« Върни се назад Публикувано на 15.09.2021 / 19:45

ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ПОСТИГНА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ДА ИЗСТРЕЛЯ В ПОЛИТИКАТА ПОРЕДНА НОВА ГРУПА МОШЕНИЦИ. ПОД ТЪРЖЕСТВЕНАТА И ГЛУПОВАТА УХИЛЕНОСТ НА ХЕРО МУСТАФА И ШПАРГАЛКИТЕ НА РУМЕН РАДЕВ

Единственото нещо, което постигна служебното правителство е да изстреля в политиката поредната нова трупа от мошеници – Асен Василев, Румен Спецов и Кирил Петков (това, струва ми се, е правилната последователност в интимната им йерархия:)) Дали е голямо постижение ще видим съвсем скоро.

Като цяло това служебно управление беше и ще бъде още три месеца амалгама от некомпетентност, глупост, самодейност и ярко изразена корупционна линия – в ресорите на Петков, Василев, Кацаров и Комитова.

Правителството на Радев се зае да управлява, вместо само да купи машини за гласуване и да не пипа нищо, защото са като майстори, които са влезли да поправят ремонта на предишните и само са ви убедили, че не е трябвало да гоните онези преди тях, които са ви късали нервите. Да не говорим, че въобще не е трябвало да почвате ремонт.

Всичко това под тържествената и глуповата ухиленост на Херо Мустафа и шпаргалките на Румен Радев за социалистически ценности, които споделял.

Него поне го разбирам, защото иска втори мандат и ще се направи на сто маймуни, за да го спечели. Да пита Бойчето как оцелява от 13 години като премиер, един от рекордьорите в Европа.

За мен голямата щета от това правителство беше, че изкара Борисов стабилен, а неговото управление поносимо, а не патологично, каквото то беше.

Видяхме, че няма никакво значение дали един мошеник е прост или е завършил харвард, но също така и това, че предишните се оказаха по-опитни в управлението на страната, колкото и кьопаво да го правят. Това са българските възможности. Като се замисля, те винаги са били точно такива от 35 години насам, които помня съзнателно.

Пожелателното мислене и илюзията, че има и друга по-добра, но скрита част, която всеки момент ще се събуди, за да ни оправи е по-вредно от това да видиш нещата такива каквито са и да спреш да фантазираш политически решения на проблем от националния характер.

Цветан Стоянов има един чудесен измислен диалог между Каравелов и Ботев ( мисля, че се казваше „Втората част на разговора), в който още преди половин век и то при соца е прозрял тази затворена улица.

Явор Дачков

«