско население из Европата, дали ще иска да излезе България от ЕС?
      Виж за ОТАН-а може повече да имаме късмет..

    2. Власт, която е взела стратегически решения с дългосрочни последствия, като влизането ни в ЕС и НАТО, без да се допита до народа си е нелегитимна. Следователно и решенията и са нелегитимни. Мен никой не ме е питал, дали искам да сме член на двете организации. Затова предлагам да се промени чл. 5, Ал. 4 от Конституцията, което ще задължи властта да се допитва до народа си с референдум, преди да задължава гражданите да спазват чужди правни норми, които даже може да са противоречащи на досега действалите.

  2. Първо прочети Закона за политическите партии!Той е ясен и категоричен!Не пиши небивалици.

  3. ПОМИЯР, т.н. евро съюз е пиратска структура, която с отказа ни от ЛЕВчето ще завърши напълно колонизацията на
   България като УНИЩОЖИ ВЕКОВНИТЕ НИ ТРАДИЦИИ!!!

   Второ, НИКОЙ НЕ Е ПИТАЛ НАРОДА ИСКА ЛИ ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ ТАЗИ МАФИОТСКА СТРУКТУРА!
   Трето, САМО от около 500,000 ПОМИЯРИ ИМАТ ПОЛЗА ОТ т.н. евро съюз!
   ….
   СЛЕД КАТО ИЗЧЕЗНЕ ЛЕВчето, ЩЕ ПОЧУВСТВУВАТЕ КАК СА ВИ ГО ВКАРАЛИ С ТРИСТА… не, че сега ЛЕВчето е цъфнало и
   вързало, НО ТОЛКОВА МОГАТ ОТ бкп/дс и ДРУГИТЕ ИДИОТИ, КОИТО СЕ ПРЪКНАХА ОТ ТЯХ!

   Тази ситема е ОБРЕЧЕНА, ТЪЙ КАТО СЕ КРЕПИ НА ИЗМАМА И НАСИЛИЕ НАД СЛАБИТЕ И НЕВИННИТЕ!

 6. А и още ако ББ е осъждан за кражба на коли той няма как с криминално минало да е министър председател.

 7. Българската МАФИЯ си има държава – България !
  Явно, че мафията е във всички ръководни структури на Държавата България, с изключение на ПРЕЗИДЕНСТВОТО, по – точно казано на Президента Радев!
  Тя е в ДАНС, ГДБОП, НАП, МИТНИЦИТЕ и къде ли не!
  Борбата за връщането на Държавата ни ще е и е изключително ТРУДНО!
  Не изключвам Румънския случай ( развръзка ) със свалянето на Чаушевско !

  1. най-безболезнено , най-безкръвно , най-бързо … , но за това се сака дупе ! , а не страхливост !!!

 8. Димитър Недков

  На път сме да изгубим безвъзвратно последното поколение българчета, което все още има някакви останки от национално самосъзнание. Родените от тях деца и внучета, най-вероятно ще споменават инцидентно България на някой чуждоземен диалект, като бивша туристическа дистинация. Самите те – я наминат някой ден насам, я не…

  Днес по площадите, кръстовищата и магистралите са излезли сетните млади българи, които генетично ги човърка отвътре съдбата на майка България… Но тяхната чиста до наивност, пърформанска представа за кардинална промяна на обесмислящата живота им задкулисна властова система е напът да прегори в августовските жеги на явно фаталната за България 2020-та…

  Защото ги оставихме сами в представите им за един техен нов свят, без да ги предупредим за капаните на сегашния – отиващият си, претоварен от греховност наш стар свят… Превърнахме ги в инструмент на разчистването на нашите авгиеви обори – на уреждането на сметките между вечните главни герои преди падането на завесата в трагикомичната пиеса на преходната към нищото България…

  Аз… Ти… Той… Ние с посивелите, орехавели коси… Всичките вкупом токсични подобия на лидерите, които сляпо и безропотно следвахме през целия си съзнателен живот – сме отровени от сълзотворния газ на сметкаджийството, нагаждачеството, угодничеството, блюдолизничеството и прочие съгрешения в концлагерите на собствените си души… Изобщо нямаме нужда от някакво себеподобно “отровно трио”, за да се огледаме в огледалото на собствената си съвест…

  И сега, в този съдбоносен за Отечеството момент се превръщаме в Юдите, предаващи младенците си…

  Колко от нас се отказаха публично от подхвърляните щедро от самодържеца, наляво и надясно в разгара на протестите “тридесетина сребърника”. Нима тези пари не са народна пара – трябва ли и ръка да целуваме…

  Колко от нас разобличиха публично заливащата ни пропаганда на плъзналите из медиите членове на Синедреона, плашещи ни с нещо по-лошо от това, което самите сътвориха с тесногръдия си догматизъм… Възмутителна ефирна еманация на властта произтичаща от Самодържеца…

  Нещо повече – безумието на лакеите от свитата вече открито призовава да “разпнем” младежите, които се осмелили да преградят кръстовищата и пътищата към подстъпите на тяхната власт… Нарушавали ритъма на битието ни – на нас мирно кротуващите си граждани… Колко подло – да насъскаме старците срещу децата…

  Да убеждаваш, че изборът/изборите са законни само ако са регулярни, а всичко друго било държавен преврат – е шизофреничен отказ от реалността… Има ли поне един обществен обрат от два-три века насам в историята, който да се е случил с търпеливото дочакване на редовните избори – като започнем от печалната Генерална асамблея на трите съсловия на Луи ХVI и стигнем до събитията през онази късна източно-европейска есен на 89-та…

  В цялата история българска няма по-самопровалила се власт от днешната – сбрала толкова омерзение, че повече няма накъде… И за съжаление, не става въпрос само за някаква си управляваща партия с явните и тайните й коалиционни партньори… Рухна цялата политическа конструкция, едва крепена досега от един видимо безвъзратно остарял обществен договор…

  За какво дочакване на редовни избори иде реч в подобна ситуация…

  •••••••••••••••

  Ние не искаме управляващи, а искаме водачи, за да можем с гордост да казваме, че сме българи! – формулира сентенцията на поколенческия бунт младеж, който откровенно разказа на площада, защо е напуснал България…

  Но откъде ги чакате тия водачи, ако не измежду самите вас – ако смеем да попитаме… С всичките му рискове на младенческия наивинитет, що не се огледате първо помежду си…

  Либерализмът е в историческа пауза – по думите на един спотайващ се зад дуварите си почетен либерален деятел и архитект на нашето време…

  Одяснялата левица и олевялата десница са се прегърнали на най-високо европарламентарно ниво… Самоизяждащите се партийни елити ви отвратиха от това странно, превърнато в професия служение – политиката.

  Дълбоко спотаена, загрижена за еразъмската донорска програма и чуждоземните грантове академична общност явно напълно я устройва пандемичната спекулативност, довела до това да живеете в страната на отворените дискотеки и затворените университети…

  А всичко навремето, когато още не сте били родени, започна от една потайна сбирка по късни доби, в една университетска аула на набралите смелост да възстанат срещу същата като днешната система умове…

  Нима очаквате, че е достатъчен вдигнатият свит юмрук на окования от законотворците в златната си клетка президент. Освен едно “venceremos” или “no pasaran” тази символика, нищо друго не би означавала в очевадната ни конституционална бутафорност…

  Освен ако този на вид и професия поне смел човек, в който повярваха близо два милиона българи не хвърли час по-скоро в блатото безплодните си правомощия и не се присъедини към вас по дънки и тениска – стига да му стиска…

  Най-малкото “Таймс-а”; “Ройтерс-а”; “Би Би Си-то” и прочие световни глашатаи биха били по-сериозно тъпана, че на българите този път – търпилото им се е изчерпало… Вземи си прашката Давиде и се изправи срещу Голиата – така се влиза в историята…

  Единствено саможертва от такъв институционален ранг би оправдала вашите надежди да построите наново вашата България…

  Иначе – тръгвайте обратно по широкия свят и простете, че пак стана като оная описана в “Записките по…” на Захария работа – двадесет и пет хиляди на тефтер бяхме, а само двеста и петдесет излязоха..

 9. Браво на Афера за тази информация,браво и на г-н Велизар Енчев,че още преди една година е разбрал за наглото потъпкване на закона и е сезирал прокуратурата като е приложил и доказателства в подкрепа на думите си. И цари оглушително мълчание ,както при големия шеф Цацаров така и при още по-големия шеф Гешев. Така се правят шеметните кариери-със слугинаж, послушание и редовни реверанси към хунтата.
  Подредени боклук до боклука и ако Гешев оцелее така ще бъде още 6 години и 5 месеца.

  1. Българи ще протестират срещу Борисов този петък /07.08./ от 15,30 до 18.00 ч. пред канцлерството в Берлин.Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на германското правителство за ситуацията в България. През последните 11 г. (през които на власт е Меркел) управляващия ХДС и канцлерката подкрепят безусловно Бойко Борисов, са написали в поканата за протеста организаторите. Целта им е да привлекат вниманието на канцлера Ангела Меркел, сътрудниците ѝ и германската общественост към ставащото в страната ни. Това е пореден протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред посолството на РБ, централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага. Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на канцлерството по следните въпроси:
   Липсата на съдебна реформа в България; Срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; Злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; Силно ограничената медийна свобода в България; Абсолютният провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията;

  1. По скоро бетонирана в главата…..Чудя се сега след тъкувателното решение на Конституционният съд, дали няма да се намери редови прокурор, който да повдигне обвинение на гл. прокурор: „За престъпно бездействие по ситнала на г-н В. Енчев“ – престъплени по служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *