« Върни се назад Публикувано на 16.11.2021 / 16:15

ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ ЗА НИНОВА В ПОЛИТИКАТА Е ДА НАПРАВИ НОВА ПАРТИЯ. БСП E ПРОБИТО КОРИТО. ИЗДИГНАТИЯТ ОТ БСП ПРЕЗИДЕНТ ГИ ПРЕДАДЕ. КМЕТОВЕТЕ И МНОГО ОТ СТРУКТУРИТЕ БЕЗ СВЯН РАБОТЕХА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ПППП.

ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ ЗА НИНОВА В ПОЛИТИКАТА Е ДА НАПРАВИ НОВА ПАРТИЯ.

НАРОДЪТ ЩЕ ТРЪГНЕ С КОРНЕЛИЯ. В ТОВА СЪМ ОБЕКТИВНО УБЕДЕН.

ПРЕДЛАГАМ ДИРЕКТНО и име на партията – “България се събужда” (самата Корнелия Нинова е автор на това название, доколкото ми е известно – така се казваше сутрешното предаване на партийната телевизия БСТВ). И нека новият политически субект на Нинова поеме съвсем директен курс на открита игра. Без тегавите завоалирания, без хъката-мъката и без съобразявания с всевъзможните досегашни „идейни“ крила в Столетницата. Не може да се угоди на всички. Изборите го показаха. Суровата действителност, както се казва, го разкри.

Необходима е открита игра по начина, по който Нинова, благодарение на волята и харизмата си успяваше да я води тази открита игра – срещу Истанбулската конвенция, срещу вредния ЗСУ и в защита на българските патриотични ценности. Нещо, дето скъса нервите на целия Европарламент, заради което я предадоха и сума ти слабохарактерни евролиберали, щом помирисаха Страсбург и Брюксел.

Хайде, кажете, не беше ли реалност, че Нинова, единствено и само тя отстояваше в парламента българските патриотични ценности, в противовес с ляволибералната брюкселска левица на Станишев и сие? Въпреки опитите да ѝ извиват ръцете. Но Нинова се оказа по-силна от всякакви готованци и партийни аристократи, приемащи партията за бащиния.

Тъкмо нова българска левица, а не досега разкрачената между глобализма и антиглобализма БСП очаква 70 % от нашия мъдър народ, заради което и партия “Възраждане” заслужено вече е вътре в Народното събрание.

Народът ще тръгне с Нинова в това съм абсолютно обективно убеден. На 100 %. Защото няма друг по-подготвен и работещ за родината ни политик от Нинова в България. Това е доказано.

БСП е пробито корито, няма какво да се премълчава. Това го видях с очите си, като обикалях из областните градове в страната с БСТВ на предизборно турне, преди да ме свалят от екран, понеже потвърдих това, което прозорливите хора вече бяха усетили – че издигнатият от БСП президент ги предаде. Факт е, кметовете и много от структурите без свян работеха за президентската ПППП. Ще дам само един къс пример, който обаче е показателен. По данни на ЦИК в изконно социалистическото доскоро Славяново Харманлийско, селото на Радев, президентската партия на „промяната“ събира 91 гласа, а „БСП за България“ взима едва 28 гласа. Как става това? Мислите ли, че се е получил такъв резултат без там президентът да е натиснал настойчиво копчето? Подобен е случаят в много от традиционно бесепарските общини. Ами, добре.

Нека Нинова ги остави да си се давят всички тия, които отвътре правеха умишлено пробойни в кораба майка – да продължават с егоизма и ламтежа си за личен келепир да потопяват партията.

А кой ще им стане председател, като не е Нинова? Добрев ли? Или Паргов? Зарков? Вигенин?

Който и от тях да се заблуждава, че ще ръководи по-умело руля на БСП, не може да направи нищо повече от това да клекне на глобализма, както и те с охота, оха-а, правят.

Така че, драга Корнелия, остави ги тия. Прави нова партия. Пък да видим на следващия вот колко процента ще има „България се събужда“ и колко БСП.

Стоил Рошкев

16.11.2021 година.

«